Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2155
Cevap
178606
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (106. sayfa)
B
6 yıl (2742 mesaj)
Yarbay

Benim araç 2013 model. Bu son ekonomik süreçte artık hiçbir firmaya garanti konusunda güvenemez oldum. Açıkçası, batarya bozulsa bile zaten kendisini çoktan amorti etmiş durumda ve arızalansa bile beni maddi açıdan etkilemeyeceği için çok da umrumda değil.

İkincisi; aracımı yıl sonunda bayiye verip yeni Yaris Hybrid ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bayi zaten serviste bakımlarını ve batarya kontrollerini yapıp yeni müşterisine satacaktır.

Ama siz, uzunca yıllar aracı kullanmaya devam edecekseniz, batarya arızalandığında çıkacak olan masraf sizi etkileyecekse, aracı az kullandığınız için bataryayı amorti etmediyseniz yıllık ücret karşılığı bataryayı garanti altına alabilirsiniz. Garanti şartlarını iyice okuyun elbette.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet1111
A
6 yıl (21 mesaj)
Onbaşı

arkadaşlar selamlar ben şu an opel grandland X kullanıyorum memnunum fakat eşim toyota hybrid suv istiyor bu araba ile ilgili forumlarda araştırdım ama çok sağlıklı bilgilere ulaşamadım bu arabayı alırsam başım ağrır mı?



M
6 yıl (8126 mesaj)
Yarbay

arabayı alırsanız tek baş ağrınız hemen satmaya çalışmak ile olur. onun dışında sorunsuzluk, ekonomi, bakım ve bayanlar için piyasadaki en iyi araçdır hybridler. sıfır geri kaçırma, sıfır silkeleme.



A
6 yıl (21 mesaj)
Onbaşı

anladım ama çok ilginçtir hybridlerle ilgili çok fazla bilgi yok forumlarda yani teknik detaylarla ilgili bilgi anlamında çok bilgi yok sanırım bu biraz da yeni teknoloji olmasından kaynaklı



B
6 yıl (95 mesaj)
Çavuş

Yeni rekorum, tamamı istanbul şehir içinde, ECO mod kapalı halde ve klima ile ısıtma kapalı halde yapıldı. Ayrıca rahatlıkla en az 4-5 lt daha yakıt vardı depoda, yakıt kampanyası yaptığımdan dolayı tam depo doldurmadım. Aracı bilmeyip, forumdan göz atanlar için; Araç 2013 model, 95.500 km de ve yakıt kapasitesi 35 lt.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barastal -- 9 Haziran 2020; 9:5:17 >

M
6 yıl (8126 mesaj)
Yarbay

neredeyse 4 yıldır kullandığım aracı takasta satıp 2011 grand c-max e geçtim. birden çok büyümüş oldu araç
çok memnun etti, hem ekonomik hemde mastafsız bir araç. şehir içi kullanımda herkese tavsiye ederim



B
5 yıl (95 mesaj)
Çavuş

Dün 2013 model 108 bin km deki Yaris hbyrid aracımın hybrid aksamı bozuldu ve bugün servis bana %15 parça indirimiyle birlikte 19 bin TL fatura çıkarttı. Tamamı servis bakımlı ve hiç kazası olmayan aracımda 108 binde pillerin bitmesi beni ziyadesiyle üzdü. Hybrid garantisi uzatmamıştım, bana söylenen uzatsam da belli bir oranda belki bir indirim yapılacak olması. Bu tür aksamların çıkması ya da özel servisi de olamayacağından el-mecbur servisin eline kaldık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl (14996 mesaj)
Yarbay

Servis bakımlı aracın niye akülerinin garantisini uzatmadınız ki? Garanti tamamını karşılıyor diye biliyorum ayrıca. Neyse geçmiş olsun ama akü de her zaman bu tür riskler vardır. Keşke garantisini uzatsaydınız.

Fiyata gelince zaten yan sanayi pil bile olsa en ucuz 1000-1500 dolar + kdv şeklinde olurdu yurtdışından fiyatlarından gördüğümüz kadarı ile. Tabi onlar da ülkemizde kaç TL'ye satılır getirtilince göreceğiz.

https://www.toyota.com.tr/hybrid-innovation/hibrit-sistem-kontrolu.json

@Barastal




Bu mesajda bahsedilenler: @Barastal
B
5 yıl (2742 mesaj)
Yarbay

Geçmiş olsun.
Sadece batarya mı değişti?
Bataryanın bozulmasıyla ilgili araç önceden herhangi bir belirti gösterdi mi acaba?
Teşekkürler...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Barastal
E
5 yıl (7161 mesaj)
Yarbay

Geçmiş olsun tüm tasarrufu tek kalemde almış maşallah hibrit



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Barastal
B
5 yıl (95 mesaj)
Çavuş

Bu tür masraflardan kaçan biri değilim. Açıkcası neden garanti uzatmadığımı hatırlamıyorum. Hatta geçen sene foruma da yazmıştım, motor için 2 yıl garanti uzatımı yapana ücretsiz pasta cila veriyorlardı, 500 TL ye onu yaptırmıştım.

Arıza öncesi spesifik hiç bir şey olmadı. Arıza günü ya da o anda da özel hiç bir durum yoktu. Her gün gittiğim yolda 20 km hızla elektrikle ilerlediğim sırada 4 arıza lambası da aynı anda yandı ve motor hiç durmamak üzere çalıştı. Sağ çektim ve Yol yardımı aradım. Sürebilirsiniz, bir şey olmaz. Yarın sabahtan servise getirin dediler.

