Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
12121
Cevap
524583
Tıklama
23
Öne Çıkarma
★Telefon Tavsiyeleri Her Bütçeye Uygun★(Ana Konu)★
R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Akıllı Telefonlar Hayatımızın Vazgeçilmez Bir Parçası Oldular Bir Çok Farklı Model Bir Çok Farklı Marka ve Bir Çok Farklı Fiyat İle Biz Kullanıcıları Zaman Zaman Derinlemesine Bir Araştırma Yapmaya Zorluyorlar Bazı Telefonlar Kronik Sorunları İle Bazıları Yüksek Fiyatları İle Bazıları'da Fiyat/Performanslarıyla Gündeme Geliyor Bu Konuda Bütçenize Ve İsteklerinize Bağlı Olarak Size En Uygun Telefonu Önermeye Çalışıyorum.

Akıllı Telefonlar Hakkında Gerekli Bilgiye Sahibim , Bütçenizi ve İsteklerinizi Söylemeniz Yeterli Olacaktır.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RdvnKrca -- 11 Eylül 2017; 1:6:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Üslübumda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, yanlış anladın sanırım. Mix 2 dışında o telefonlar bana hitap etmiyor. nokia ve sonynin tasarımları demode, lg almam g4ten ağzım y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı daniel_wellington - 6 yıl +13
Rıdvan Bey,

Bu başlık altındaki emeğinize saygı göstermeyen her hangi bir sözüm oldu mu ?

Özünde yazdığım şey; son kanun değişikliğinden sonra "imei kayıtlı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yasaryasaryasar - 5 yıl +6
2000 tl'ye bile içimize sinen telefon alamıyoruz, düştüğümüz hallere bak be.

Samsung A30 (NFC yok), Realme 3 Pro (ses zayıf, type c yok), Xiaomi Mi A3 (ekran 720p hd), Oppo A5 2020 (ram 3 gb)

Mecburen beklemeye devam!
Yoruma Git
Yorumun Devamı hayalladam - 5 yıl +3
D
6 yıl
Binbaşı

Üslübumda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, yanlış anladın sanırım. Mix 2 dışında o telefonlar bana hitap etmiyor. nokia ve sonynin tasarımları demode, lg almam g4ten ağzım yandı. mix 2'nin de kamerası tek ama tasarım çok güzel.




Bu mesajda bahsedilenler: @RdvnKrca
Y
5 yıl
Teğmen

Rıdvan Bey,

Bu başlık altındaki emeğinize saygı göstermeyen her hangi bir sözüm oldu mu ?

Özünde yazdığım şey; son kanun değişikliğinden sonra "imei kayıtlı" cihazları tavsiye etmenin artık çok da doğru olmadığıdır.

Tabiki herkes kendi mantığına göre düşünür, risk-fayda analizi yapar, karar verir.

Burada önemli olan "imei kayıtlı" sıfatı ile satılan, sizin de hala tavsiye ettiğiniz cihazların fiili durumunu, hukuki durumunu, muhtemel hukuksal yaptırımları ortaya koymak. Bu konuya gelip okuyan, bilgi almaya çalışan insanların da, hiç araştırmadan bazı siteler veya facebook grupları üzerinden satın alan insanların da büyük bir kısmı "imei kayıtlı" cihazların gerçek durumunu bilmiyor. Bilinçli olarak koyulan "Kayıtlı" kelimesini, resmi bir durumu ifade ediyor sanan pekçok kişi var.

En açık ifadesi ile;
"İmei kayıtlı cihaz" dediğimiz şey; yurda kaçak sokulmuş, hiçbir vergi-harç ödemesi ve sisteme imei numarası kaydı yapılmamış, yurt içerisinde sistemin kandırılarak kullanılabilmesi için üzerine başka cihazlardan alınan imei numaraları yazılım yolu ile yüklenmiş illegal cihazlardır. (Diğer ihtimaller de çalıntı veya taksit ödemesi yapılmamış operatör satışlı cihazlar olma durumu, nadir de olsa ihtimal dahilinde)

Mevcut vergi politikaları, vergi yükü ile iki katına çıkan fiyatlar, daha önce yazdığım gibi beni de rahatsız ediyor. "İmei kayıtlı" cihazlar nedeniyle devletin uğradığı vergi kaybı da açıkçası hiç umurumda değil. Benim tek derdim; insanların vergiden kaçayım derken, neredeyse bir aylık asgari ücret tutarı kadar bir parayı çöpe atmak durumunda kalmamaları.

