Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
26
Cevap
12170
Tıklama
0
Öne Çıkarma
>> 2013 Citroen C4 L Sedan <<
E
14 yıl (464 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Citroen C4L, Sedan Sevmeyenlere Sedan Sevdirecek Otomobil

Başta Türk pazarı olmak üzere birçok sedan sever ülkede merakla beklenen otomobil, Citroen C4′ün sedan karosere sahip versiyonu C4 L tanıtıldı. Aracı görenlerin ilk tepkisi tüm ön yargıları yıkacak cinsten: Mükemmel. 2.71 metrelik aks mesafesi, 440 litrelik bagaj hacmi, üst sınıf otomobilleri kıskandıracak tasarım detayları ve yenilenen motor seçekleri ile C4 L, sedan sevmeyenlere sedan otomobil sevdirecek bir araç. İşte bazı detaylar;

C4L ismindeki L harfi Lounge kelimesinin kısaltılmışı. Lounge, salon, uzanmak, yayılmak gibi anlamlara geliyor. Citroen, arka koltuklardaki geniş mesafeye atıfta bulunmak için böyle bir isim seçmiş olmalı.

C4L 2012 yılı içerisinde C-Elysée adıyla önce Çin pazarına sunulacak. C-Elysée, C4L’ye göre daha düz tasarım detaylarına ve daha zayıf motor seçeneklerine sahip. C4′ün sedan karoserli bu seçeneği zaten uzun yıllardır Çin pazarında satılıyordu. Hatta ilk jenerasyon C4 üzerine geliştirilen araç bir süre önce makyajlanmıştı. Citroen Çin pazarındaki başarısını yeni C-Elysée ile sürdürmek istiyor.

C4L 2013 yılında önce Rusya’da satışa sunulacak. Ardından Türkiye gibi sedan seven Avrupa ülkelerinde de satışa sunulacak.

Positive Energy sloganıyla tasarlanan yeni C4′ün daha önce Aircross isimli SUV seçeneği ve DS4 isimli sport versiyonu tanıtılmıştı. C4L aynı alt yapı ile hayat bulan dördüncü araç seçeneği olma özelliği taşıyor.

C4L’de Citroen’in güncel modellerinin sevilen tasarım detaylarına yer verilmiş. LED gündüz farlarını araca uyarlamada en beğenilen markaların başında gelen Citroen, C4L’de de LED farlarını ustaca kullanmış. Arka bagaj camı C5 ve C6 modellerinde olduğu gibi alt kısmı iç bükey şeklinde tasarlanmış. Kromajlı detaylar aracın her yerinde abartıya kaçmadan kullanılmış.

C4L’in birçok detayı hatchback karoserli standart C4′ten farklı. Ön panjur tasarımı tamamen farklı, sis farlarının şekli farklı ve LED’li, aks mesafesi daha uzun, sunroof seçeneği var, bazı motor seçenekleri daha güçlü, farklı alaşım jant seçenekleri var.

Citroen C4′ün sevilen özelliklerinin hemen hemen hepsine C4L’de yer vermiş. Direksiyonu bırakmadan tüm kontrollerin elinizde olması, farklı renk seçeneklerini içeren göstergeler, sizi saran kokpit C4L’de mevcut.

Citroen, bu araçta lazer teknolojisi kullandıklarını belirtiyor. Rusya gibi zor iklim şartları göz önüne alınarak tasarlanan araç için 4 milyon kilometrenin üzerinde yol testleri yapılmış.

5 yolcunun konforlu yolculuk yapabilmesi için herşey düşünülmüş. 3 bölgeli ve iyonizerli klima sistemi bunların başında geliyor. Yol sesini minimize etmek için C4L’nin ses yalıtımı iyileştirilmiş. Aracın süspansiyonu HB karoser seçeneğine göre daha fazla konfor vadediyor.

C4L zengin donanımı ile de dikkat çekiyor. Eller serbest iletişim seçeneği, dokunmatik GPS modülü, Xenonlu farlar, tam ısıtmalı ön cam, geri görüş kamerası, otomatik yanan farlar, otomatik çalışan silecekler gibi farklı donanım seçeneklerine sahip. Ayrıca 7 inçli ekran sayesinde DVD izlemek, USB bellek kullanmak yada Bluetooth özellikli telefonları senkronize etmek mümkün.

