Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
625
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ZM-NS2000 tavsiye??
R
8 yıl
Er
Konu Sahibi

asus n56vz model laptop kullanıyorum, soğutucu olarak zm-ns2000 almayı düşünüyorum, kullanan biri varsa bu modeli tavsiye eder mi veya başka öneriniz var mı?

cs:go min grafikte 80 dereceyi geçiyor, daha yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda 94-96 dereceye ulaştığı oluyor. Boşta ise 50-55 derece civari seyrediyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/inc-321rx-notebook-sogutucu-stand-siyah.html#genel-bakis
inc-321rx model soğutucu kullanıyordum, ancak fan kısmı leptopun hava girişine denk gelmiyor.
Çalıştığında en fazla 3 derece fark ediyordur

Leptopun hava giriş kısmı bu şekilde(resmi internetten aldım)
< Resime gitmek için tıklayın >

Bir kaç kez servise gitti, fan değiştirip yolladılar, ama pek bir şey farketmedi. Leptopun iç dizaynı benim için fazla karışık olduğu için termal macun sürmek için açmayı göze alamadım. ZM-NS2000 model soğutucuyu almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz veya alternatif bi soğutucu önerir misiniz,daha önce kullanan birinin yorumunu alabilirsem çok güzel olur?
< Resime gitmek için tıklayın >

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/zalman-zm-ns2000-ayarli-notebook-sogutucu-206121495?gclid=Cj0KEQiA6IC2BRDcjPrjm_istoUBEiQASrLz1rMOnotI1EOjvmJCHNOP3OyB0oWHUh6YQKWmBeenNRUaAi6E8P8HAQ&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



H
8 yıl
Yarbay

Bence once termal macunu yenileyin ve fani temizleyin. 95 C cok ucuk bir derece.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Bence once termal macunu yenileyin ve fani temizleyin. 95 C cok ucuk bir derece.

Kesinlikle bu. Toz soğutucunun yapraklarını öyle bir kaplar ki hava geçişi imkansızlaşır. İçini açıp temizlik yapar ve macunu yenilerseniz soğutucuya bile gerek kalmayabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Çavuş

Hocam bu soğutucuyu almadıysan al derim.Tabi öncelikle termal macun,fan temizliği yaptıysan ve hala ısınıp kasmaya başlıyorsa (ki benim pc de öyle) soğutucu almalısın.Daha önce farklı bir marka bir soğutucu almıştım ama pek etkili değildi. Kırıldığı içi değiştirmeye karar verdim.Sonra bu ürünün Zalman kalitesi + büyük fan=sessizlik + Usb çoklayıcı + Fan kontrol + Açılı notebook standı gibi özellikleri beni cezbetti, aldım ve çok memnunum.Diğer kalitesiz ürünlere benzemiyor. Bu soğutucuyla hava deliklerinin nerde olduğunun pek önemi kalmıyor.Çünkü laptopu üstüne koyunca laptopun kenarlarından hissedilir derecede hava geliyor yani senin pcnin deliklerine de hava ulaşır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Bilgisayarın zaten fanı vs. değişmişti etkisi olmadığı için soğutucuyu aldım gerçekten çok fazla farketti, oyun oynarken 96 çıkan sıcaklık, soğutucu ve bi kaç bilgisayara çektiğim bi kaç ayar(bununda baya etkisi oldu) sonrasında 75 civarı geziyor. Soğutucunun çok fazla etkisi var, baya memnun kaldım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.