Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2625
Cevap
156994
Tıklama
18
Öne Çıkarma
Cevap: # ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (3. sayfa)
G
2 yıl
Yüzbaşı

Birde ABPM6.C0 yerine ABPM6.F1, ABPM6.G0 gibi yerel firmwareler bir an önce çıksa ve herkese açık olarak sitelerinden sunulsa çok iyi olur. Hadi biz bir şekilde buradaki kullanıcılarla bilgi alışverişi yaparak telnet vs hallediyoruz ama en bilmeyen kişi bile cihazını en kapsamlı şekilde kullanabilmeli. Son global yazılımla gelen yeni özellikler az değil, bunların eklenmesi gerekiyor.

ABPM5.G0 için dahi zyxele mail atma mecburiyeti var. Sırf turknet modemine bu yazılımı atmasınlar diye bu şekilde yol izlenmeye başladığını düşünüyorum. Burada global veya bizim bölgeye özel yazılımları paylaşan arkadaşlara ayrıca teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 5 Mart 2022; 10:28:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xxxerman
A
2 yıl
Binbaşı

Ben V5.50(ABPM.5)G0 sürümünü yükledim hala da hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gilth
G
2 yıl
Yüzbaşı

Wpa3 ve mesh destekli olan global son yazılım dışında, önceki güncellemeler pek bir fark oluşturmuyor. Keenetic OS olsa, asus wrt olsa yazılımı hadi neyse. Ama bu cihaza turknet, global, yerel .G0 vs farklı fw atmakla uğraşmanıza gerek yok çünkü zaten yazılımın sundukları belli. Bu cihaz Dsl bağlantısnı kopmadan sağlasın yeter. Sorunsuz kullanmanız dileğiyle.

Cihaz için tüm yazılımlar doğru düzgün paylaşılsa bu sorun ortadan kalkar aslında. ipv6 kullananlar için Turknet'e bazı yazılım uyuyor bazısı sorun çıkarıyor diyorlar mesela. Onu uyarılara yazıp yüklemeyin notu düş vs vs. Bir yazılımı turknete verip, G0 olanı siteden kaldırıp, globalde wpa3-mesh varken biz hala wpa2 destekli yazılımı mail atarak isteyeceksek; bu olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 10 Mart 2022; 10:56:23 >

B
2 yıl
Yüzbaşı

güvenlik açısından söylemedim, bug olabilir diye söyledim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aklınyolubir
F
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Performansları birbirine yakın, benzer ürünler. Eğer tasarıma önem vermiyorsanız T50B ile değiştirin. Bir de yazılım olarak T50B daha ileriye dönük. Çünkü daha fazla kullanıcısı olduğu için desteği daha uzun sürecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
T
2 yıl
Çavuş

Hiç bulaşma kardeşim parani çöpe atma.8ay oldu alalı sürekli sorun.aldiktan kac ay sonra ariza vermeye basladi, servise gönderdik arızalı deyip yenisini(değişim) gönderdiler, iki gün kullanamadim tekrar kopma olmaya başladı.servisten ariza kaydi olusturulup tekrar servise gonderdim, 1hafta sonra bugün geldi.raporda; inceleme sonucunda cihazda sorun bulanamadi deyip tekrar yollamışlar.Hafta içi tüketici hakem heyetine gidicem.isimiz gücümüz yok bunlarlami uğraşcam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @StratejikSiglik
A
2 yıl
Binbaşı

V5.50(ABPM.6)G0 sürümüne günceleyebilirsiniz.https://support.zyxel.eu/hc/tr/articles/360021363619



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @togi02
H
2 yıl
Binbaşı

Unsupported: DSL modem

Will this status change over time? If yes, in what timeframe?
No, hell freezes before that happens.

What can you do now?
* Easy / Short term: Get a device where the DSL modem is supported by OpenWrt, see Table of Hardware: Modem supported
* Easy / Short term: Get a separate DSL modem (without OpenWrt) and connect your favourite OpenWrt router to it.
* Hard / Long term: Get on the nerves of the SoC manufacturer…




< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Ç324
L
2 yıl
Onbaşı

Yeni sürüm çıkmış. V5.50(ABPM.7.1)G0


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

vulnerability listesi çıkınca, indiririz artık.




Bu mesajda bahsedilenler: @Gilth
G
2 yıl
Yüzbaşı

İşlem gayet kolay.


1-Önce bu mesajdaki yazılanları yapacaksınız. Modem kullanıcı adı ve şifre değiştirmediyseniz modemin arkasında yazanlardır. 30 saniye sürmeyecek bir işlem.

2- Sonra zyxel sitesinde yazdığı şekilde adımları takip edip yüklemeyi yapacaksınız. En son fabrika ayarına alınca güncelleme işlemi bitmiş olacak. Güncelleme Link

@sahinvatansever





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 10 Ağustos 2022; 12:3:38 >


Bu mesajda bahsedilenler: @sahinvatansever
T
2 yıl
Binbaşı

ADSL zamanları yine Zyxel kullanıyordum, hattan kaynaklı sürekli düşme olurdu ve o zamanların Wi-Fi teknolojisi de çok yetersizdi bir oda sonrası cihazlar internete bağlanamazdı. Modemin WPA3 de geldikten sonra hiçbir eksiği kalmıyor, Wi-Fi 6 için de bir üst modeli çıkıyormuş hayırlı olsun diyelim...