Model bazında örnekler ile düşünelim;
Siz, 2000 TL'ye resmi mi a3 128gb almak yerine, aynı modeli 1500 TL'ye "imei kayıtlı" alarak 500 TL avantaj sağlanacağını, hatta resmi 2600 TL olan mi 9t 64 gb modelinin "imei kayıtlı", hem de 128 gb halini 2100 TL'ye almanın daha da iyi bir seçim olacağını düşünüyorsunuz. Bense, o telefonlar kapandığında cepten çıkan 1500 veya 2100 TL'nin buhar olacağını...

Belirttiğim 4 İhtimal üzerine yazdıklarınıza istinaden;

1. Durum söylediğinizin aksine, çok fazla kişiyi ilgilendiriyor. Bahsettiğimiz kanun değişikliği yapıldı, 19 Temmuz 2019 tarihli Resmi gazetede yayınlandı, madde 22-23-24 bizi ilgilendirenler. Bu maddelere göre 19 Temmuz'dan önce alınan tüm "imei kayıtlı"cihazlar, 250 TL ödenerek bir tek kişi ve tek abonelik için resmi hale getirilebilecek. Yüzbinlerce, belki milyonlarca cihaz sahibini ilgilendiriyordur.

2.Durum, 250 TL ödeme ile geçersiz falan kalmıyor. 19 Temmuzdan sonra alınan bir cihaz için aftan faydalanma şansı yok. Btk-MCKS ve operatörler fiilen uyguladıkları mevcut yöntem ile, 4 aylık süre sonunda cihazınızı şebekeye kapatıyor. Bu durumdan tek kaçış yolu, 4 ayda bir her seferinde, cihazınızın birebir aynı modelinden gerçek imeiler bulup yüklemek. Kaldı ki bu 4 aylık süreyi de devlet her an 1 aya düşürebilir.

3. Durum, klon numaraların aynı anda aktif olması, evet küçük bir ihtimal. Ben bu maddeyi, orjinal imei sahibinin karşılaşacağı durumunu da belirtmek için yazdım. Bu durumdaki "imei kayıtlı" cihaz, klon durumu ortaya çıkmasa bile direkt model-kimlik uyuşmazlığı nedeniyle 4.duruma düşecek. Satıcı (2.durumdaki gibi eş cihaz imei'si dışında) ne kadar imei yüklerse yüklesin, 4.durum kaçınılmaz olacak.

4. Durum, cihaz kimliği ile birebir uyuşmayan model-kimlik bilgisi durumu... THE END.

Yazılım yolu ile yapılabileceklerin tabiki sınırı yok. Ama, her marka, model, sürüm, versiyon için ayrı ayrı uyumlu birebir taklit yazılımlarını yapmak, kopyalanan imei'nin gerçek sahibi cihazın tüm kimlik bilgilerini her seferinde bu taklit yazılımına tanımlamak bence düşündüğünüz kadar kolay bir iş değil. Bakın, şu an en genel imei repair işlemlerinde bile bir türlü çözülemeyen band 20 silinmesi gibi (mi 9 se), iki imei yerine tek imei ile kullanmak zorunda kalınması gibi sorunlar var. Tüm donanım-kimlik bilgilerinin bu kadar kolay değiştirilebilecek olması, dünya çapında tüm gsm-yazılım sistem güvenliğinin çökmesine sebep olur ki, buna cihaz üreticileri de imkân tanımaz.

Değişen kanun maddelerinde operatörlere açıkça kaçak, kayıtsız vb. durumdaki cihazların kullanıma kapatılması sorumluluğu verilmiş. İlgili yönetmelik için de Btk-MCKS görevlendirilmiş.

Kimsenin cihazı çöp olsun istemem. Ümit ederim ki, yıllarca bu uygulamaya geçilmez. Ama hemen yarın uygulamanın başlamaması için de bir sebep yok.

