Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
7273
Tıklama
0
Öne Çıkarma
YURTDIŞINA İLK KEZ TRANSFER OLAN TÜRK FUTBOLCU KİM???
S
18 yıl
Er
Konu Sahibi

Galatasaraylı olmaktan gurur duyuyorum...Bütün başarılaRın ilkleri bizde...!GALATASARLILARIN BU SORUYU BİLMELERİ GEREKİR LÜTFEN HAYAL KIRIKLIGINA UĞRAMAYALIM...! CWPLARI BEKLIOZ...



Y
18 yıl
Binbaşı

Shakhtar Donetsk'e giden Trabzonsporlu Tolga Seyhan, Türkiye'nin yurt dışına ihraç ettiği 61'inci profesyonel futbolcu oldu. Ukrayna ise Türkiye'den futbolcu transfer eden 17'nci değişik ülke olarak kayıtlara geçti.
Futbolumuzun profesyonel döneme geçişi öncesinde Talat Erboy, Nejat Evliyazade, Yusuf Ziya Öniş ve Bekir Rafet Teker Avrupa sınırlarını geçen oyuncularımız oldular. İlk olarak 1932'de Fransa'nın Racing Paris takımına transfer olan Vahap Özaltay(Altay Klübünden)'la başlayan profesyonel futbolcu ihracımız, aynı takımın 9 yıl sonra Basri Taşkavak'ı almasıyla devam etti.

50'lerde çıkış
1940'larda yalnızca üç temsilcisini Avrupa'ya gönderebilen Türk futbolu, 50'li ve 60'lı yıllarda iki kez dünya kupalarına katılma hakkı kazanması ve Avrupa kupalarında da boy göstermesiyle çıkışa geçti. Lefter, Metin Oktay, Can Bartu ve Ogün Altıparmak bu dönemde dünya pazarında adlarından söz ettiren isimler.
Futbolumuzun tekrar düşüş yaşadığı ve 6-0'larla 8-0'ları bir arada gördüğümüz 70 ve 80'li yıllarda Ogün Altıparmak'ın açtığı ABD kapısından Yasin Özdenak, Salim Görür ve Güngör Tekin de geçtiler. Engin Verel, Almanya, Fransa ve Belçika'da futbol oynayarak üç ülkede birden top koşturan ilk lejyonerimiz olurken, 1995'e kadar diğer ihraçlarımızın yönü yine Almanya ve Belçika idi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@nkee -- 15 Şubat 2006 0:11:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
18 yıl
Yarbay

Hakan Şükür Torino'ya gitti.
Bir de lakabı vardı yahu?Neydi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: Wolqanyc

Hakan Şükür Torino'ya gitti.
Bir de lakabı vardı yahu?Neydi.

torinolu şabandı kardeşim ne oldu beğenemedinmi aynı adam inter'de de oynadı sen kendine bak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
18 yıl
Binbaşı

Sabri Mahir,1911 yılında yurt dışına ilk kez transfer olan türk oyuncu Galatasaray klübündenden çıkmış oldu böylece.(Olimpic Paris-Fransa)...

He aklıma gelmişken,aynı yıl ezeli rekabette hala kırılamayan bir rekoru elinde tutan takım;Galatasaray.(7 Kişiyle 7-0)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Er
Konu Sahibi

eyw. cemo 7-0 unutulurbu be hemde 7 kişiyle


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
18 yıl
Binbaşı

yukarıdaki acıklamada ilk yurt dısına giden futbolcunun Vahap Özaltay olduğu yazıyor.ve altay klubundenyazı alıntıdır isterseniz link werebilirim.



M
10 yıl
Binbaşı

Bekir Refet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.