Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
3290
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeşil Pasaport ile ilgili bir soru....
P
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar , babamın yeşil pasaportundan yararlanmak istiyorum..Bunun için ; öğrenci olmak , çalışmamak ve ailenin yanında yaşamak şartlarını taşıyorum , yani alabilirim...

Şimdi ; Emniyet müdürlüğüne mail attım ; babamın pasaport süresi bitmişti , benim pasaport almam için onun uzatılmasına gerek yokmuş...Belgeleri tamamlayın gelin dediler ; yalnız kafama birşey takıldı...

"USUSİ PASAPORT ALACAK REŞİT ÇOCUK VARSA;



Reşit çocukların hususi pasaport alabilmeleri için;

-İş sahibi olmamaları (Çalışmamak, herhangi bir iş sahibi olmamak ve herhangi bir emekli maaşı almamak )



-Bekar olmaları.



-25 Yaşını doldurmamış olmaları



-Öğrenci olmaları gerekmektedir.





Reşit Çocuklardan İstenen Evraklar;



-Öğrenci olduğuna dair yeni tarihli öğrenci belgesi aslı (Mutlaka aslı olmalı, internet çıktısı kabul edilmemektedir.)



"-SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI internet sitelerinden kendi kayıtları ile ilgili internet çıktısı

(Bu işlem için postaneden e-devlet şifresi almanız ve her kurumun sitesinden ayrı tescil kaydınızı sorgulayarak 4A tescil kaydı, 4B tescil kaydı, 4C tescil kaydı bilgilerinizi sorgulayıp çıktılarınızı almanız yeterli olacaktır. )"

Bu , pasaport çıkarmam için gerekli şart ve evraklar...Yalnız sadece bunları toplamayacağım herhalde?

Emekli olduktan sonra ilk kez pasaport işlemi yaptıracaksanız; Emekli olduğunuz kurumunuzdan (Örneğin Öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Doktorlar İl Sağlık Müdürlüğünden) Emekli olduğunuz tarihteki kadro derecenizi gösterir yazı getirmelisiniz.
Emekli olduktan sonra hususi pasaport işlemi yaptırmış iseniz ve pasaportunuzda EMEKLİ yazıyor ise; Kadro derecenizi gösterir yazı yerine emekli sandığı tanıtım kartınızı/defterinizi getirmelisiniz.
2 adet biyometrik fotoğraf (5x6 ebadında arkası beyaz fon olmalıdır.)Fotoğraf detaylarını görmek için tıklayınız
TC nüfus cüzdanı aslı (Nüfus cüzdanı aslı olmadan ve cüzdanda T.C. Kimlik numarası bulunmadan işlem yapılmamaktadır)
Parmak izi alındı belgesi ( Pasaport işlemlerinde ilk önce parmak izi vermelisiniz. Parmak izi verdikten sonra tarafınıza bu belge verilecektir.) Ayrıntıları görmek için tıklayınız….
54 TL cüzdan bedeli, cüzdan bedelini yatırabileceğiniz bankaları görmek için tıklayınız…
Başvuru sırasında hak sahibi pasaport alsın veya almasın mutlaka bulunmalıdır. (Hak sahibi gelmezse işlem yapılamaz) x
Pasaport alacak çocuğunuz var ise tıklayınız...
Müracaatınızı randevu alarak veya randevu alamadıysanız Müdürlüğümüze bizzat gelip müracaat numarası alarak yürütebilirsiniz. Randevulu müracaatların işlemleri randevusuz muracaatlardan önceliklidir."

Şimdi ; İlk bahsedilen yazıyı götürecekmişim zaten elim mahkum , onu anladım...Fotoğraf , yalnızca benden mi isteniyor yoksa babamda çektirecek mi acaba ? Mesela , parmak izi için babamın parmak izine gerek olmadığını da öğrendim ama fotoğraf işi kafamı karıştırdı...

Bu işi ayrıntısıyla bilen birisi vardır mutlaka...

Şimdiden teşekkürler...



P
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

ok bye


Bununla daha üst mertebelerden "respect" kazanabilirdin , geldin dandik bir yeşil pasaport konusuna yazdın...Bak şimdi , kimse bunu ilerletemeyecek "ok bye" türeyemeyecek...Yazık oldu...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Teğmen

Arkadaşlar yeşil pasaportla ilgili benim de bir sorum var:
Daha önce staj yaptığım yerden ücret yatırmışlardı bana, 6 ay kadar, şu anda yapmıyorum staj. Yeşil pasaport hakkımı kayıp mı etmiş oluyorum?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yarbay

18 yasini gectiysen tek fark ögrenci belgesi getirmen gerekiyor. Calisma konusunda birsey diyemiycem ama calisip calismadiginla ilgili kagit istemiyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
13 yıl
Teğmen

babanın resmine gerek yok, ama emniyet müdürlüğüne onunla gitmen faydalı olabilir (mecbur da olabilir bilmiyorum).

plep05, para bir kere yattıysa, o parayı zaten devletten alamazlar ama pasaportu almaya orda çalıştığın için hak kazandıysan, şu an orda çalışmıyor olman sorun yaratabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Er

merhaba,
ben yeşil pasaport alıcam. 4A 4B 4C kaydıma baktım edevlet şifrem ile turkiye.gov dan. ama 4A da sicil no çıkıyor. çünkü nisan-mayıs 2008 de sigorta açılmıştı. ama mayıs 2008 de kapandı. hizmet durumundan tar,hler belli olduğu için onun çıktısını götürsem yeterlimidir ne dersiğniz? sicil no çıkması sizce problem olurmu?SGK dan gidip ilşik yoktur filan yada benzeri bir kağıtmı almalımıyım?. şimdiden tesekkurler...
Not: acil cevap bekliyorum:)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.