C4L’in uzunluğu 4.62m, genişliği, 1.78m, yüksekliği 1.5m ve aks mesafesi 2.71m. Bagaj hacmi ise 440 litre.

Peugeot-Citroen ve BMW tarafından geliştirilen THP isimli benzinli motorlar C4L’de de yer alıyor. Bu motorun güç değeri ülkeye göre farklı olup 150 ile 170 beygir arasında. Tork değeri ise 240 Nm. 1.6 litre hacimli bu motor 6 ileri otomatik seçenekleri ile tercih edilebilecek.

Bir diğer benzinli motor seçeneği ise 1.6 litre hacimli VTi motor. Bu motorun gücü 120 beygirden 135 beygire çıkartılmış. Bu motor 5 ileri manuel veya 6 ileri otomatik seçenekle tercih edilebilecek. Ayrıca Çin için düşünülen VTi 72 seçeneği olacak.

Citroen henüz bir bildirimde bulunmadı ancak 1.6 litre hacimli eHDi 112 beygir dizel motor seçeneğinin C4L’de yer alması bekleniyor. (Alıntıdır)



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.Kalkan -- 29 Eylül 2012; 23:34:09 >

F
14 yıl (1814 mesaj)
Binbaşı

harika görünüyor. bugün piyasada olsa 50-55 bin aralığında çok satar.
C4-L galeri :http://www.netcarshow.com/citroen/2013-c4_l/

yazıda adı geçen C-Elysee modeli ise bundan biraz daha farklı ve ucuz bir araç olacak ve kasım 2012'de autoshow fuarında sergilenip satışa çıkacak.
C-Elysee basın bülteni :http://www.citroen.com.tr/home/#/haberler/guncel/basin-bulteni/pop/haberler/basin-bulteni/bulten-32/
C-Elysee galeri :http://www.netcarshow.com/citroen/2013-c-elysee/



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl (1844 mesaj)
Binbaşı

Araç gerçekten çok hoş olmuş. Ancak canlısını görmek çok daha önemli, şu an sadece biraz ufak mı olmuş
diye bir şüphe var. Ufak sedanı hiç sevmem, ama bu araç sonuçta C sınıfı, o kadar ufak olmaması lazım,
gerçekten iyi iş çıkarmışlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl (104 mesaj)
Çavuş

şahsen ben beğenmedim, sıradan gözüktü. ds4'e baktıktan sonra bu araca bakmak hata oldu gibi :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
14 yıl (4679 mesaj)
Yarbay

2012 C3 alana kadar Citroenden bir haberdim. C3 kullandıktan sonra anladım citroenin nasıl bir marka olduğunu.
Bence adamlar günden güne kalitede çıtayı artırıyorlar. Bu araç sedan ailesinde çok satar diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl (809 mesaj)
Yüzbaşı

Şuanki citroen c4 exclusive'de olan bütün özellikler bu sedanda olacaksa sanırım araba almak için bunu bekleyeceğiz :)

Tahminen fiyatı ne olur acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl (206 mesaj)
Teğmen

citroen C-Elysee modeli kasım ayında satışa çıkacakmış.. web sayfasındaki bilgi bu

benim asıl beklediğim c4 L modeli... ilk önce çin ve rusyada satılacak..
acaba türkiyeyede gelecekmi? bu konuda bilgisi olan varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl (53 mesaj)
Çavuş

'Passat CC gibi' Göz alıcı bir tasarım ile harika bir Sedan olmuş yazıda da diyor ya sedan sevmeyen bana bile sevdirdi ;) fulllüsü 50 - 60 arasına gelsede beyazından alsak bi tane+1


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl (841 mesaj)
Yüzbaşı

Görüntü olarak yine çok şık bir araba yapmış Citroen.Bakalım fiyatı ne kadar olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl (696 mesaj)
Yüzbaşı

Fiyatı çok abartılı olmazsa ben almayı düşünürüm bu arabayı.