5ghz bandı ile 2.4ghz bandının sağlayamadığı hızlara kavuşmak için kablosuz ayarlarını üst bantlara çekmelisiniz, orada da radar sistemleri varmış sürekli çakışırmış. Sıkıntı olduğu zaman yeniden başlatıyorum veya 2.4ghz olan ağa bağlanıyorum, çekme sorunum veya bağlantı stabilitesi sıkıntım asla yok, çözüm önerileri konu başlığında var olsa da yeni yazılımın düzelttiği söylenen elektrik veya çakışma interferansını yönetim şekli değişmeli...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 21 Ağustos 2022; 11:31:0 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nostalji16
Z
2 yıl
Yarbay

en stabil sürüm bu sanırım. Bende de bu var. maşallah diyeyim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FatalERROR!
A
2 yıl
Yüzbaşı

Abpm.6.CO gayet stabil çalışıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Binbaşı

bence, yerli versiyonların hepsi yani c0 haricinde geri kalan yazılımların tamamı turknet'e ait diye düşünüyorum. c0'ı da dahil edebiliriz aslında. bu sürümü ayırdım çünkü, bunda wp3 şifreleme özelliği var. google vmg3625-t50b özellikler yazıldığında zaten ilk karşınıza gelecek olan yer turknet.

zyxel'e ne oldu anlamıyorum. bu ürünün üzerinde kocaman zyxel yazıyor ama google üzerinde bu ürünün zyxel sayfasını görebilmek için "vmg3625-t50b modem" yazıp aratınca zyxel'in sitesi hariç bütün siteler çıkıyor. sıradışı bir durum söz konusu. böyle bir ürünün üretici tarafında, bildiğimiz klasik ürün sayfasını ben bulamıyorum. özel çaba gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Binbaşı

hattının alabileceği hızın max ne olduğunu göremeyeceksin ve bu seni kör edecek.

turknet ve turktelekomla uyumlu bir modemdir. yani modem uzaktan erişime açık. modemi resetle aç ayarları otomatik olarak alır. bu özelliği kapatman için admin/supervisor şifresine ihtiyacın olacak. sorun değil bunu da güvenlik açığından faydalanarak elde etmen mümkün oluyor.

birçok firmware çeşidi var. sen aldığında sana hangisi denk gelecek bilemeyiz ama wpa3 destekli yazılım sürümü varken bu özelliğin yüklü olmadığı yazılım ile sana geleceğini söyleyebiliriz.

qos özelliği ile bufferbloat ayarı ben yapamadım. sen de muhtemelen yapamayacaksın.

internet ayarlarında mac klon özelliği yok. internet bağlantısı oluştururken istediğin mac adresi ile yapılandırma yapamayacaksın.

otomatik iptv özelliği yok.



geçen vatan'da birini gördüm bu modemi alıyordu. şansına küssün, alma diyemedim. içimde kaldı bari sana yazayım..
çok mu kötü? hayır, alırsan işini görür. almazsan da hayrını görürsün.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @f0rester
A
geçen yıl
Yüzbaşı

En iyi sürümü bu globalde. Bunu kullan bence
Abpm.6.CO


https://drive.google.com/file/d/1QqFANFByxU6LtzyOdR36JrnHX5jfgVyJ/view?usp=drivesdk





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 1 Ocak 2023; 0:14:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hasan eness
H
geçen yıl
Onbaşı

Konunun 70 sayfasını okuduktan sonra bu modemi ikinci el olarak satınaldım, 3 gündür kullanıyorum ve memnun kaldım.

Adsl kullanıcısıyım, w9970 modemim ile hat gürültüsü downstream 17 upstream 12'lerdeydi. Bu modemde önce 13'e aradan geçen 3 günde ise 10.9'a kadar düştü. Upstreamde gürültü şuan 9.2. Değerlerimin düşmesine rağmen hatta kopma olmadı. Testlerde pingim 10'dan 6ms seviyesine düştü.

5 ghz bağlantı sorunlarını çözmek için arkadaşların daha önce yazdığı gibi ağları ayırın, modem üzerinden kanal durumunu sorgulattıktan sonra boş sabit bir kanala geçin. Eski cihazların ağa bağlanmasında sorun olmaması için alt seviye kanallardan 36 veya 40'ıncı kanalları seçebilirsiniz (Otomatik kanal seçiminde eski cihazların bağlanamayacağı bir kanala geçinde kopmalar oluyor, ağı görseniz de bağlanmıyor vs.). Bu iki kanalda bant genişliğini 20/40/80mhz seçseniz dahi kopma olmayacaktır. Arkadaşlar 20mhz tavsiye etmiş, işe yarıyor ama o şekilde teorik hız 1/3 kadar düşüyor (cihaz sayısı arttıkça sorun olabilir). Şimdilik 4 cihaz bağlı, eski modemime kıyasla cihazlar arasında interneti çok iyi dağıtıyor. Televizyon wifi ağına bağlı, pc ekranını kablosuz yansıttığımda diğer cihazlarımdaki internet kullanımlarımda gecikmeler olmuyor. Çok daha fazla cihazla sorun yaşamadığını söyleyen arkadaşlar vardı, ileriye dönük de sıkıntı yaşatmayacağını gösteriyor. w9970 sonrası çağ atlamış gibi hissediyorum.