Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
647
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2014 e-hdi start&stop bir türlü çalışmıyor.
P
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar araç arkadaşımın arabadı Start&stop 6 aydır çalışmıyor. Son 2 haftadır bu olayı kafaya taktı. Çok araştırdık. Sorun olabilecek her şeyi gidermeye çalıştık. Bu yüzden çalıştırmak için ilk işe aküyü değiştirmekle başladık. Varta agm akü alıp taktırdık. Daha sonra yaptıkları:
1- Enjektörler komple değişti. Bilgisayara bağlatıp yeni enjektörleri kodlattı. (Bunu sadece Start&stop için yapmadık.)
2- Sürekli takılı Emniyet kemerlerini arkalar dahil yerinden çıkardık. Sürüş zamanı taktık. 
3- Uzun yol yaptık (250-350 km)
4- Klima başta olmak üzere elimizin ulaştığı tüm elektronikleri kapalı tuttuk.
5- Aracı bilgisayara bağlatıp start&stop sistemini yeniden başlattırdık ve aküyü yeni takmış gibi ayarlattık. 
6- Aracı bilgisayara bağlatınca hataları kontrol ettirdik. Hiçbir hata çıkmıyor. Usta sorun olsa beyninde felan burada çıkar dedi. Ama hiçbir sorun yokken çalışmıyor arkadaşlar. Herhangi bir hata da vermiyor. Kadranda Eco ışığı 3 kere yanıp sönüyor Start&stop çalışmıyor. En son çare servisten randevu aldık. Onlar da sadece arıza tespitine 450 TL para istiyorlar. Eminim ufak bir sorunu var ama çözemiyoruz. Acaba böyle bir sorun yaşayan oldu mu bana yol gösterecek. Daha ne yapabilirim? Benim de araç aynısı bende sorun yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

e-hdi'larda akü değişse bile yetkili servisin ince ayar yapması öneriliyordu start stopu devreye almak için, o da eskiden 100-200 gibi birşeydi, sizden arıza tespiti için 450 istedilerse ince ayar için de aynı rakamları isteyebilirler, bunu göze alarak servise gidin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Maalesef servis soyguncu ama mecbur götüreceğiz galiba. Korkum beyin felan değişecek demeleri. Bi dandirik Start&stop için yalandan yere 3000-5000 TL gibi rakamlar bayılırsak sıkıntı. Hayır bilgisayara bağlattık zaten hiçbir sorun gözükmezken neden çalışmaz çok ilginç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Master_Evil
F
3 yıl
Yarbay

Ben aküyü yetkili serviste değiştim çünkü Varta'nın kendi yetkili satıcısına çok yakın bir fiyat verdiler. Yalnız, alıştığımızın aksine aküyü takıp göndermiyorlar. Araç 1 gün serviste kalıyor ertesi gün akü değerleri normal mi değişim esnasında elektrik devrelerinde bir sorun oluşmuş mu incelenip her şey tamamsa öyle teslim ediyorlar. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için akü değişiminde mutlaka yetkili servislerden de fiyat almanızı öneririm.



P
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar sorunu çözdük. İstanbul Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesinde sadece Peugeot & Citroën araçların elektrik ve elektronik işlerini yapan Garaj 58 isminde bir yer varmış aracı oraya götürdük. Usta aracı makineye bağlayıp ayrıntılı baktı. İlk başta yine araçta herhangi bir hata çıkmadı. Makinesi orijinal olduğu için usta ince ayarlara kadar indi. Start&stop ayarlarlarında şak diye "şanzıman motorun durmasına izin vermiyor" hatası çıktı. Araç otomatik olduğu için usta araca bilgisayar üzerinden şanzıman alıştırması yaptı . İşlem yaklaşık 10 dakika sürdü. İşlem sonunda test sürüşüne çıktık daha ilk ışıkta Start&stop devreye girdi ve motoru durdurdu. Şimdi klima açıkken bile motorun durduğu oluyor. Böylelikle bizim araçlarda şanzıman alıştırması yapılmadığı zaman da Start&stop un devreye girmediğini öğrendik. Servis daha arıza tespitine 450 TL para alacakken biz ustaya siftah parası verdik çıktık. Gittiğimiz yer bizim araçlardan çok iyi anlıyor. Cihazları da servis düzeyinde. Tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.