Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
351
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüksek Lisanstan Atılma ve Askerlik Tecili
S
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Şu anda bir yüksek lisans programına kayıtlıyım, ancak geçen yıl kayıt yaptırmama rağmen derslere katılmadım; bu yıl da devam etmedim. Bildiğim kadarıyla, bu yılın sonunda yüksek lisans programından ilişiğim kesilecek. Tecilim 2027'ye kadar görünüyor, fakat programdan atılmam durumunda bu sürenin geçerli olmayacağını düşünüyorum.

Merak ettiklerim atıldıktan sonra ne zaman askere gitmem gerekecek? Tecili devam ettirmek için atılmadan önce mi atıldıktan sonra mı başka bir programa kaydolmalıyım? Kısacası bu yılın sonunda atıldıktan sonra askere gitmek istemiyorum tecil için ne yapmalıyım?

Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
11 ay
Yarbay

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Kaydınız düştüğü zaman tecil de sona erer.

Her yıl yoklama duyuruları açıklanır. Genelde tarihleri güncelleyip yayınlarlar, ifadeleri değiştirmiyorlar. Eğer daha önce askerlik yoklama başvurusu yapmadıysanız ilgili yılın sonuna kadar süreniz oluyor. Bu süre içinde tekrar kayıt olup tecil alabilirsiniz.
2024 yılı yoklama duyurusu burada
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
10 ay
Er

< Resime gitmek için tıklayın >
Resimdeki Tarihte Tezsiz Y.l dan atılıcam(mezun olmuyorum) daha önce 2 yıllik lisan tecil hakkimi kullanmıştım 31.12.2023 tarihine kadarki olan yoklama basvurusu süresinde kaydoldum ama herhangi bir yoklama işlemi yapmadim. Y.lisans'a. 9 Ocak tarihinden sonra tecilim ne duruma evrilecek yardimcı olur musunuz rica etsem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf.burak -- 31 Aralık 2024; 3:23:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.