Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
8631
Cevap
350264
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (42. sayfa)
E
2 yıl
Yüzbaşı

Hiç ihtiyaç duymamıştım, Şimdi kontrol ettim ebeveyn kontrolü altında istenilen kanal ve gruplar için şifreleme yapıyor. İhtiyacınızı karşılarmı bilemiyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @someone74
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sağlıklı , huzurlu ve sevdikleriniz ile başbaşa geçireceğiniz mutlu bir bayram diliyorum...



A
2 yıl
Yüzbaşı

Bilmukabele, sizin ve ailenizin ramazan bayramu mübarek olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

nice bayramlara dostlar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

1250 tl ben z9se 2000 yazdım dönüp bakan yok



R
2 yıl
Teğmen

Ayarlardan frame rate and resulation ayarını sadece frame rate olarak ayarlayın düzelmesi lazım.



S
2 yıl
Yarbay

Yukarıda paylaştım ya "torrentgalaxy.to" ücretsiz üyeliksiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 8 Eylül 2023; 14:38:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @spinmaster
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu sorun cihazın codec seçiminden değilde indirilen medyanın rip grubundan kaynaklı olabilir.Çünkü bazı rip grupları filmlere müdahale ederken saçmalayabiliyor.

Neden derseniz ; aynı tarz sıkıntıları Zidoo Z9X'te de yaşayan arkadaşlarda olduğunu okuduk zaman zaman.Oysa Zidoo Z9X, 2-3 ay öncesine göre Zidoo'nun en son medya oynatıcısıydı.Ama buna rağmen o modelde bile sıkıntılar yaşadıklarını yazanlar oldu.

Sonuç itibarı ile filme müdahale eden rip grupları işini adam akıllı yapıyorsa sorun çıkmaz yada çıkmıyor.Yani yaşanan sıkıntıların sebebi Zidoo'nun codec seçmesi ile alakalı olmayabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hamidasim
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hadi geçmiş olsun , en azından yaşadığınız sorun ortadan kalkmış.Keyifle kullanın....




Bu mesajda bahsedilenler: @Devian
D
2 yıl
Binbaşı

@Papirus hocam valla zidoo nun ismini çok duymuştum gözüme kestirdiğim cihazdı o yüzden uygun fiyat bulunca ilk sayfaları fazla detaylı okudum mesajınız 7 sene önce yani görmemeniz normaldir bence ben biraz manyağım bu konularda yabancı forumlarada baktım hdr sıkıntısı sanırım filmin kodeğine göre hdr nin gözükmemesi projeksiyonlarda bazılarının 10 bit desteklememesi sebebiymiş hdr de zaten min 10 bit olduğundan görememişler panellerde sıkıntı olmamış

aldım bakalım hayırlısı olsun @sadays güzelde bire pazarlık yapabildim sonunda ve 1500 e cihazı aldım bakalım hayırlısı olsun @sanalgezgin sizin de ilginiz için teşekkür ederim bu aralar tüm filmlerimi remux indiriyorum rarbg yada torrentgalaxy ve bt4gprx işimi fazlasıyla görüyor rarbg ye de unblock ile ulaşabilirsiniz ama 4k edineceğim için belki yakında paralı torrent platformlarına kayarım gibi duruyor her zaman kuvvetli seed bulmak azıcık zor ama imkansız değil 4k emuxlarda bu dediğim sitelerde de zaten fazlasıyla buluyorsunuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 24 Aralık 2023; 19:25:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sadays , @sanalgezgin , @Papirus
N
geçen yıl
Yarbay

Altyazı sorunu için iki çözüm buldum naçizane:

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158039173



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen yıl
Er

A
geçen yıl
Er

sevindim ama ben tamamen çözdüm
şimdi aynı anda hem zidoo hemde atv den aynı 4k remux filmi açabiliyorum
ve hiçbir takılma yok

zidoo için NFS kurulum yaptım. bu kadar
bence sende bu şekilde yapmalısın. uğraşmaya değmez. nfs nin smb den farkı yok

ama nas da nfs yi etkinleştirince zidoo da klasörler hemen gözükmüyor

o yüzden nas da nfs yapılandırma ayarlarından her bir paylaşılan klasöre erişim izni verilmesi gerekiyor, zidoo ip adresi girerek