Resmi micro sitesi burada:
http://www.c-elysee.citroen.com/tr_TR/



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 19 Eylül 2012; 16:27:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
14 yıl (136 mesaj)
Teğmen

bu araba hiç olmamış yine türkiyeye 2.sınıf muamelesi yapılmış asıl gelmesi gereken araç C4-L modeli olmalıydı.

http://www.netcarshow.com/citroen/2013-c4_l/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl (696 mesaj)
Yüzbaşı

Evet C4L daha estetik tasarlanmış haklısınız, C4-elysee daha sadeleştirilmiş bir tasarımı C4L nin. Ama yinede eski C4 sedandan iyi duruyor. Alınabilir. Eminim C4L gelse türkiyeye fiyatı yüksek olacağından satışlarının düşük olması öngörüldüğü için getirilmesi düşünülmemiştir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl (4511 mesaj)
Yarbay

Citroen C-Elysée ve C4L, Peugeot 301, Seat Toledo, Skoda Rapid
sedan piyasasında rekabet artacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl (286 mesaj)
Teğmen

bugün ataşehirde C-Elysée gördüm önümde gidiyordu,plaka altlığında bayraktar çekmeköy yazıyordu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl (696 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: the_patriot

bugün ataşehirde C-Elysée gördüm önümde gidiyordu,plaka altlığında bayraktar çekmeköy yazıyordu

kasım ayında piyasaya gireceği açıklanmıştı citroen tarafından. 15 gün sonra başlarlar piyasaya sürmeye.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
14 yıl (437 mesaj)
Yüzbaşı

ne bi tanıtım ne bi reklam var bu şekilde girerse piyasaya çok sönük kalacak araç çok güzel görünüyo halbuki..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl (1113 mesaj)
Yüzbaşı

Once 2005 benzinli c4 hb ile baslayan citroen sevdamiz gecen yil 2009 sedan c4 dizel ile buyuyerek devam ediyor. Hatta oyle ki babam da benzinli bir 2007 c3 aldik gectigimiz kis. Hepimiz cok memnunuz. Hele de bendeki c4 sedan dizelden. Boyle bir bagaj boyle bir performans bu sinifta yok emin olun. Citroen e olan onyargilar c4 le yikilmaya basladi ( bizde tanimaz ve bilmezdik citroen i) ama kullandikca cok sevdik. Herkese tavsiye ettik, bir cok kisi aldi ve memnun kaldi. Bir kere donanim olarak ust sinif donanimini bir alt sinif fiyatiyla sunmasi mukemmeldi. Ilk sedan c4 cok estetik degil biliyorum hele de hb ine gore bayagi kotu dis gorunus olarak. Ama zamanla alistik ve 500 kusur litrelik bagaji ve inanilmasi guc motor performansi bizi kendine bagladi iyice. Boyle buyuk ve genis bir arac bu sinifta bu kadar atak olamaz diyor insan. Her makastan cikiyor, rampada duz yolda gider gibi gidiyor.
Simdi yenisi tabiki daha iyidir, ne de olsa yeni teknolojidir. Ancak ben en cok tasarimi begendim. Bu defa herseyiyle 10 numara olmus. Artik millet dandik astralara meganlara tonla para saymaktan umarim kurtulur. Citroenin tadini alan emin olun bir daha vazgecmez.
Herkese saygilar



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İ
14 yıl (1113 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ozden05

ne bi tanıtım ne bi reklam var bu şekilde girerse piyasaya çok sönük kalacak araç çok güzel görünüyo halbuki..

Maalesef ayni hatayi 2005 yilinda da yaptilar yani c4 ilk ciktiginda. Sonradan su meshur robotlu reklam isi topladi ama insan biraz erken girer, sinifinin en dolu donanimini en ucuza verdigini reklam eder falan ama maalesef baylas o zaman yapmamisti, insallah simdi yaparlar. Cunku bu arac cidden suoer ya



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl (2437 mesaj)
Yarbay

C ELYSEE Autoshow fuarında sergilenecek, B Sınıfı Sedan deniyor ve fiyatlar makul.. C4L (sedan) gelmesi sanırım 2013'ün 2. yarısını bulacak, bekleyelim görelim.. son tasarım 2012 C4 +1907


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl (1169 mesaj)
Binbaşı

Bugün aracı inceledim.Fiyatına göre çok güzel bir araç.Heleki 1.6 92bg hdi motor gerçekten çok güzel olacak bu arabaya.Bagaj kocaman ve buna rağmen arka dize mesafesi de gayet geniş.Gördüğüm tek gariplik cam açma düğmeleri, ki herkeste bundan bahsediyor.Heleki arkada oturanların camı açmak için bildiğiniz eğilmesi gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.