Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
350
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2017 1.5 tdci fiesta için yaz lastiği önerisi
D
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar, aracın üstünde kış lastiği var iken almıştım 2 senedir böyle kullandım. Artık lastiği değiştirmek istiyorum önerileriniz nedir? Şuan araçta 185/60/15 lassa snowways var, Aracın etiket kısmında ise 195/50/15 ve 195/60/15 yazıyor, hangisini tercih etmeli ve hangi marka? Genel olarak aracı iş-ev arasında ve 2 haftada bir 400 km uzun yolda kullanıyorum. Türkiye şartlarında malum her zaman asfaltta gidemiyoruz bazen bende asfalt ve parke yolda kullanmak durumda kalıyorum. 4 tekeri de değiştirmek istiyorum ve bütçe olarak 6k-10k arası uygun bana.



Ö
geçen yıl
Yarbay

Mk7 (2008-2017) Fiesta'ların lasitk tabanları bildiğim kadarıyla hep 195. Muhtemelen fiyat avantajı sebebiyle veya lastik bulamamalarından ötürü 185 taban lastik takmış araç sahibi. Benim tavsiyem tekrar 195 taktırmanız olur. 60 yanak biraz yüksek kalabilir, 50 yanak iyidir bence.

Lastik olarak o ebatta özellikle bakmak lazım ne var ne yok diye ama Goodyear EGP2 düşünebilirsiniz ancak Goodyear'ların hamurları yumuşaktır, hızlı biter, narindri (balon yapabilir) ama çok iyi tutunur. Yok kötü yollarda işim çok, yumuşak lastiğe gelemem derseniz Bridgestone T005'i beğenen de çoktu.
hankook'ta o ebatta Ventus Prime 3 var, o da iyi lastiktir.
Michelin Primacy 4 ve Pilot Sport 3 var. Şahsen Primacy serisine soğuk bakıyorum. Pilot Sport düşünülebilir ancak unutmamak lazım Goodyear, Michelin, Continental her zaman daha narin kullanım ister.

Eğer 4 mevsim düşünüyorsanız direkt Nokian Weatherproof öneririm.


Ama Fiesta gibi bir araca ben şahsen Petlas vari lastikler takmam. Lassa fena bir lastik değildir alınabilir ama beklentiyi sınırlı tutmak lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 30 Mart 2023; 3:59:57 >

K
geçen yıl
Yarbay

T005 - taksici lastiğide denilebilir. Uzun ömürlü sert lastiktir. İşinizi fazlasıyla görür.

Yollar yama çukur, bam güm hep, yumuşak hamurlu bir lastik alıp kafanızı ve cebinizi ağrıtmayın



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. Bridgestone T005 ve Ventus Prime 3 bakacağım, sizce lokal satıcıdan mı almak mantıklı yoksa netten ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
geçen yıl
Yarbay

İade garantisi olan bir satıcıdan alıyorsanız internetten de alınabilir. Lokal satıcıdan da, güven meselesi tamamen. Ben kayda değer fark yoksa lokal satıcıdan alırdım.




Bu mesajda bahsedilenler: @darwinworm
S
geçen yıl
Er

4 adet goodyear efficientgrip performance aldım ve lastikleri taktırdıktan sonra aracın ön tarafından uğultu sesi geliyor. Normal midir?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.