Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
160
Cevap
14279
Tıklama
38
Öne Çıkarma
Cevap: 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (2. sayfa)
H
2 yıl
Yarbay

Giriş yapmak istediğimiz kurumlar da sorun yok ki, çıkış yapmak istediğimiz ip de ve bunu bize bedelini ödeyerek kullandığımız hizmet için sunan kurum da sorun var. Demek ki ip güvenlik kontrolünden geçememiş, kurumlar bence girişi engellemek te haklılar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Yarbay

Merhaba,

Öncelikle not düşmem gerekiyor; forumda azılı bir Netspeed kullanıcısı, destekçisi, kod paylaşımcısı, yancısıyım. (Kullanıcı adım bile davet kodu)

Ve ayrıca Comnet'in boyu posu devrilsin. Hiç sevmem, hep sorundur, üstüne para verseler kullanmam.

Gelelim şimdi AbuzerIPdb sitesine...

Yürüsün gitsinler... Buna bel bağlarsak işimiz yaş.

Benim IP adresim tertemiz 0 çıktı. Ki benim yaptığım pis işler (!) buradan köye yol olur. Demek kıstas değil...

Şimdi bakın;

 abuseipdb . com / check /aaa.bbb.ccc.ddd

formatında sayfa hazırlamışlar. Ne yani şimdi her "Report" butonuna tıklayan o güzelim ip adresi kirlenecek mi?

Bankaların o kıytırık çalışanları akıllarını başlarına alsınlar.

Durumu bankanıza vs rapor edin, ilgilenmezlerse derhal Ayıplı Hizmet hakkında dava açın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
2 yıl
Binbaşı

Ne saçmalıyorsun, eğer ipleri blackliste alınmışsa onları o listelerden kaldırma görevi Comnet'in, tek tek o listelere başvuracak ve artık ip kontrolünün kendi firmalarında olduğunu sürekli denetlendiğini bildirecek, o listelerde hesap açacaklar, ISP'lere kendi iplerini otomatik silme hakkı verebiliyorlar, bu işler onların görevi, kullanıcının değil, ipin sabit değilse zaten nasıl başvuracaksın sürekli değişiyor.

Ödeme sistemleri bu tarz blacklistlerde olan ipleri engelleyebiliyor çok normal bir durum.


https://kb.leaseweb.com/compliance-and-security/procedure-to-remove-blacklist





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 5 Ekim 2023; 5:51:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @haksancan
S
2 yıl
Yarbay

3-5 kuruş az vereceksiniz diye müşterileri ile dalga geçen comnet'e geçilmez demiştik burada..



N
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar, malum arkadaşa ben dahil birkaç kişi tam olarak "aptala anlatır gibi" anlattık, görüyorsunuz. Halen boş boş mehmet listesi vs. muhabbeti yapıyor, ya firma yetkilisi ya işine gelmiyor ya da aklı ermiyor.

Dünya genelinde, sadece BM'nin tanığı ülkelerde bile yasal düzenekli ortak bir liste yapmanız olağan değil, yahu ülkeler daha birbirinden doğru düzgün suçlu iadesi alamıyor siz ortak liste yapsınlar diyorsunuz. Kaldı ki bu gereksiz bir evrak ve iş yükü çıkarır. Kullanılan block listeleri dünya genelinde ortak kabul görmüş ve güvenilir listelerdir, arkadaşın boş yazılarını ciddiye almayın.

Bu konuda bankayı veya erişmek istediğiniz kurumu arayıp kendinizi boşuna aptal durumuna da düşürmeyin. Bu ip adreslerini alırken kontrol etmek sağlayıcının görevidir, kontrol etmeden aldılarsa veya ucuz diye bilerek aldılarsa da bu listelere ulaşıp temiz bildirimi yapmak yine sağlaycının görevidir.

Şimdi aynı ip sağlayıcıdan iki örnek atacağım, GIBIRNet kullanıcıları bu adresleri daha önce görmüştür, çünkü şuan GIBIRNet kiralamış ve kullanıyor.

https://www.abuseipdb.com/check/31.210.37.235
https://www.abuseipdb.com/check/31.210.38.250

Gördüğünüz üzere firma tertemiz olanları almış. COMNET bu listeleri kontrol edemeyecek kadar aciz bir firmamıydı sizce?



U
2 yıl
Binbaşı

Ben bu durumu ysadim malesef comnet yanit verene kadar kendim cozmek durumunda kaldim. Bu durumu yasayanlar asagidaki siteden ip adresini kontrol edip , malware kategorisinde yuksek riskli ise riski dusurmeleri icin basvur butonuna basabilirler. Bir gun icinde normalde cevirdiler.

https://talosintelligence.com



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
2 yıl
Yarbay

Tartışmayayım diyorum ama öyle bir şey yazıyor ki insanın tansiyonu zıplıyor. Resmen insan aklıyla alay ediyorlar. Buram buram cehalet akıyor paçalarından.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ApRa-
U
2 yıl
Yüzbaşı