Sizin yerinizde olsam;
her ne kadar tavsiye niteliğinde yapıyor olsanız da, her an kapanabilecek bu tür kaçak cihazları sıkça önerip, bir anlamda bu alışveriş şeklinin normalmiş gibi algılanmasına katkı sağlayarak, ilerde oluşacak mağduriyetler için az veya çok vebal altında kalmazdım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RdvnKrca
L
4 yıl
Yarbay

"Alınan yeni karara göre cep telefonu ithalatında,
birim gümrük kıymeti olarak adet başına 200 dolarlık gözetim uygulaması getirildi.
Gözetim uygulaması, sadece söz konusu kıymetin altında olan eşya için uygulanacak denildi.
Yerli üreticinin korunması amacıyla adet fiyatı 200 doların altında olan telefonlar,
yalnızca Ticaret Bakanlığı izniyle ithal edilebilecek. "

MESELE ŞU Kİ;
Vestel, Casper, General Mobile gibi yerli firmalara teşvik için,
hadi 200 doların altındaki ithal ürünlerdeki fiyat artışı bu düzenlemeye göre yapıldı, anlıyoruz.
fakat 200 doların üzerindeki telefonların fiyatı neden arttı?
hiçbir gerekçesi yok.
a71, a51, m31, mi9t, vs... fiyatları artmamalıydı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @senaydn
S
7 yıl
Yüzbaşı

6s mi xz mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
H
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: 404NotFounD

Saydığığınız markalara çok uzağım adını bile ilk kez duyuyorum bazılarının ön yargılı da olmak istemem ama yarın birgün garanti de falan sıkıntı yaşamayalım??

Samsung A30 u kendime uygun buldum bu telefona ne dersiniz?

Alıntıları Göster
2000 tl'ye bile içimize sinen telefon alamıyoruz, düştüğümüz hallere bak be.

Samsung A30 (NFC yok), Realme 3 Pro (ses zayıf, type c yok), Xiaomi Mi A3 (ekran 720p hd), Oppo A5 2020 (ram 3 gb)

Mecburen beklemeye devam!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalladam -- 15 Ekim 2019; 14:59:27 >

A
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: akadirarik

Telefon alacağım ama bir türlü karar veremedim. REDMİ NOTE 9 PRO alacaktım ama forumun son sayfalarında isyanda millet.

Sizce Redmi 9 Pro mu
Samsung Galaxy M31


Mi almamalıyım ve neden
Xiaomi denilen markanın telefon yazılımları çok kötü oluyor. Samsung al geç, hiç düşünmene bile gerek yok. Youtube'ta inceleme adı altında Xiaomi reklamı yapanları ciddiye alma. Samsung'un amoled ekranı bile o telefonu almak için yeterli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AİGUN -- 1 Ağustos 2020; 17:34:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
2 yıl
Yüzbaşı

"esenler mobile" ile sahibinden.com üzerinden aldı bir tanıdığım. samsung galaxy alpha almıştı. Ürün "avcı teknoloji" garantili idi. Fatura gelmedi, istedi çocuk geldi bu sefer komik bir rakam vardı ürün bedeli olarak. Ve cihaz sürekli arıza veriyordu. 4 - 5 kere servislerine yolladı ama cihaz adam olmadı. En son yanlış fatura bedelinden maliye bakanlığına şikayet edecekti ne yaptı bilmiyorum. Herhalde sorsanız kesinlikle yenilenmiş almayın der diye düşünüyorum.



Not: Faturasında özkökler iletişim yazıyormuş




Bu mesajda bahsedilenler: @Tony Ferguson
L
2 yıl
Yarbay

Temiz ip11 veya xs değerlendirilebilir,
android olarak sd778g işlemcili ürünler bütçene uygun; A73 gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @İlkerDiyeBiri
B
geçen yıl
Binbaşı

Piyasa da Samsung İPhone ve bir kaç Çin modelinden başka telefon kalmamış. Nerde o HTC ler Sony Ericsson lar Motorola lar Panasonic ler Asuslar Lenovolar Nokialar ...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymirza -- 7 Ocak 2023; 16:5:50 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
7 yıl
Binbaşı

1200 liraya kadar ne önerirsin aklımdaki modeller xiaomi mi 5 Huawei p9 lite başka önerin var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RdvnKrca

Yaklaşık 2.5 ay önce mi 5 aldım hâlâ kullanıyorum o fiyat çerçevesinde önerebileceğim en iyi telefondur.

