Başlığa ne yazsam bilemedim. Biraz uzun ve anlamsız oldu kusura bakmayın. Ekte ağ haritamı paylaşıyorum. Evde 100Mbit internetim var. (fiber)
Modem sonrasındaki tüm bağlantılarım gigabit hızında. Evde 3 adet AP kullanıyorum. AP-2 olarak isimlendirdiğim AP switch üzerinden ağa bağlı. Switch TP-Link'in gigabit bağlantı sunan bir switchi. Aynı switch üzerine bağlı (AP-2 ye ek olarak) bir adet NAS bir adet de desktop mevcut. -- Sorum şu; Bu switche bağlı olan AP-2'ye bağlı bir cihaz ya da desktop NAS üzerinden aktarım yapacağında gerçekten full gigabit bağlantı mı kullanılır yoksa bu veri transferi için switch-router arasında da verinin gidip gelmesi gerektiği için(çift yönlü bir trafik olacak bu halde) yarı hızda ya da daha düşük bir hız mı olur?
Ekte ağ haritamı paylaşıyorum. Evde 100Mbit internetim var. (fiber)
Modem sonrasındaki tüm bağlantılarım gigabit hızında.
Evde 3 adet AP kullanıyorum.
AP-2 olarak isimlendirdiğim AP switch üzerinden ağa bağlı. Switch TP-Link'in gigabit bağlantı sunan bir switchi.
Aynı switch üzerine bağlı (AP-2 ye ek olarak) bir adet NAS bir adet de desktop mevcut.
--
Sorum şu;
Bu switche bağlı olan AP-2'ye bağlı bir cihaz ya da desktop NAS üzerinden aktarım yapacağında gerçekten full gigabit bağlantı mı kullanılır yoksa bu veri transferi için switch-router arasında da verinin gidip gelmesi gerektiği için(çift yönlü bir trafik olacak bu halde) yarı hızda ya da daha düşük bir hız mı olur?
Bu konudaki bilgili kişilerden cevap gelirse çok memnun olurum.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niedy707 -- 2 Mayıs 2020; 15:51:6 >