90 ve 110 beygir motor, manual ve yarı otomatik (robotize) şanzıman seçeneklerinden hangisini düşündüğünüzü belirtmemişsiniz. O yüzden genel olarak yazacak olursak;
+ Her iki motor da gayet tatminkar, 110'luk baya bi iyi + Yakıt diğer dizellere göre daha iyi, depo da büyük olduğundan (60 litre, kırmızı yandığında 53-54 litreye doluyor) bir depoyla ş.içi 900, ş.arası 1000 km üstü rahat görülüyor. + Araç çok sessiz, otoyol sürüşlerinde motor sesi sıfıra yakın. Yol ve rüzgar sesi de 150lere kadar rahatsız etmez (hız sınırlarına uyalım!). Yalıtım gayet başarılı. + Bagajı sedan otomobiller kadar geniş. + İçi gayet ferah. Arkası dar değil. + Rakiplerinden daha ucuza sahip olunabiliyor. Temiz, servis bakımlı bulunursa üzmez. + 307'deki kronik arızalardan arındığı söyleniyor, yorum yapamiycim.
- Süspansiyonu şehir içinde sert kalıyor, şehirler arası yollarda ise sorun yok. - Direksiyon klasik fransız. Uzakdoğululardan bile zevksiz. ama güvensiz değil. - Piyasası çok hareketli değil, üstünde 'fransızdan uzak dur' yaftası var.
Forumdaşlarım, 2008 veya 2009 model 308 HDI Comfort almayı düşünüyorum. Artılarını ve eksilerini palaşırmısınız? Kontrol ettirirken nelere dikkat etmeliyim. Teşekkürler.
+ Her iki motor da gayet tatminkar, 110'luk baya bi iyi
+ Yakıt diğer dizellere göre daha iyi, depo da büyük olduğundan (60 litre, kırmızı yandığında 53-54 litreye doluyor) bir depoyla ş.içi 900, ş.arası 1000 km üstü rahat görülüyor.
+ Araç çok sessiz, otoyol sürüşlerinde motor sesi sıfıra yakın. Yol ve rüzgar sesi de 150lere kadar rahatsız etmez (hız sınırlarına uyalım!). Yalıtım gayet başarılı.
+ Bagajı sedan otomobiller kadar geniş.
+ İçi gayet ferah. Arkası dar değil.
+ Rakiplerinden daha ucuza sahip olunabiliyor. Temiz, servis bakımlı bulunursa üzmez.
+ 307'deki kronik arızalardan arındığı söyleniyor, yorum yapamiycim.
- Süspansiyonu şehir içinde sert kalıyor, şehirler arası yollarda ise sorun yok.
- Direksiyon klasik fransız. Uzakdoğululardan bile zevksiz. ama güvensiz değil.
- Piyasası çok hareketli değil, üstünde 'fransızdan uzak dur' yaftası var.