çözemez isen ekran resmi atabilirim. ama bir iki kurcalayınca çözülüyor.
ayarlar sonrası zidoo yu kapatıp açmakta fayda var


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @virtue28
A
geçen yıl
Er

umarım anlaşılırdır

< Resime gitmek için tıklayın >
nas ın klasik home klasörünü erişime açmayı beceremedim, buton aktif olmuyor
onun yerine kendim bir klasör oluşturdum home 2 diye filmlerimi oraya atıcam
haici usb dahil tüm klasörlere aynı işlemi yapyıyoruz


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @virtue28
P
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ZIDOO'DA AFİŞLEME UYGULAMALARININ KULLANIMI

Böylesine güzel bir cihaz kullanıpta afişleme özelliğini kullanmamak kesinlikle olmaz bence.Bu konuda Zidoo'da ; ZDMC'den ( yani bilinen ismi ile KODI'den ) sonra 2.bir alternatifimiz daha var artık : Home Theatre Uygulaması.Aşağıdaki tanıtımda 2.0 versiyonunu paylaşıyorum ama bu versiyon zaman içerisinde güncellenecektir.

Güncelleme : 22.04.2025 tarihi itibarı ile Home Theatre Uygulaması , 5.0 versiyonuna yükseltildi.Ve bende yazılımlarla ilgili mesajda bu güncellemeye ait apk dosyasını paylaştım.Bilginiz olsun...

Sırasıyla ikisinin kullanımını da basitçe anlatmaya çalışacağım sizlere.Öncelikle benim şu andaki favorim olan Home Theatre'dan başlayalım isterseniz...

=======================================================================================================================================

HOME THEATRE AFİŞLEME UYGULAMASI KULLANIMI

Öncelikle Home Theatre 2.0 uygulamasına ait ekran görüntülerini paylaşayım sizinle.

Gördüğünüz tüm bu ekran görüntüleri , Control Center uygulaması üzerinde gelen Mobile Phone seçeneği üzerinden alınmış durumda.

Ana Ekran

< Resime gitmek için tıklayın >

Tarama Sonrası

Tarama sonrası ekrana gelen afişlerin görünümü şöyle.Dİkkat ederseniz ekrandaki " Trainspotting " adlı filmin yanında " Seri " yazdığını görüyorsunuz.Yani aynı seriye ait filmleri aynı KODI'de olduğu gibi grupluyor uygulama.

< Resime gitmek için tıklayın >

Seri Filmlerde Görünüm

İşte yanında " Trainspotting [Seri] " diye yazan bu afişe tıkladığınızda seriye ait iki ayrı filmi birden gösteriyor size ve siz dilediğinizi seçiyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Filtreleme Seçeneği

Bu seçenekte tarama öncesi Source kısmında nasıl bir gruplama yaparsanız ona göre filtreleme yapma şansınız var.Diyelim HDD'inizde " Filmler " diye bir klasörünüz var ve onu taradınız.Bu filtreleme ekranında " Filmler " diye görürsünüz.Ya da " Diziler " diye bir klasörünüz var ve onu taradınız.Burada " Diziler " diye görürsünüz.Sonrasında Filtreleme ekranında bir seçim yapabilir ve ana ekranda isterseniz " Filmler " , isterseniz " Diziler " klasörüne ait afişlerin ya da All seçeneği ile tamamının görünmesini sağlayabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Taramada Detaylar

Uygulamayı her açışta KODI'deki gibi Otomatik Tarama özelliği var mı şu an için bilemiyorum ama olmasa da manuel tarama yaptırmak çok basit.

Ana ekranda sağ üst köşedeki butona basarsanız Sources seçeneği karşınıza çıkıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonrasında burada ; HDD'te seçerek tarattığınız klasörü ( melea benim cihazda Filmler klasörünü ) görüyorsunuz.Üzerine tıklayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Update diye bir seçenek göreceksiniz.Buna tıklayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Scan All derseniz seçtiğiniz klasördeki ( mesela bendeki Filmler klasöründeki ) tüm filmlerinizi tarar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Custom Scan derseniz taranmasını istemediğiniz filmlerin yanına tik atıp tarama dışı bırakabilirsiniz.Bu pratikliği KODI'de bile görmedim ben.Yani taranmasını istemediğiniz filmi devre dışı bırakmak gerçekten çok kolay.Eğer ki devre dışı bırakmak istediğiniz film yoksa Scan demeniz yeterli.

