Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1085
Tıklama
1
Öne Çıkarma
2018 İslamilik Endeksi: Yeni Zelanda birinci, Türkiye 95'inci sırada
H
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ülkelerin değerlerinin İslami kriterlere ne derece uyduğunu ölçen 'İslamilik Endeksi' sıralamasında Yeni Zelanda yine birinci oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde İran asıllı akademisyen Hüseyin Askari'nin kurduğu İslamilik Vakfı tarafından 2015 yılından beri yürütülen çalışmada, yakın zaman önce cami saldırılarıyla gündeme gelen ve saldırı sonrasında ülkece tutumuyla takdir toplayan Yeni Zelanda üçüncü kez en yüksek puanı aldı.

Sıralamada ilk 44'te Müslüman nüfusu çoğunlukta olan ülkelerin bulunmaması ve en sonda Yemen'in olması dikkat çekti. İslami kriterlere en fazla uygun devlet yapısına sahip olan 'Müslüman ülke' ise 45'inci sıradaki Birleşik Arap Emirlikleri olarak belirlendi.


Kaynak : https://tr.euronews.com/2019/05/19/2018-islamilik-endeksi-yeni-zelanda-birinci-turkiye-95-inci-ilk-40-ta-musluman-ulke-yok

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hitlerin Bıyığı -- 20 Mayıs 2019; 16:43:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Yarbay

Kutsal kitap Kuran'ı bu "gâvur" ülkeler Türkiye ve muadillerinden kat kat daha doğru ve adeta olduğu gibi tatbik ediyor, yaşıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Mayıs 2019; 0:23:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.