Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1493
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Zorunlu Trafik Sigortası ve Vergiler Hakkında Bilgisi Olanlar Yardım
C
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar
2002 model otomobil ruhsatlı 1.9 jtd doblo almak istiyorum. 34 plakalı bu aracın zorunlu trafik sigortası ve yıllık vergisi ne kadardır? Bilgisi olanlardan yardımını rica ediyorum.



D
12 yıl
Teğmen

dostum yıllık vergiyi mtv vergi dairesinden sorgulatabilirsin 1.9 motor çok vergi demek yaklaşık yıllık 965 tl gibi birşey ayrıca 34 plaka aracın zorunlu sigortası yüksek olur birde eskiden maddi hasarlı trafik kazan varsa 2 veya 3 katına bile çıkar. onun yerine camlı van alsan 2006 model 1.8 motor mesela ayrıca bulabilirsen anadolu şehirlerin arabalarının plakasından mesala balıkesir plaka, yıllık vergin 480tl ve zorunlu sigortanda ona göre ucuz olur plakayı değiştirmeden kullanabilirsin ama istanbul plakaya çevirmeyeceksin noterde aynı kalsın diyeceksin plaka. ha istanbul plakayı alsan onu ikametin istanbulda olduğu müddet çeviremezsin. başka ilin hazır plakasını ise değiştirtmeden kullanabiliyorsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Çavuş

gib.gov.tr den mtv nin hesaplaya bilirsin,
ayrıca kamyonet ve 34 plakalı yeni kayıtlarda trafik sigortan 500-800 arasında yaşına ve geçmişine göre değişir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.