< Resime gitmek için tıklayın >

Afiş Detaylarından Örnekler

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bulunan uyumsuz afişleri değiştirme yada silmek için dün farkettiğim kullanım detaylarını vereyim...

Afişlerin bulunduğu ekranda afişin üzerine gelip OK tuşuna sürekli basarsanız aşağıdaki ekran açılıyor.Bu ekranda Change Image , Add to Collection , Re Match ve Clear Match Info seçenekleri var.

Diyelim hatalı bulunan bir afiş var.Onun üzerinde OK tuşuna sürekli basıp açılan ekrandan Re Match seçeneğine tıklıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Burada çıkan ekrandaki Poster Search kısmındaki kutucukta video dosyasının ismi görülüyor ve benim anladığım kadarıyla uygulama , kutucuktaki bu isme göre bir afiş arıyor internette.Haliyle de bazen doğru bulamayabiliyor.Bunun için buradaki kutucuktaki uzun ismi sadeleştirmemiz lazım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu sadeleştirmeyi yaparken ismi değiştirebilir ya da tamamen silebilirsiniz.Tamamen sildiğinizde kutucukta aşağıdaki gibi silik bir ifade görecereksiniz.Kutucukta bu silik ifadede " IMDb ID / Movie name / TV name " diye yazılı ve bunlardan birini yapabilirsiniz deniliyor aslında.Fakat ben IMDb ID numarası yazarak bir arama yapmayı beceremedim ne hikmetse ve hâlâ nasıl olması gerektiğini v.s çözmeye çalışıyorum.

Aslında uygulamadaki mantıkta komple yanlış bana göre.

Çünkü filme ait klasörün ismi zaten Blade Runner 2049 yazılı ama uygulama , klasör içinde bulunan videoya ait ismi baz alıyor.O isimde torrentten indirdiğimiz uzun haliyle durmakta.Haliyle çuvallıyor uygulama ama klasör ismini baz alsın arkadaş , filmin uzun ve teferruatlı ismine niye bakıyor ki ?

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu yüzden kutucuktaki uzun ismi silerek sadece Blade Runner yazıp Search tuşuna basarak aramayı başlatıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Arama sonucunda sol tarafta mevcut filmle uyumlu olabilecek diğer film isimleri görünüyor artık.

< Resime gitmek için tıklayın >

Buradan filmimizle uyumlu olan ismi seçtiğimiz anda sağda HDD'imizde bu isimle eşleşen video dosyası da otomatik olarak gözüküyor.Eğer doğru ise OK tuşuna basıyoruz.
.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Böylelikle hatalı bir afişi yeniden taratmış ve uygun olanı bulup seçerek yanlış olanı düzeltmiş oluyoruz.

Eğer ki yanlış bir afişi silmek istiyorsakta ; aynı menüden en alttaki Clear Match Info seçeneğini seçiyor ve OK diyerek hatalı afişi siliyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Fakat bazende ne yaparsak yapalım doğru afişi bulduramıyoruz uygulamada.Mesela...

Dizinin ismi The Night Of ve 2017 yılına ait güncel bir dizi.

Doğru afişi buldurmak için yine hatalı afişin üstüne gelip değişiklik menüsünü açıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Diziye ait bölüm isimleri torrentten indiği haliyle uzun olduğu için bunu sadece The Night Of olarak kısaltıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ardından Search tuşuna basıyoruz.Görüldüğü gibi doğru diziyi hemen buluyor uygulama.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sıkıntı şurda : Sağdaki Video Match bölümünde bulunan dizi ismi ile eşleştireceği video dosyamızı soruyor.Ama sağda dizinin komple bölümleri gözüküyor alt alta , hangisini seçeceksin ki ?