Peki o telefonu alsam stock rom custom rom vs işleriyle uğraşır mıyım pek anlamam onlardan uğraşmak istemiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam size Xioami Mi 5 gider bence kendimde kullanıyorum düşük ışık performansını ben beğeniyorum kumanda işlevi gören kızıl ötesi de var 32-64-128 gb olmak üzere 3 versiyonu var 64 GB n11 de 1330 128 GB ise 1800 TL



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @keyifdoktoru
R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Batarya ekran açık süresi 4 saati geçmiyor ısınması da cabası ayrıca düşündüğümden daha büyük ve ağır bir telefon



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bl4ckb4r0n
R
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İşlemci mimarisi yıllar içinde çok gelişti öyle bir derdiniz olmasın ki Mi Mix 2 De snapdragon 835 var 10nm üretim teknolojisi barındıran bir çipset güncelleme veya donma kasma gibi bir sorun yaşamazsınız kaldı ki bu işletim sistemi ile dizüstü bilgisayar çalıştırıldı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arnold_
R
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam sar değeri Wifi - Bluetooth - GPS - NFC - Çift Hat Aktif gibi bütün iletişim araçlarını aktif hale getirdiğiniz zaman alabileceğiniz MAX. değerdir yani vücut değeri 1.2 ise sürekli bu değere maruz kalmıyorsunuz bunun bilincinde olun lütfen. İzlediğimiz televizyon evinizde açık olan Wifi ekranına baktığınız bilgisayar bile radyasyon yayıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @TekstilciSase
R
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

GM Bu konuda ayrı Android One Platformuna dahil olduğu için zaten güncelleme alması gerekiyor.



Firmalar fazla batarya kapasitesi ekleyerek durumu ortalıyor demişsiniz fakat E4 Plus modeli için konuşmak gerekiyorsa ekran 720p üstelik 5000 mah batarya eklenmiş - 4000 mah FHD Snapdragon 625 kullanan herhangi bir telefon modeli ile hemen hemen aynı süreyi veriyor.



Daha azıyla aynı süreyi verebilen bir telefon varken neden fazla pil tüketen ısınan bir telefon tercih etmeliyiz ? Üstelik 720p



Sony ve Htc birkaç modelinde MediaTek işlemcisine yer verdi ve telefonların hâli ortada çok ısınıyor diye şikayetler güncelleme gelmiyor stabil değil sorunları çok oldu forumda örnek vermek gerekiyorsa Sony’den M5 - C5 Ultra HTC - Desire 830 - 828 - 728



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zimmerit
R
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Mate 10 Pro hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @Eleysian
R
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sony XZ1


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozzyxs
V
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: RdvnKrca

Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Redmi 5 Plus

Modellerine bakabilirsiniz.

LG G4 hem eskidi hemde kronik sorunları olan bir cihaz önermem.
Önerdiğiniz iki cihazında kamerası LG G4'ün yanına yaklaşamaz.OİS yok, F/2.2, renk spektrum yok, sensör boyutu küçük, mp düşük, kamera arayüzü ve yazılımı kötü, çektiklerinin detay seviyesi düşük... Ben size birincil kriterim kamera diyorum fakat bana G4 almayın diyor, bu cihazları öneriyorsunuz.Hemide fiyatı daha pahalı.Kaldı ki snapdragon 808 o iki cihazdanda daha performanslı.Eee... almam için bir sebepte kalmadı.Diyceksiniz ki kronik sorunlu, güncelleme almıycak falan filan.Ben diyorum ki bunları alacağıma sorun yaşayana kadar G4 kullanırım daha iyi.Güncelleme kıskımına gelince G4'ün yazılımında herşey var hemde daha fazlası.Ayrıca custom rom desteğide sürüyor.Kusura bakmayın ama bu işten anladığınızı sanmıyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >