Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
1674
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Yurtdışına kaçmak için mühendisliğin tıpdan daha kolay olduğu gerçeği (3. sayfa)
İ
geçen yıl
Teğmen

Oran değil sıkıntı, yurt dışına şu kadar kişi gitti diye üniversitelerin kendiyle övünmesi biraz gülünç bir durum. Yurt dışı derken hangi ülke, top tierden doktora kabulü mü aldı yoksa Google'a falan SWE pozisyonunda mı girdi? Avrupa'da mastera girmek için iyi üniversite eğitimi almış olmak falan gerekmiyor, keşke herkes yurt dışında eğitime nasıl gidildiğine dair bir yurt dışı eğitim danışmanına gitse de gerçekleri görse. Bu istatistik sanki üniversiteler öğrencilerini yolluyormuş ya da gitmelerinde büyük katkıda bulunuyorlarmış gibi yanlış bir algı yaratıyor. Paran yoksa baştan gidemeyeceksin zaten, sonra dönmek falan değil, vize vermek için istedikleri 10 bin euroyu kilitli hesapta nasıl göstermeyi düşünüyorsunuz? Her yurt dışına adımını atan kurtardı, en iyi işi buldu, tüm sorunlar çözüldü, mutlu son şeklinde bakmak da çok yanlış.
Arkadaş gidin Avrupa'ya, memur çocuğu falansanız yeşil pasaport kullanıp gidin, ya da erasmusla veya turist vizesiyle falan gidin o kadar büyütülecek bir şey değil, özel okullarda okuyanlar hep gidiyor, ulaşamayanlar kafalarında başka şeyler kuruyorlar herhalde... İstanbul'un taşı toprağı altındır, oraya gidince her şey düzelir mantığından çok farklı değil bu zihniyet.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 27 Ocak 2023; 11:21:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @A NEW LIFE
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.