< Resime gitmek için tıklayın >

Video Match bölümündeki mevcut videolardan birini ya seçecek , ya da Ignore diyerek pas geçecek veya Clear diyerek komple sileceksin.Başka çare yok çünkü.Çünkü Season 1 olarak komple bir seçime izin vermiyor uygulama ve ne yaparsan yap , sonuca ulaşamıyorsun.En azından ben ulaşamadım.

Ama hatalı afişlemelerde yeni ve doğru afişler bulmaya , uyumlu diğer filmleri görmeye ve uygun olanlarla eşleştirmeye izin veren çok basit bir uygulama var karşımızda.

----------------------------------------------------------------

Home Theatre 2.0'a ait Control Center adlı harika uygulamadan bahsetmeden olmaz.Gerçekten harika birşey.

Yüklemek için karekod okutmayada gerek yok.Evde aynı Wi-Fi ağına bağlı cep telefonunuzdaki ( veya PC yada Tabletinizdeki ) tarayıcı ekranına ; "http://XXX.XXX.X.XX.9528 " yazdığınız anda ( ki burada XXX olarak yazdığım yerlere kendi IP numaranızı yazacaksınız tabii ) Control Center ekranı karşınızda.Mesela benhttp://192.168.1.12.9528 yazıyorum evde...

İnanın o kadar güzel birşey yapmışlar ki hani derler ya " Anlatılmaz yaşanır " aynen öyle.Nerdeyse herşeyi yapabiliyorsunuz bu Control Center Uygulaması ile.

< Resime gitmek için tıklayın >

Mesela neler yapabiliyoruz diye sorarsanız ;

* File Manager seçeneğine tıklayarak cihazın içindeki dosyalara tamamen ulaşabiliyor ,

* Apps seçeneği ile cihazda yüklü uygulama bölümüne göz atabiliyor ,

* Music Player seçeneğine tıklayarak içeriğine ulaşıp cihazdaki parçaları çalabiliyor ,

* Poster Wall seçeneğine tıklayarak afişleri ve filmlere ait içerikleri inceleyebiliyor ,

* Mobile Control seçeneğine tıklayarak ise ekrandaki uzaktan kumandadan cihazı tepeden tırnağa kumanda edebiliyor ve ekran görüntüsü dahi alabiliyorsunuz.

Özellikle Mobile Control seçeneğini çok sevdim.Ben kesinlikle deneyin derim...


=======================================================================================================================================


Şimdi de 2.alternatifimize yani herkesin az-çok aşina olduğu yada duyduğu KODI'den ( Zidoo'daki ismiyle ZDMC'den ) bahsedelim.İsteyen istediğini kullansın...

ZDMC AFİŞLEME UYGULAMASI KULLANIMI

Zidoo X9S kullanıcıları için afişlemeyi basit çaplı bir tarif etmek istedim.

Normalde KODI'ye herkes aşina ama ZDMC deyince garip gelebilir.ZDMC için, firmanın kendine has birkaç özellik eklediği bir KODI sürümü diyebiliriz.

Bu tarif genel anlamda tüm KODI kullananlar için geçerli ama ben özellikle Zidoo X9S'te uyguladığım için kök dosya sistemi vs. anlamında bizzat Zidoo X9S'e ait.Afişleme için İnternet bağlantınızın olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım...

Hadi başlayalım :

KODI'deki afişlemede sorun yaşamamak için ilk kural klasörleme ve afiş yapısının uygun olması.Dizi ve filmlere ait isimlendirmeyi düzgün yapmalısınız.Ve bunun içinde her zaman IMDB'nin sitesindeki film isimleri baz alın.Böylelikle afişlemede nerdeyse % 100'e yakın başarı sağlarsınız.

