Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
203
Tıklama
1
Öne Çıkarma
(%100 ÇÖZÜM) Türkiyeden Philips Hue Sync App Kullanımı ! (Samsung TV)
_
2 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba,

Bu sorunu çözmüş bulunmaktayım. Ve size adım adım detaylı bir şekilde anlatıyor olacağım.
Hikayeye ve çözümüne başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki; İstediğim üniversiteyi kazandığımda bu kadar çok başardım hissiyatı gelmemişti :D Resmen samsung türkiye ekibine rağmen (rağmen diyorum çünkü destek olmadıkları gibi de köstek oluyorlar) bu işi halletmiş olmam büyük mutluluk :D

Sıkılmadan tüm hepsini okursanız tüm sorularınıza da çözüm yolunda birer karşılık bulmuş olursunuz, o zaman başlıyorum.

HİKAYE KISMI

Öncelikle ben de herkes gibi TV arkasına bir aydınlatma arzusu ile araştırmalarıma başladım. Play HDMI Sync Box kesinlikle tercih etmek istemediğim bir yoldu çünkü hem 13.000 tl verip hem de tv içerisindeki uygulamalar ile kullanamıyor olmak tamamiyle insanda bir akıl tutulması yaşatıyordu. Gidip bir Apple TV 4K almayı resmen zorunlu kılıyordu. Fakat bilmeyerek de olsa bir 2022 Samsung TV satın almıştım. Biraz daha araştırınca Philips in sadece samsung tv ler için çıkardığı ÜCRETLİ (aylık ve ya temelli kullanım olmak üzere 2 satın alım seçeneği var) -ki buraya ayrıca değineceğim- Philips Hue Sync App uygulamasını keşfettim.

Hızlıca samsung tv deki app bölümünden uygulamayı arattım ve TÜRKİYE de yok gerçeğiyle karşı karşıya kaldım. Ve inat ettim. İyi ki de etmişim.

Ve hikaye kısmı burada bitti :D Adım adım çözüm kısmına geçmeden kısaca bilgilendirme yapayım izleyeceğimiz yol haritası hakkında.

-Tv yi sıfırlayıp baştan kuracağız, tv nin lokasyonunu değiştireceğiz, tv de kullandığımız samsung hesabımızı yine samsung olan telefonda galaxy store üzerinde açacağız. Yani;

Samsung bir telefona ihtiyacımız olacak.

BAŞLAMADAN ÖNCE ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER

1-Kredi ya da banka kartınızın yurt dışına açık olması lazım.
2-Yukarıda da dediğim gibi bir adet samsung akıllı telefonuna ihtiyacımız var.(eş dost çevre artık ne olursa bulmanız lazım)
3-Hue Bridge gerekli. Bu olmazsa olmaz zaten ve internet bağlantınız olması gerekiyor.(yine de belirtmek istedim)

KONU İLE ALAKALI BİLGİLENDİRME

-Burada bridge yi bağlamayı ya da telefon üzerinden philips hue app kurulumunu göstermeyeceğim. Samsung TV üzerinden Türkiye den nasıl sync app ı alabileceğimizi anlatacağım. Bu aşamaya kadar sizin telefonunuza philips hue yi yükleyip ayrıca Bridgenin kurulumunu yapıp telefondaki app üzerinden bütün güncelleştirmeleri ışıklarınıza sağladığınızı varsayıyorum. Ve eğlence bölümünden de tv etrafındaki ışıkların "konum bazlı" kurulumunu gerçekleştirip her şeyinizle sadece TV üzerindeki app ın satın alımına hazır olduğunuzu varsayıyorum.

YA DA DENEMEK HUSUSUNDA ÜRÜN ALMADAN SADECE HUE SYNC APP SATIN ALABİLECEĞİNİZİ DE DENEYEBİLİRSİNİZ. (aylık kullanım ile ya da 14 gün aidesi var zaten) emin olup öyle ışıkları da satın alabilirsiniz. Aşamalar ve karar size kalmış.

Lütfen buraya kadar okuyun.


AŞAMA 1

-Tv uygunluğu belirleme; TV nizin 2022 ve ya daha güncel bir model olması gerekmektedir. 75QN95B cihazı üzerinde gerçekleştirdim işlemleri, cihaz 2022 model. Tam sınır yılı. İnternet üzerinde lütfen araştırarak başlayalım. Emin olup öyle ikinci aşamaya geçelim.

AŞAMA 2

-TV niz üzerinde açmış olduğunuz samsung hesabına tam erişim sağlayın yani e mailinizi ve şifrenizi edinin, hatırlayın, bulun. Yoksa da sıfırdan bir hesap açın onunla tv ye giriş yapın.

AŞAMA 3

-Samsung TV mizi sıfırlıyor olacağız. Ardından kurulum yaparkende KUMANDA üzerinden bir tuş kombinasyonu ile ülke/bölge değişimi yapacağız.

