Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
626
Cevap
347120
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz.
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kamyonet Kamyon Tır Otobüs vb. araçların yetki belgesinden muayene sigorta src tonaj irsaliye kışlık lastik ve daha saymadığım birçok maddeden kontrol ve ceza yazma yetkisi olan yerlerdir.Kamyonetlerde hususi şahıs ise ve araçta ticari yük yok ise yetki belgesine gerek yoktur.Ticari şahıs yada şirket hususi olursa cezalıktır.Yada hususi şahıs araç ama ticari yükü varsa gene cezalık.Kamyon ve diğer araçlarda ne olursa olsun yetki belgesi şarttır.Normalde bütün bu saydığım araçların girmesi şarttır.Personel yoktu bana ikaz etmedi girmedim diye bi kaide yok girmeyen her araca 1329 tl ceza kesilebilir.Yalnız şu anki uygulama personelin ikaz ettiği araç girmezse bu ceza kesiliyor.Amaç vatandaş bilgilensin sonra ben vay duymadım vay ben görmedim vay bilmedim falan yok. :D



Azami ağırlığı 3500 kg olan kamyonetler 4131.5 kg' a kadar tonaj cezası yemezler, tabi yükleme noktasından ucu ucuna yükleme yaparsan denetim istasyonu kantarında artı eksi oynama payı o...
Yoruma Git
Yorumun Devamı SiyahBeyazÇubuklu - 5 yıl +2
U
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkez yalan yanlış bilgiler paylaşmış.Ben yol kenarı denetim istasyonunda çalışmaktayım.Bu konuda merak ettiklerinizi bu başlık altında sorabilirsiniz.Ayrıca aracınızın cezası varmı vb konularda yardımcı olmaya çalışıcağım.


Özelden soru sormayın.Buraya yazınki başkasının merak ettiklerinide gidermiş olursunuz.Özelden soru cevaplamayacağım


Artık belge muayene vb. konularda denetim yapılmıyor.Sadece tonaj denetimi yapılmaktadır.Bundan sebep tonaj ile ilgili soruları cevaplayacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven_41 -- 6 Temmuz 2018; 14:6:47 >


yunus__ay bu mesajı paylaştı
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mali.42

valla abi biz tırcıyız yani babamgil bütün tır camiyası yol kenarı denetim istasyonu diyince ya söver ya da bela okur en sevmediğimiz şey bi sorum olacak değişim saatleri var tırcılara o saate geciyor 8 ve 12 arası demi değişim saati

İşlerine gelmediğinden söverler trafikteki diğer araçlarda kamyonculara söverler :D Değişim derken anlamadım neyin değişimi.



U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mali.42

nöbet değişim saati

Ne yapacan nöbet değişim saatini sen kurallara uy gerisini düşünme ondan sonra niye kamyoncular tırcılar böyle.Sanki haksız ceza kesiliyomuş gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu tip durumlarda aracın hususi yada ticari olup olmadığı önemli varsayalım hususi ve şahıs üstüne senin araç.Lakin senin yinede k2* belgesi alman lazım.Halılar varken araçta ceza yersin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @duruyikama
B
8 yıl
Er

Benim için konu netleşti. Yükün yoksa problem yok. Benim de zaten yüküm yok. Ev eşyası falan alırsam, kamyonetim var demeyeceğim, nakliyeye vereceğim. Kafam rahat olacak. Umarım istasyonlardaki tüm arkadaşlar sizin kadar işine hakimdir. Çok teşekkür ederim. Iyi çalışmalar.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @unforgiven_41
U
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aynen öyle kaçırabilirsin insanlık hali ama farkettiğin anda dur yaya olarak git durumu söyle.




Bu mesajda bahsedilenler: @rbayrakoglu
U
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Araç kamyonet olduğu için girmek zorunda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven_41 -- 31 Mart 2018; 14:32:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @soylemez07
S
5 yıl
Onbaşı