Benim oluşturduğum klasör yapımdan bahsedeyim :

Tüm dizi ve film arşivimi USB HDD'imdeki XBMC klasörü altına topladım.Ve XBMC klasörü içinde de Belgeseller,Diziler,Filmler,Müzik adi altında 4 farklı klasör açtım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Belgeseller : ( Tüm Belgesellerim bu klasör içinde ve Life , Planet Earth gibi klasörler halinde bulunmakta )

Diziler : ( Tüm dizilerim ayrı ayrı klasörler içinde ve her dizinin sezonu için ayrı bir klasör var.Mesela Banshee adlı 4 sezonluk bir diziniz var arşivinizde.Her sezon için ayrı bir klasör yapmalısınız.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Filmler : ( Tüm Filmlerimi bu klasör içinde DivX Filmler , HD Filmler ve Yesilcam diye grupladım ben.Siz sadece Filmler olarak tek bir klasörde yapabilirsiniz.)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

ÖNEMLİ : Özellikle filmlerinizin yanına ait olduğu yılı yazarsanız çok daha sağlıklı olur tarama için.Çünkü bazen aynı isimde farklı filmler olduğu için afişler yanlış gelebiliyor ekrana.Bu yüzden ben genelde her filmin yanına ait olduğu yılı yazarım.Size de tavsiye ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Küçük bir de not düşelim : Film adları ile altyazı adları kesinlikle birebir ( % 100 ) aynı olmaz zorunda.Büyük-küçük harf yada nokta ile virgül farklılığı dahi olmamalı.Aksi taktirde dahili medya oynatıcı altyazıları görmez.

Örnek : Forsaken adlı filmde ; film adı ile altyazı adı noktasından virgülüne kadar % 100 aynı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Klasör yapımızı özetlersek ;

Diziler
Banshee
Season 1 - Season 2 - Season 3 - Season 4.... şeklinde olacak.

Diyelim klasör yapımız tamam.Filmmlerimizi de IMDB'ye uygun bir şekilde isimlendirdik.Şimdi afişleme için KODI'yi kullanmaya başlıyacağız artık.Adım adım gidelim beraberce.

KODI'yı ( Zidoo X9S'te ZDMC diye geçer ) açın.Ve ana menüdeki Dosyalar'a tıklayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Video ekle

< Resime gitmek için tıklayın >

Gözat

< Resime gitmek için tıklayın >

Kök Dosya Sistemi

< Resime gitmek için tıklayın >

Storage

< Resime gitmek için tıklayın >

CA2237C82237B871 ( Görünen bu garip numara ; USB HDD'inize Zidoo'nun atadığı numara , sizde daha farklı bir numara gözükebilir )

< Resime gitmek için tıklayın >

XBMC /( Ben tüm arşivimi XBMC adı altındaki genel bir klasöre bağlı oluşturduğum için ekranda XBMC gözüküyor , yoksa bu adımdaki amaç arşivimizdeki adrese ulaşmak.Siz HDD'inizde ne isim verdiyseniz o klasör ismi gözükecektir ekranda.)

< Resime gitmek için tıklayın >

Tamam

< Resime gitmek için tıklayın >

Belgeseller

< Resime gitmek için tıklayın >

Tamam

< Resime gitmek için tıklayın >

Tamam

< Resime gitmek için tıklayın >

Tamam

< Resime gitmek için tıklayın >

İçeriği ayarla seçeneğinde arşivinizdeki dizileriniz için ( TV Programları ) seçeneğini seçin.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağlayıcıyı seç seçeneğinde diziler için ( The TVDB ) seçeneğini seçin.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aynı tarama işlemini filmler için ekranda farklı tarama seçeneklerini seçerek yapacağız.Dikkat...

Nasıl derseniz ; İçeriği ayarla seçeneğinde arşivinizdeki filmleriniz için ( Filmler ) seçeneğini seçin.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sağlayıcıyı seç seçeneğinde filmleriniz için ( The Movie Database ) seçeneğini seçin.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tamam

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlemlerin sonunda KODI'ye tanıttığınız klasörlerinize ait taramayı başlatmak amacıyla bir ikaz ekranı gelecek karşınıza.Ona " evet " deyin ve taramayı başlatın.

Benim eklediğim klasörlere ait afişler daha önceden mevcut olduğu için ( aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi ) yenileme ile ilgili bir uyarı veriyor bana KODI.Siz afişleme amacıyla ilk kez taratacağınız için farklı bir ekran gelecektir karşınıza ve taramayı başlatayım mı tarzında bir soru soracaktır size.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tarama bittiği zaman KODI'nın ana ekranından Filmler ve TV Programları butonlarına tıklarsanız , KODI'de afişlenen tüm dizi ve filmlerinizi görebilirsiniz.