Sıfırlamak için; Ayarlar - Destek - Bakım Modu

< Resime gitmek için tıklayın >

Kendi Kendini Tanılama

< Resime gitmek için tıklayın >


Smart Hub Sıfırla

< Resime gitmek için tıklayın >

Sizden şifre vs isterse de "0000000" artık kaç tane hane varsa girip geçin.

Sisteminiz sıfırlanacak, sıfırlama ve yeniden açılma için de var olan samsung hesabıyla devam edin diyin. Değiştirmeyin samsung hesabını. Yeni hesap derseniz de yanlışlıkla, yine aynı samsung hesabınızı girip devam edin.

AŞAMA 4

Kurulum ekranını sizlerle paylaşıyorum;

< Resime gitmek için tıklayın >
Burada sıfırlanmış bir ekran görüyoruz. Setup ya da yine biz de (kurulum) olarak yazacaktır. Tıklayarak TV mizin kurulumuna devam ediyoruz. Bu aşamada Samsung hesabımızı ve WİFİ ayarlarımızı bizden tekrar istemeyeceği için hızlı bir kurulum geçireceğiz.

< Resime gitmek için tıklayın >
KURULUM dedikten sonra karşımıza gizlilik politikalarını vs kabul edeceğimiz ekran gelicek işte burada tam da burada kumandamız üzerinden bir tuş kombinasyonu gerçekleştirip gizli bir konum değiştirme ekranı açacağız. Yine diyorum burada sizdeki tüm yazılar türkçe olarak görünebilir bende de öyle göründü sorun yok.

KUMANDAMIZDA SIRASIYLA ŞU TUŞ KOMBİNASYONUNU YAPIYORUZ;
  • SES KAPATMA (Ses tuşunun ortasına basma)
  • SES ACMA (Ses tuşunu yukarı itme)
  • Kanal Yükseltme (Ses tuşunun yanındaki kanal geçiş tuşunu yukarı ittirme)
  • SES KAPATMA (Yine Ses Tuşunun ortasına basma)

ve ekranımıza lokasyon seçim kısmı gelicek

< Resime gitmek için tıklayın >
Ve bu aşamada ALMANYAYI seçiyoruz. (ABD değil - ALMANYA, Kredi kartı sorunsuz kullanılıyor böylelikle)

Kuruluma devam ediyoruz. Burada şaşıracağınız bir ekran daha ekleniyor olacak o da GAME modu :D Bende yoktu ve bir anda böyle bir mod belirdi :D

GAME modunuda göstermek isterim;

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu ekran geldiğinde çok şaşırmıştım İşin tuhaf tarafıda her şey türkçe ve Türkiye kurulumunda aktifleşmiyor olması.


AŞAMA 5

Kurulum bittikten sonra koşa koşa APPS uygulamasına girip Hue diye aratabilirsiniz çünkü tam da karşınızda duruyor olacak :D
Hazır yazmışken de indirin tabi uygulamayı :D

< Resime gitmek için tıklayın >

AŞAMA 6

Uygulamayı satın alacağız. Bu konuda lütfen dikkatlice okuyun. Satın alma gerçekleştirdiğim için size aşamalarının ekran fotoğraflarını paylaşamayacağım.

  • Öncelikle Samsung markalı telefonda Galaxy Store üzerinde TV deki samsung hesabını açın. Hesabımız açıldıktan sonra burada KREDİ KARTIMIZI kaydedeceğiz.
  • Menü - Ödeme Yöntemlerine girin


< Resime gitmek için tıklayın >
Burada da Kredi kartı ekleyin tercihen,

< Resime gitmek için tıklayın >
Almış olduğum uygulamayı da görebilirsiniz. Aylık olarak aldım denemek için. Bir sonraki aya Temelli olarak satın alacağım.

ŞİMDİ KREDİ KARTIMIZI KAYDETTİYSEK TV YE GELİP UYGULAMAMIZA GİRİYORUZ.

AŞAMA 7

- TV üzerinden satın alma gerçekleştireceğiz.
Burada bir ekran görüntüm yok direk anlatıyorum size;

1-öncelikle uygulamayı açtığınızda türkçe olacaktır. Şaşırabilirsiniz hani almanyayı seçmiştim diye :D. Türkiyenin kullanımına da hazır ama Samsung Türkiye Ekibi ayağı artık her neyse kullanıma/satın almaya açmıyor. Ya da açılamıyor. İlginç bir durum. Neyse biz uygulamada ileri okey tamam vs diye diye en son abonelik seçimine geliyoruz. Tavsiyem 1 aylık ilk deneme satın almanız. 3 Euro bir ücreti var. 108 tl gibi bir rakam.
2-Aboneliğinizi seçtikten sonra ekranda QR kodu çıkacaktır satın alma işlemi için. Telefon kameranızla okutup samsungun satın alma ekranına yönlendiriliyorsunuz.
3-Burada biraz önce telefon üzerinden kayıt ettiğimiz kredi kartımız tanımlı olarak çıkıyor. Ve tamam diyip onaylıyoruz. Satın alma işlemimiz TV üzerinden tamamlanıp bizi uygulamaya atıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Ortadaki direksiyon tuşuyla da senkronizasyon gerçekleşiyor :D



