Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
22061
Tıklama
0
Öne Çıkarma
130 dan sonra araba titriyor
J
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2011 model citroen c4 sahibiyim. aracı 4 ay önce aldım. aldıgımda rot balans yaptırmam gerektigi söylendi ekspertizde. araç da 120 den sonra titremeye başlıyordu. bugün rot balans yaptırdım araca. bi deneyeyim dedim çevre yolunda. bu sefer de 140 a.yaklaşırken titremeye başladı. lastikçi lastiklerden 3ünün dişinin 4mm birinin 5mm olduğunu söyledi. titreme bununla alakalı olabilir mi? veya sebebi başka ne olabilir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

Yüksek hızlarda ortaya çıkan titreme balans bozukluğuna işaret. Balans bozukluğu lastikteki tel kırılması, balon yapma veya dengesiz aşınma gibi durumlar hariç ayarla düzelebilir. Diğer ihtimallerde lastik değişimi şart...



M
7 yıl
Yarbay

lastik havası olabilir yada lastiğin janta tam oturmamış olabilir. Balan yapılırken lastik dönünce sekmeli döner atlayarak döner mesela. O çok geldi benim başıma ondan dolayı 2-3 kere balans yaptırıyorum. Lastikler çok kötü durumda ise aşınma tel kırılma yanak çatlama vs varsa eskiyse yapabilir. Fabrikasyon bir sıkıntı varsa yapabilir benim bir kış lastiğinde denk geldi. Yazlıklarda sorun yok kışlıkları takınca araç sola gidiyordu.

jantlardan biri eğri olabilir. Bunlara bakıldıysa tek şey balansa kalıyor. Genelde büyük ihtimal balans kaynaklı oluyyor. Balans yaptırdığınız yerde önemli yani.



B
7 yıl
Yarbay

rot başın yada rotrların bozuk olabılır yıpranmıştır iyi bir alttakımcı anlar o işten ıyı bır balanscıda anlar jant ve lastık duzgunse onlardakı sorun hlaledılınce tıtreme bıter



S
7 yıl
Yarbay

rot balans ne ya ?

ilk önce lastik basınçlarına baktır düzelmezse

aracın altını iyi bir yıkat ön takım ve jantın arka taraflarını düzelmezse

lastikçiye git jantların balansına baktır.düzelmezse

rotlarda sıkıntı vardır...



M
7 yıl
Binbaşı

Merhaba arkadaşlar. Benzer bir sorun da ben yaşıyorum. Araç 2012 1.4TDCI Fiesta. Arkadaşın bahsettiği 130 140 gibi hızlara çıkınca araçtaki titreme artıyor. Bunun dışında yüksek hızlara çıkmama gerek kalmadan 40 50kmh gibi hızlarda da araç sağlam bir osilasyon yapıyor. Direksiyonu bıraktığımda sağa doğru gitmeye başlıyor. Aracı alırken ekspertizin söyledikleri şunlardı.
1) aks kolları zayıf
2) lastik ömürleri dolmuş
3) ön takım verimleri düşük
4) baskı balata verimleri düşük
5) amortisör takımları zayıf

Yani baya bir bakıma ihtiyacı var aracın. Ancak benim en büyük rahatsızlığım şu titreme olayı. Sanayide bir ustaya gösterdim sağ amortisörün bozuk dedi. Maddi imkanlar el verdikçe bakımları yaptırmak istiyorum. Burada bakım sıralaması nasıl olmalıdır?

Aracın üzerinde kış lastiği var zaten marttan sonra yaz lastiği alırım diye düşünüyorum.



A
7 yıl
Yüzbaşı

Lastiklerinde balon ya da başka bir aksaklık varsa yapar. Jantlarında yamukluk varsa yapar.



L
7 yıl
Çavuş

rot balans ayarı yapıldığındada hala titreme yapıyorsa jant bozukluğu - teker havası- direksiyon boşluğu - hidrolik yağı gibi entegre olabilicek şeylere bakın.zaten fabrika testlerinde araçlar bildiğim kadarıyla 100 km/s hızla test edildiği için kronik birşeyde olabilir.diğer aynı model kullanıcılarada bir sorun aynı sorunu yaşıyorlarmı diye.



J
7 yıl
Çavuş

Bundan yaklaşık 3 hafta kadar önce 120'den itibaren arabada titreme oluyordu ben de balansta bir sıkıntı var heralde diye düşünmüştüm. Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım bana jantlarda ve teker civarında çamur donunca titreme oluyor aracımda demişti. Yıkamacıya oraları uyararak yıkatmış sorunu düzelmiş. Benim bulunduğum yer -10 ları görüyor ve uzun yol yaptığımdan çamur çok oluyor. Yıkatınca düzeldi her şeyden önce bi yıkatın derim olmazsa balansa baktırın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.