İşte bendeki dizi ve filmlere ait afişlerin görünümü...

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Hadi bakalım , bunda sonrası sizde.Keyfini sürün...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Nisan 2025; 23:7:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Papirus
P
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ZIDOO X9S ILK IZLENIMLER

Firma bu ürünü piyasaya sunmadan önce herkesten farklı ve bence de dogru bir adım atarak kendisi ile forum sayfalarında ciddi anlamda yazışan kişilerden Zidoo VIP diye ( yanılmıyorsam ve bana gönderilen mail listesinden saydığım kadarıyla 18 kişilik ) bir grup oluşturmuş kafasında.Ve sonrasında da yeni cihazları Zidoo X9S’i daha piyasaya sürmeden önce de bu gruptaki ( sanırım öncelikli olarak almak isteyen) üyelerine göndermiş.Belki de sadece isteyenlere göndermiştir, çünkü ben aylar öncesinde firmaya bu isteğimi bildirmiştim zaten.Firmanın böyle bir grubu oluşturmasındaki amacı , ürün son kullanıcıların eline geçmeden ilk izlenimleri almak ve yazılım güncellemeleri ile piyasa daha hazırlıklı çıkmaktı.İşte ne mutlu ki bu grupta , bir Türk olarak ben de varım...

İşte yapılan bu jest yüzünden UPS kargo ile gönderilen Realtek1295 chipsetli Zidoo X9S , Salı günü elime geçti ve incelemeye başladım.İşte bana gelen cihaza ait görüntüler...

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Zidoo X9S , Realtek 1295 chipsetli ve Zidoo’nun şimdiye dek çıkardığı donanım anlamında en güçlü cihazı.

Zidoo'nun X9S adı altında RTD1295 chipsetli bir cihaz piyasaya çıkaracağı açıklandığı zaman , RTD1295 chipset2e ait görüntüyü gören yorumcular " Hisilicon'un ilk kez ciddi bir rakibi var artık " diye bir ifade kullanmışlardı.

Haliyle bu chipsetten beklentiler daha büyük.Çünkü bir önceki nesil olan RTD1195 chipsetli cihazlar ( M-195 - Eweat EW902 ) görüntü kalitesi anlamında gerçekten hayran bırakmıştı kendine.

Bu cihaz yazılım anlamında da bizim açımızdan ilklere sahip.Mesela daha ilk kurulum aşamasında ekranda sizi karşılayan menüdeki dil seçeneklerinde Türkçe'yi görüyorsunuz ve Türkçe'yi seçtiğiniz anda kurulum Türkçe komutlarla devam ediyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer yandan Zidoo ilk kez bu cihazını Türkçe altyazı desteği hazır durumda piyasaya sundu.Yani cihazı alır almaz dahili medya oynatıcısında Türkçe altyazı seçeneği olduğunu görüyoruz.Zaten yazışmalarımda bana sürekli “ Türkiye bizim için önemli bir Pazar , sizler için elimizden geleni yapacağız “ diyorlardı.Normalde olması gereken de bu zaten ama bundan önceki cihazlarında ( özellikle Zidoo X9'da , ardından X6Pro'da ) Türkçe altyazı desteğini rayına oturtana kadar aylarca yazıştığımı , defalarca örnek dosyalar gönderdiğimi hatırlıyorum.

İşlemci anlamında da çok güçlü bir cihaz X9S. Hatırlayanlar bilir , Realtek firmasının RTD 1195 chipsetine sahip M-195 ve Eweat EW902 gibi medya oynatıcılardaki görüntü kalitesi ; fiyat-performans anlamında şapka çıkarttırmıştı bizlere.İşte bu başarılı Realtek firmasına ait chipsetin yeni versiyonu , RTD 1295 olarak piyasaya çıktı ve bu chipsetli ilk ürünü piyasaya sunan da X9S modeli ile Zidoo firması oldu.

Fakat Eweat firması da içinde bulunduğumuz günlerde , aynı chipsete sahip R9 Mini modelini piyasaya sunmak üzere.Bunu da belirtmeden geçmeyelim.