AKLINIZA TAKILACAK SORULARIN CEVAPLARI

  • Tv nin lokasyonunu değiştirdiğimizden dolayı bazı uygulamaları göremeyebiliriz. Misal TV+ gibi yerel hizmet sunan uygulamalar maalesef ki uygulama mağazasında artık görüntülenemiyor olacak. IP TV kullanmayı seçtim ben de M3U IPTV indirip forumdaki ana konuda olan arkadaşımızın linkini girip misler gibi ücretsiz internet üzerinden tv kanallarını izliyorum. Standart liste uzantısı oluyor. (http://stream.tvcdn.net/lists/tr.m3u) ayrıca ana konu linki: https://forum.donanimhaber.com/turk-kanallari-legal-iptv-playlist-otomatik-guncelleme--148828775
  • Kullandığım ışıklar (75 inç Gradient, 2 adet hue play ve alta da 125 cm light tube )
  • Sağlı sollu 2 Play in kabloları var ve oturduğum açıdan görünmemesi için arkaya doğru hizalayıp sabitledim. Seyir zevkimi bozmuyorlar böylelikle. Sanki kablosuzmuş gibi hissettiriyorlar.
  • Işıkların tüm güncellemeri yapıldıktan sonra sorunsuz bir şekilde tv ile çalışıyor. Senkronizasyonu bozulmuyor.
  • TV yi kapatınca ışıklarında kapanmasını istiyorsanız TELEFONDAKİ APP üzerinden Ayarlar - Eğlence odaları - Belirlediğiniz odanıza girin, Orada Senkronizasyon durduğunda diye bir seçenek var onu seçip KAPALI butonuna tıklayın. Böylelikle TV ile açılıp TV ile kapacak tüm ışıklar. (Bu da ayrı bir konu olur hatta :D)

Ve herkese geçmiş olsun.













< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MenemenciogLu -- 11 Mayıs 2024; 12:49:58 >

G
2 hafta
Yarbay

Hayırlı olsun. Samsung telefona ihtiyaç yok hocam aklında bulunsun. Eylül ayında S95C için satın almıştım. İngiltere bölgesini seçtim bende.
Apple TV 4K olduğu için yerel uygulamaları burdan izliyorum. Sync Box’ı iki sene kadar kullandım illallah ettim. 4K 120 hz vs yok.
Umarım Türkiye mağazasına Hue Sync APP uygulaması gelir de böyle şeylerle uğraşmayız.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
_
2 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İlk ABD olarak seçmiştim, kredi kartında posta kodu isteyince samsung telefon üzerinden kayda yöneldim. Direk İngiltere ya da Almanya seçip Ödeme ekranında QR koddan sonra telefona geçtiğimizde de kaydedilebilir o zaman kart. çok daha basit o halde. Teşekkürler bilgi için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gürbüz G
R
2 hafta
Binbaşı

Tam olarak app ne kadara satılıyor.Ben de satın almak istiyorum bölge değiştirip ve hue sync almak istemiyorum.Hue uygulamasını aldığımızda sadece o hesabı tek tv üzerinde kullanabildiğini duydum.Yakın zamanda da Samsung değişikliği gitti sanırım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
2 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

119 ya da 129 euro olması lazımdı. 4000-5000 Tl arasındaydı hatırladığım kadarıyla. Alınan lisans diyeyim sadece tv ye özel. Fakat abonelik alındığında aynı evde bulunan 4 farklı tv de kullanılabiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Return Zuha
L
geçen hafta
Er

Hocam ellerine sağlık peki bişey sorucam bende yarın ürünler gelicek tv ye kurulum yapıcam sistemi sıfırlayınca tv deki karasal yayınlar siliniyormu yani dahili tv uydu kanalları izliyebiliyorsun dimi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gürbüz G , @_MenemenciogLu
_
geçen hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Uydu üzerinden hiç izleme yapmadım. Bu konuda tecrübem yok fakat tahminen;
Tv sıfırlanınca karasal yayın listesi de sıfırlabilir. (Tamamiyle bilmeden konuşuyorum), türkiye turksat 4a kullanırken almanya başka bir uydu kullanıyordur; kurulumda ayarlarda o değişebilir. Bu sebeple tekrar kurulum yapılmadan tüm uydu ayarlarının fotoğrafını çekin, kurulumdan sonra halihazırda sorunsuz izlediğiniz ayarları yapıp tekrar kanal arama yapabilirsiniz.
Hatta belki usb üzerine kanal listesi kopyalama da olabilir, yedekleme tarzı. İlk önce onu halledin araştırın.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Latifateş
G
geçen hafta
Yarbay

Hocam size de hayırlı olsun.
siz smart hub’ı sıfırlayacaksınız karasal yayınlara bir şey olmaması lazım. Ben sıfırlandığı hatırlamıyorum.
en kötü yeniden kurulum yaparsın artık
bu tip işlerde oluyor bazen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Latifateş
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.