Bu konuyu açan arkadaşa inanmıyordum fakat biraz önce Yemeksepetinden kartla sipariş vermeyi denedim goguvenliodemebkm adresine bağlanmadı hata verdi 2 3 kez denedim sonra aklıma bu konu geldi telefonun mobil veriden bağlandım site açıldı ödemeyi yaptım. Dediği doğru olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Er

comnet pişmanlıktır. İlk 20 gün süper çalışır, sonrasında bağlantınız gider gelir, 299 lira isterler, gelip yaparlar bir iki hafta idare ediyor, sonra yine bağlantılar kopar, neden böyle diyorsunuz, telekom yepıyor, biz birşey yapamayız diyorlar ve müşteri hizmetlerindeki ergen iki üç kişi hemen aboneliğinizi iptal edip paranızın üzerine yatıyorlar. Neymiş biz peşin alıyoruz, sıkıntı çıkarırsanız iki saniyede sizi bloke edip aboneliğinizi sonlanırıp, kalan paranızı haram haram kursağımızdan geçiririz diyorlar. Sakın bulaşmayın, tekrar ediyorum pişmanlıktır. 1 yıl peşin ödedim 25 gün anca kullandım, 11 ayımı hiç ettiler. Çocuklarım eğitimsiz kaldı, mecbur başka firmaya başvurdum aboneliğimi sildikleri için mecburen sıfırdan başvuru yaptım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Binbaşı

%86 çıktı ben de IP nin web atack / hacking / exploit host / ddos için kullanıldığı raporlanmış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Diğer firmalarda neden yaşanmıyor bu durum?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haksancan
H
2 yıl
Teğmen

O IP'yi sen kullanıyor olduğuna göre demek ki sen kriminalsin arkadaşım

Nasıl, çok güvenilir bir kara listeymiş değil mi? Listeye güvenip iş yaparsan herkes dolandırıcı çıkar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 4 Ekim 2023; 15:24:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @speedman
B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ben 2 ay önce abone olan sıradan biriyim, birkaç gündür yaşananlar bardağı taşırmış durumda, ben de sizin gibi şüpheli bakıyordum yazanlara, başıma gelince anladım ki fazlası yok eksiği varmış yazılanların.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HesaplıBilgi
H
2 yıl
Teğmen

Abi anlamıyorum siz bankanın da müşterisi değil misiniz? Arayın müşteri hizmetlerini oraya kayın fırçayı. Ben bu bankanın müşterisiyim. Internetimin IP'si de bu. Beni niye almıyorsunuz içeri deyin.

Böyle böyle yaparsanız onlara da külfet oldukça belki yazılımcıları adminleri akıllanır da ne idüğü belirsiz listelere bel bağlamaktan vazgeçerler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 4 Ekim 2023; 17:47:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Binbaşı

İşin tuhafı comnetin sahip olduğu tüm ip aralıkları raporlanmış ve yeni tarihli bugün için bile raporlamalar var. Bu raporlayanlar kimler veya nasıl tespit ediyorlar bu abuse kullanımları ayrıntılı bir şey yok güvenilir mi bilemedim. Hep aynı kullanıcılar tarafından raporlanmış.

Pppoe bilgilerinin sızdırılması ile ilgili bir durum varsa pppoe şifrelerini comnet bizzat değiştirmeli. Çoğu kullanıcı bilmiyor bile şifresini nereden değiştireceğini. Amcalar teyzeler nereden bilsin pppoe ne..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 4 Ekim 2023; 18:37:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı

https://www.abuseipdb.com adresinden sorgulama yapanlar bari ip'lerini geçmişte kullananların ne tarihte ne için rapor edildiğini yazsınlar, ne kabahat veya suç işlendiğini ve bu adresi kullananların ne kadar süredir cezalandırıldığını bir anlayalım.
ip adresi sadece bir sayı. ip adresinin güvenilirliği diye bir şey yok. bir adresi kullananların bir tarihte yaptığı şeylerin cezasını ne kadar süre o adresi güncel olarak kullananlar çekmeli sizce? comnet iss olmasının yanında data center, sunucu da kiralıyor. iss aboneleri ve data center hizmeti verdikleri için ayrı bir ip havuzları yok sanırım, olmasına da gerek yok. comnet, veri çaldırma konusunda dürüst davranmamış bir firma olmaktan suçlu ama bu ip adresleri konusunda bir hizmet kusuru işlediğini düşünmüyorum.



M
2 yıl
Yüzbaşı

https://www.abuseipdb.com/check/185.119.81.106

Örnek olarak şu ip adresini atayım, eski sahibi ip'nin anasını ağlatmış ve bu 5 ay öncesine kadar kara listedeydi şimdi rapor olmasına rağmen kara listede değil, buranın işleyişi gayet basit süre gelen ve raporlanan saldırılar olduğu zaman ip adresi kara listede kalır.

IP adresinin kara listeye eklenmesi içinde %50 üstü olması gerekir 35 farklı kaynaktan raporlanması ve kanıt sunulması gerekir, ip adresinin temiz tutulması ve düzeltilmesi comnetin sorumluluğunda şikayetlerinizi abuse@comnet.co.uk adresine iletmelisiniz.



Z
2 yıl
Binbaşı

Boş şeyler yazmayı bırak anlamadığın konular bunlar, hayatında ne bir websiten olmuş ne bir siteye pos almışsın veya kurmuşsun, tüm aklı başında firmalar, web sitesi sahipleri bu gibi güvenlik kurumlarının verdiği raporları dikkate alırlar, bu kara listeye giren iplerin tüm iplere oranı oranı yüzde 0,0001 gibi oranlarda bile değildir, yani müşteri kaybı yok gibi, kimse 0,0001'e göre iş yapmaz, banlar geçer, eğer sana verilen iplerin geçmişi güvensizse ve kara listedeyse, o ipleri sana sağlayan firmayla çalışmayacaksın, bu kadar basit başka bir çözüm yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @haksancan