Ödemeyi yaptıktan sonra parçalar gelecek ve 1 günde takılacak. Bu süreçte aracı zorlamadan kullanabilirsin dediler.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barastal -- 3 Şubat 2021; 23:20:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl (314 mesaj)
Yüzbaşı

Geçmiş olsun. İnşallah yenileri uzun süre kullanırsınız. Ben de geçen hafta 5 yılı dolduran aracıma hibrit sistem kontrolü yaptırdım. Ayrıca iki yıl garanti spesiyal paketi aldım. Hibrit sistem kontrolü için 325 lira, garanti için 960 lira ödedim. Garanti için 6 taksit yapıyorlar. Güncel bilgi vermiş olayım.
Herkese güvenli ve arızasız sürüşler dilerim.



Y
5 yıl (89 mesaj)
Onbaşı

Arkadaşlar benim aracım 2016 model mart çıkışlı. 5 yıl doldu. En son bakımı 50binde geçen yıl mart ayında yapılmıştı. Şimdi tekrar bakım için çağırdılar bende gidip fiyat aldım 1025 lira 5.yıl 65000 km bakımı+325 tl hybrit kontrolü. Fiyat çok yüksek geldi ve araç daha 63binde diye yaptırmadım 2 bin km sonra gelirim dedim. Şimdi çok kararsız kaldım hybrit akülerin garantisini uzatacaksanız bakımı bizde devam etmeniz gerekiyor dedi servis elemanı. Ya da riski göze alıp akülere garanti yaptırmadan dışarıdan bakım yaptırırsınız dedi. Sizin düşünceniz nedir aracından memnunum ve satmayı düşünmüyorum uzun süre.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bulentcandan , @Barastal , @mitbaer
M
5 yıl (314 mesaj)
Yüzbaşı

Hibrit kontrolü aynı zamanda garanti uzatımı demek oluyor. Ben yaptırmayı tercih ettim. Mekanik bakımla bağlantısı olmaması lazım sanki ama tecrübe sahibi olanlardan bilgi almak daha iyi.
Ben bakım yaptıralı bir yıldan fazla oluyor. Fiyat sizin teklife yakındı mevcut şartlarda uygun duruyor. Ben de arada kalmıştım ama tercihimi serviste bakım yaptırmaktan yana kullandım.



M
5 yıl (314 mesaj)
Yüzbaşı

Merhabalar,
Yaris hybrid aracımın akü ömrü bitti sanırım. READY ikinci kez güç düğmesine bastığımda geçiyor. bir kere de takviye yapmak durumunda kaldım. Bu problemi yaşayan-akü değiştiren oldu mu acaba? serviste mi değiştirmeliyim? dışarıdan temin edebilir miyim ya da değiştirebilir miyim? Servis akü için 1100 lira fiyat verdi. Uyarı ışığı yanmalı mıydı bilmiyorum ama uyarı vermedi. Tecrübe eden varsa yardımlarınızı rica ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl (8126 mesaj)
Yarbay

hiç gerek yok. ben servisten aldım ömrü bitik göndermişler. yiğit akü nün aküsünü taktım, onda uyumlu akü var sorunsuz kullandım. bunların aküsü değişik falan inanma normal akü tak. o fiyata 3 tane akü alırsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 2 Kasım 2021; 11:4:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mitbaer
C
5 yıl (5244 mesaj)
Yarbay

kayseride 2-3 yıldır 2015 yaris hibrit kullanıyoruz memnunuz şehir içi dur kalklı,bol ışıklı trafikte yazın 5,5 lt nin altına düşmüyor.4,3 lt tüketiyorum diyenler var. Kışında soğuklarda 7,2 lt ye kadar çıkıyor. Kullanıcı olarak tüketim değerlerini paylaşırmısınz?Servislik bir durumu varmı?



B
5 yıl (2742 mesaj)
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=OOdTpjpdh-Q&feature=youtu.be
Videoda özellikle gösterge panelinin solundaki ECO ibresine dikkat ediniz. Bu ibrenin yumuşak hareketinden aracın sakin kullanıldığını farkedebilirsiniz.
Her ne kadar bu videodaki sürüş şehir içi sürüşü gibi olmasa da ortalama hız 31km/saat, ortalama yakıt tüketimi de 3.8lt/100km olarak görülüyor.
Örneğin; sürekli dur kalk şeklindeki yoğun trafikte (10-20km/saat ortalama hızlarda) yazın klima açıkken 3.8-4.8lt/100km, kışın kalorifer açıkken 4.2-4.8lt/100km gibi tüketimler oluşuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
5 yıl (2742 mesaj)
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


Böyle bir tablo yapmıştım zamanında. Yazın sıcak günlerde yakıt tüketimleri bu şekilde oluşuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl (5244 mesaj)
Yarbay

2015 model yaris hibritte son bir kaç aydır motor sesli çalışıyor 1 km kadar gidince ses kesiliyor.Muayene öncesi bugün sanayiye gideceğim.Bataryaların durumu kontrol edilebiliyormu? Soketle pc de aracın durumu ,yakıt tüketimi vs anormallikler görülebiliyormu?

3 yıl daha binip 10 yaş oldumu yeni araç almayı düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 14 Şubat 2022; 8:16:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bulentcandan