Azami ağırlığı 3500 kg olan kamyonetler 4131.5 kg' a kadar tonaj cezası yemezler, tabi yükleme noktasından ucu ucuna yükleme yaparsan denetim istasyonu kantarında artı eksi oynama payı olduğu için ceza yeme olasılığın yüksektir. Ayrıca şu 3500 kg'lık araçlar kantara girmeyecekler vb. şehir efsanelerine aldanmayın. Kanunun 65/1-b maddesi açık, denetime tabi araçlar belli. Denetim İstasyonlarının bir çoğu trafik yoğunluğu olan yerlerde ve araçları denetime almaya pek müsait alanlar da değil, görevliler işaret edip denetime davet ettiyse mutlaka istasyonlara girin. Şüphelendiğimiz araçları davet edip denetime alıyoruz. Trafik yoğunluğu, personel yokluğu, sistem problemleri vb. sebeblerle bazen denetime alamadığımız araçlar oluyor, bu durum 3500 lük araçların denetimden muaf oldukları anlamına gelmiyor. (Merak eden kanunun 65/1-b maddesine bakar)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @manidar01
A
9 yıl
Teğmen

U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: GlobaLife

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven_41

quote:

Orijinalden alıntı: GlobaLife

Bizim berlingo ruhsatta kamyonet olarak geçiyor ve bende src yok kantara girince src sorsalar yük olmadığı halde ceza yazılırmı?

Araç hususi mi şahıs üstünemi kayıtlı şirketmi bunları söyle ben sana sağlıklı cevap verim.

şahıs üstüne kayıtlı kamyonet yazıyor

Hususi şahıs kamyonet araca src sorulmaz.Ticari yük taşımazsan sorun yok.



U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: GlobaLife

Teşekkürler sayende cevirmelerde daha rahat olucam :)


Amacımız halkımız rahat dolaşsın :P


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gelmesi lazım yaptığın çok yanlış.Bu şekilde hem kaçtı hem yetki belgesi cezası gelebilir.Oysaki dursan sadece yetki belgesi cezası gelirdi.İşin mühim tarafı kaçtı cezası yetki belgesi cezasından yüksek.




Bu mesajda bahsedilenler: @erogluuburak
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1463 tl kaçtı + 1144 yada 571 belge cezası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erogluuburak
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Özelden soru sormayın.Buraya yazınki başkasının merak ettiklerinide gidermiş olursunuz.Özelden soru cevaplamayacağım.



U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Karayolları bakmıyor buna.Ulaştırma bakanlığı bakıyor.Zaten yanlış yönlendirmiş.3300 yanlış hatırlamıyorsam 3900 falan tölaranslı payı.Yani kantarın yanılma payı bu.3700 ise tecrübelerime dayanarak söylim.En fazla 3800 hadi 850 olsun gelir.En yükseği söyledim.3700 den düşükte gelebilir.Bu hata payı ekside olur artıda.Kantarda ani fren yapma sabit hızla geç.Yanına başkasını alcaksan onuda hesapla sınırdasın unutma.Mazotunuda hesapla.

Hayırlı yolculuklar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mojohand
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

100 küsür faal kantar var ayrıca ben istihbarat şefimiyim.Nerden bileyim.Kantardan kaçıcam diye acayip istekler istemeyin.Yok daha neler ya.




Bu mesajda bahsedilenler: @ayddede
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Geçici tescil belgesinin 1 aylık süresi boyunca yük olmadığı takdirde belgeden ceza yemezsin.Yalnız ruhsatları çıktığı andan itibaren yakalanırsan yersin.3500 lük aracın devletin verdiği tölerans ile 4131 e kadar izni var yalnız bu kantarın oynama payıdır.4000 i geçmezsen süpriz yaşamazsın.Hesabını yap artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vaven
O
9 yıl
Çavuş

Cevap için teşekkürler
Bir sorum daha olacak. İstasyonun önüne gelince görevli girmeden geç diye işaret yapıyor. Geçen işaretini sonradan fark ettim ama girmiş oldum, bana "niye giriyorsun ki geçsene" dedi.
Peki bu durumda girmeden geçip gidersek kamera onu kaçak olarak okumuyormu? Nereden biliyor öndeki görevlinin sokturtmadığını?

Benim doblo maxi cargo aracım var. Bu araçları almıyorlar mı istasyona (yada uğraşmak istemiyorlar ufak araç diye)?
Geçen İzmirden İstanbul'a gelirken istasyonların hepsi aynı şekilde girdirmeden geçirtti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kamera tüm araçların plakasını alır.Yalnız görevlinin bildirdiği plakalara yazılır.Küçük araçlarla pek uğraşılmıyor dediğin gibi.Yinede senin gözün görevlide olsun her zaman.




Bu mesajda bahsedilenler: @omurozcan