Diğer yandan Zappiti firmasınında sene içinde bu chipsete sahip bir ürün çıkartacağı yazılmıştı Nisan ayında ama , henüz bir duyum yok.Dolayısıyla ilerleyen dönemde bakacağız bu firmaların ürünlerine , şimdilik tek alternatifimiz Zidoo ve yakın dönemde de Eweat olacak.

Zidoo X9S'e dönersek ilk izlenimlerim şöyle ;

Cihazın kutusunu açıp elime aldığımda farklı bir cihaz ile karşı karşıya geldiğimi hissettim resmen.Her ne kadar X9'dan bir aşinalığım olsa da X9S'te o farklılığı hissediyorsunuz.Kasa yapısı , malzemesi , rengi v.s ile " Ben farklıyım " diyor bu cihaz.

Ürün Android 6.0.1 Versiyonu üzerinde v1.1.20 yazılımı ile geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihazdaki menü X6Pro'dan aşina olduğumuz menü görüntüsü ve kullanımı çok kolay.Bazı yerleri Türkçeye çevirmişler ama tam anlamıyla olmamış sanırım.İlerleyen süreçte bu konuda bir destek vermeyi ve gözüme takılan çeviri hatalarını düzeltmeyi hedefliyorum firma için.

Zidoo X9S Türkçe altyazı desteği ile geliyor ve bu Zidoo firması adına için bir ilk.Yani Zidoo firması , ilk kez bir cihazını Türkçe altyazı desteği hazır olarak piyasaya sürmüş durumda.Bu da bizim için çok büyük bir artı.

Yalnız şimdilik altyazı seçim ayarları kaydedilemiyor ve her seferinde Türkçe altyazı seçimini yapmak zorundasınız.Fakat kısa süre içinde bu ayarı verecek Zidoo.

Görüntü anlamında ben çok beğendim , akıcılık , netlik çok iyi , denediğim videolarda herhangi bir takılma görmedim.

Karşılaştığım sıkıntılar atla-deve şeyler değil ve hepsini bildirdim firmaya.Onlarda adım adım çözmeye başladılar zaten.Kısa sürede de daha stabil bir hale gelecektir , emin olun.

Bu cihaz Zidoo'nun piyasaya sürdüğü ( benim bildiğim kadarıyla ve sıralamayla ) 5.cihazı. Haliyle her geçen gün rayına oturan bir gidişat var firmada ve görebildiğim kadarıyla bu tecrübeden X9S nasibini almış.Yazılım anlamında daha oturmuş bir cihaz var karşımızda.Orası kesin.

Kasa olarak uçaklarda kullanıldığı söylenilen siyah bir aliminyum malzeme tercih edilmiş.Renk olarak isabetli bir seçim olmuş ve hem renk hemde kulanılan malzeme kasaya gerçekten elite bir hava vermiş.Bununda ötesinde sanırım kullanılan özel aliminyumdan dolayı da cihaz fazla ısınmıyor.Ne zaman elimi koysam üzerine soğuk buluyorum.En azından çok ısınan Zidoo X9'a göre kesinlikle daha soğuk.Gerçi Zidoo X9'un kasasının o kadar ısınmasına rağmen hiçbir olumsuzluğunu görmedim kullandığım dönem boyunca.

Kumanda X9 ile aynı bir kumanda ama sanki hassasiyeti daha fazla.

Cihazı uzaktan kumanda etmenize yarayan Zidoo RC programı bundan önceki cihazlarda olduğu gibi Zidoo X9S içinde hazırlanmış ve cep telefonunuza bu uygulamayı kurarak uzaktan kumanda niyetine kullanabiliyorsunuz.

Cihazda VFD bir panel var ve üzerinde normalde dijital bir saat görüyorsunuz.Ama ne zaman ki cihaz ile bir video seyretmeye başlıyorsunuz , bu saat ekranı bir sayaca dönüşüyor ve seyrettiğimiz video süresi ile doğru orantılı ilerliyor.Burada anlamadığım şey şu : Sayac her başlangıçta 12:00 olarak saymaya başlıyor.Diyelim 13 dakika film seyrettiniz , sayac 12:13'ü gösteriyor. " Peki bu sayac neden 00:00'dan başlamıyor " diye sordum firmaya.Detayları öğrenince paylaşacağım.Ama en azından seyrettiğimiz videonun süresini gösteren bir sayacımız var artık.

