Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
181
Tıklama
0
Öne Çıkarma
200tl dolandırıldım ve ifşa ettim
I
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

elektronik bir devre yaptıracaktım. facebookta gruba üye oldum.
yazdım mesajı şöyle böyle devre istiyorum.
aslında bende yaparım ama ucuz birşey uğraşmak istemedim.
elemanın biri atladı yaparız nasıl bişey falan dedi.
ben detayları yazdıkta okey okey dedi herşeye, soru sorunca yanıtlayamaz oldu şüphelendim ama ben devreyi bir arkadaşa yaptırıcam dedi.
öyle deyince komisyon için yapıyor dedim. adamın profiline girdim ad soyad yazıyor, banka hesap no verdi isim aynı isim uyuşuyor. facebookda arkadaşları dolu herşey tamam..

neyse adama parayı transfer ettim yarısını. onla malzeme alıp işe başlıycaktı.
adam parayı aldı birkaç gün sonra tekrar diğer yarısını istedi vermedim.
hiçbirşey görmedim niye para yollayım dedim. param yok dedi ve devreyi hiçbir zaman yapmadı.
30gün sonra ne yaptığını sorduğumda bakacam falan dedi.
bende biraz daha bekleyip senin yapacağın devreye diye saymaya başladım.çünkü 15 güne teslim edeceksin diye anlaşmıştık.

yapmıyorum parayı da yollamıyorum dedi.
acaba çok mu üstüne gittim haksızmıyım falan diye düşünürken forumda birisi konu açtı, şu şu kişi dolandırıcıdır herkesten 200er lira yontuyor dikkat edin diye konu açtılar.
altındaki yorumlarda "daha yeni mi haberin oldu" falan yazıyorlardı.
sonra elemana döndüm, 200lira için şerefini satışa çıkarmışsın birader dedim. ben şimdi senin tüm facebook arkadaşları word dosyaya kopyaladım, ya parayı iade et yada alayına mesajı göndericem dedim.
derdim para değil, aptallıktan kurtulmak ve elemana ders vermekti.

önce yapma etme dedi, sonra da naaparsan yap dedi ve beni fırçaladı hep senin yüzünden gibi laflar etti.
covid oldum ondan yapamadım falan diyor, internetten covid+ rapor bulmuş ad bile yazmıyor. adam bildiğin yalancı suratsızın teki.

neyse tüm akrabalarına mesajı çaktım. ordan bazı kişiler, adresi şu şu gidin polise verin dediler. elemanın açık adresini bana yazanlar oldu. bende 200tl için uğraşamıycam dedim.
kimisi beni blokladı, kimisi cevap bile yazamadı ama copy paste ile adamın bütün sülalesine adamın ne olduğunu anlattım. hatta akrabalarının listesinden aynı soyadlı kişileri bulup onlarada yazdım.
eleman bana tek cümle birşey söyleyemedi. küfredersen polise gidebilirim dedim tek kelime edemedi.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 27 Aralık 2022; 14:53:12 >

G
3 yıl
Er

Geçen ben de 90tl dolandırıldım. Bir şey ödeyip onayladım google play balance olarak aldı onay gönderdi ama. Bunu sonradan çaktım. Önce kendi ödeme sistemiyle aldı parayı benden. Bankayı aradım bilmem ne ödeme yönteminin numarasını verdi onunla konuş dedi. Esnaf adı gibi bir şey ödeme firması falan herhalde. Uğraşmadım haftasonu kapalıydı kaldı öyle. Her yerden engellenmiş r10da bulmuştum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

.
3 yıl
Yüzbaşı

pakajiyi bile dolandıran hayat bize neler yapmaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

cebinde kağıt para varsa mucuklanıyorsun şuan da bu mesajı okurken. çünkü o kağıt paranın alım gücü düşüyor. ister lira ister dolar olsun farketmez.




Bu mesajda bahsedilenler: @.Ferrum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.