Herkes motora takmış durumdayken kimse pil fiyatlarından, kiralarından bahsetmiyor. Bugün elektrikli otomobillerin önündeki en büyük engellerden biri batarya ömürleridir, acaba TOGG bu konu da nasıl bir formül düşünüyor ve sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum .
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Valla yerli otomobilden önce de, bu konuyu merak ederim. Bu pillerin ömrü ne kadar, değişim maliyeti ne? Servis Bakımları nasıl elektrikli otomobillerin, yağ filtre değişimi olmuyor heralde. Motor ömrü ne kadar kaç yüzbin km gidiyor elektrik motoru?
Bunlar önemli sorular, bunların netleşmesi lazım, 200 bine aracı aldın, 2-3 sene sonra 50bin pil maliyeti çıkmasın!
Pil kiralaması eski renaultlarda kaldı 2017de o sistem bitti. Batarya sarf malzeme değil ayrıca, hep kalıcak üzerinde yani. Telefon bataryası gibi 2 senede çöp olmuyor. Zamanla kapasitesi azlaıyor, o da teslalarda 10.000 km de %1 oranında.
Elektrikli arabalarda pil omrunun sikinti olduğu tamamen hurafe. Tesla araclarini 1 milyon mile kadar test ediyor, ve fabrika cikisi bataryalar hala omrunu tamamlamamış oluyor. Su an satista olan araclarin bataryalar ortalama 500k km ile 800k km arasinda omure sahip. 300k kilometre yapmış Teslalarin batarya ömürleri hala %90 üstünde su an. Pile sıvıyla soğutma sistemi kurdukları surece pilin ömrü aracın obur parçalarınin ömründen daha uzun olacaktır.
Arabayı aldın, pili bozdun da değiştirmesi kaldı ey allahım... Şu bomboş konuyu açana kadar 2 dk teslaların veya diğer ev lerin batarya yıpranması ne kadar oluyor diye bir baksaydın.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 29 Aralık 2019; 14:57:27 >