Cihazda KODI 16.1 Jarvis sürümü yüklü geliyor ve KODI'de menüyü Türkçe'ye çevirince Zidoo X6Pro'da olan karşılaştığım Türkçe karakter bozuklukları yok bu cihazda.Yani Türkçe sıkıntısız görünüyor.

Cihaz ilk geldiğinde dahili medya oynatıcıdaki altyazılar biraz ekranın ortasına doğru çıkıyordu ve minimum 0'dan aşağıya düşürme şansımız yoktu.Bunu firmaya bildirdim.Ve daha ilk yazılımda altyazıyı hem aşağıya çektiler hemde menüye altyazıyı daha da aşağıya alma için eksi değerler eklediler.

İşte hep söylediğim bu.

Zidoo kullanınca karşınızda bir muhatap olduğunu hissedfiyorsunuz ve yazılım desteğini bariz olarak görüyorsunuz.Ama iyi ama kötü sonuçta birşeyler yapmak için çabalıyorlar.Genelde de piyasaya sürülen cihaz kıvama gelene dek yazılım desteğini daha sık veriyorlar Zidoo'da.Öyle ki bazen haftada 2-3 yazılım güncellendiğini gördüm ben bu firmada.O yüzden hakkını yememek lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Mayıs 2018; 14:58:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

Benim zidoo x9s ı bugün kargoya vermişler. Bayaramdan hemen sonra muhtemelen gelir.NL post ile yollamışlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Çavuş

sn. papirus klasik soru...cihaz kodi üzerindeyken filmleri kendi oynatıcısından oynatıyormu ? amfi ses testleri için sanırım sadays ı bekleyeceğiz...görüntü kalitesi m195 gibi olsun yeter zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cihaz KODI üzerindeyken Zidoo X9'un aksine kendi oynatıcısından oynatıyor ve bu benimde işime gelmiyor açıkçası.Çünkü ben KODI'yi sadece afişleme amacıyla kullanan ama oynatmada dahili medya oynatıcıyı tercih eden birisiyim.Bu cihazda da öyle olmasını istiyorum ve elimden geleni yapacağım.

Ya Himedia'da kullanılan Wrapper uygulaması gibi bir apk dosyası çıkarmalarını isteyeceğim firmadan yada KODI üzeriden medya oynatıcıyı kalıcı olarak değiştirmeyi tarif etmelerini. Bir çözüm bulacağız herhalde.

Diğer yandan cihazla birlikte yüklü gelen kendi Home Theatre afişleme uygulaması , gerçekten bayağı yol katetmiş gözüküyor ve filmlere ait afişleme detayları gerçekten çok iyi.Ama afişlemek için HDD'îmi taradığımda çıkan sonuç tatmin etmedi beni.Ya ben beceremedim henüz ya da henüz tam olarak hazır değil uygulama.İlerleyen günlerde netleştireceğim bu detayı.Ama sağlıklı bir tarama yapabilmek için doğru klasör yapısını öğrenmek lazım.Bu KODI'de de böyle .Klasörlemeyi iyi yapmazsanız , tarama sağlıklı olmuyor ve filmlere ait afişler hatalı çıkıyor.

Ses olayına gelince : Sadays'a göndermeyi beklemeden AVR kullanan bir arkadaşımı ziyaret ederek ses testini , bu hafta sonu Sadays'tan önce ben yapmayı hedefliyorum.Çünkü bu önemli detayı gerçekten bende merak ediyorum.

Hatırlarsanız Zidoo X9'un en büyük eksikliği HD sesleri kayıpsız iletmemesiydi.Umarım bu yeni modelde bu sıkıntı aşılmıştır , göreceğiz.

Ama her halükarda ve ilk fırsatta Can dostum Sadays'a göndereceğim cihazı.O da ses ve görüntü anlamında gereken testleri yapacak zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hdogangun66
P
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hadi hayırlısı bakalım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @stone2003