Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
422
Cevap
100890
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Yeni Nissan QASHQAI e-POWER - Ana Konu
U
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Nissan QASHQAI e-POWER, dışarıdan şarj etmeye gerek kalmadan %100 elektrikli bir sürüş deneyimi sunuyor

Nissan, 2007’de QASHQAI ile crossover sınıfını yarattı. Tüm dünyada insanlar QASHQAI’ nin sunduğu hatchback kompaktlığı ve SUV kullanışlılığına hayran kaldı. Nissan QASHQAI, iki yeni güç aktarma organıyla hayranlığınızı bir adım öteye taşıyacak.  

e-POWER TEKNOLOJİSİ

QASHQAI, Nissan'ın e-POWER teknolojisi sayesinde ilk kez, şarj olmak için kabloya gereksinim duymayan, elektrikli ve benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Şehir içinde içten yanmalı veya hibrit motor seçeneklerine göre daha sessiz, daha tepkili ve daha verimli bir sürüş sağlıyor. 

Güç ve estetiğin yeni yüzü

QASHQAI, güçlü görüntüsü, canlı renkleri ve yenilikçi özellikleri ile crossover tasarımına yeni bir vizyon getiriyor. V-Motion ızgara, parlak LED farlar, göz alıcı 19" alaşım jantlar ve çift renkli gövde seçeneklerini keşfedin. 

< Resime gitmek için tıklayın >


QASHQAI e-POWER ile heyecan verici, kablo ve şarj istasyonlarından bağımsız elektrikli sürüş deneyiminin keyfini çıkarın! 
Kabloya ihtiyaç duymadan yola devam edebilirsiniz. Nissan'ın benzersiz e-POWER teknolojisi, enerji verimliliği yüksek bir benzinli jeneratörden güç alan elektrik motoru sayesinde hisli ve sessiz bir performans sunar. Sadece elektrikli motordan güç alan tekerlekler %100 elektrikli sürüş deneyimi sağlar. e-POWER, içten yanmalı bir aracın alıştığınız rahatlığını, düşük yakıt tüketimi, emisyon seviyesi ve elektrikli sürüş deneyimi ile birleştirir.

< Resime gitmek için tıklayın >
Baştan çıkaran bir tasarım ve ince düşünülmüş özellikler

Nissan QASHQAI’ nin iç tasarımı her yönüyle gelişmiş ve kaliteli bir deneyim vermesi için düşünüldü. Direksiyondan orta konsola kadar her şey maksimum sürüş konforu için ergonomik olarak tasarlanmıştır. Gelişmiş ekran görünürlüğü ve kusursuz araç içi teknolojiler, her sürüşte kontrolün sizde olmasına ve odaklanmanıza yardımcı olur.  
Gelişmiş 12,3” tamamen dijital gösterge paneli ve 12,3” dokunmatik multimedya ekranı ile teknolojinin tadını çıkarın. Son teknoloji ürünü geniş ekranları sayesinde daha güvenli, daha net ve daha optimize bir sürüş deneyimi sizi bekliyor. 

< Resime gitmek için tıklayın >


Size özel alanlar hiç bu kadar kişiselleştirilebilir olmamıştı

Özel tasarlanmış, bel destekli, ergonomik koltuklarda, uzun yolculuklarda bile rahat seyahat edin. Uzun bir gün müydü? 
QASHQAI' nin hem sürücü hem de yolcu için mevcut koltuk masajı özelliğiyle trafikteyken bile kolayca stresten arınabilirsiniz. Baştan sona kaliteli malzemeler ve Nappa deri koltuklarla stilinizi koruyun. 

< Resime gitmek için tıklayın >

Herkese ve hatta çok daha fazlasına yetecek yer var

Nissan QASHQAI ferah kabin içi ve fonksiyonel bir bagaj alanını, kolay manevra kabiliyeti için tasarlanmış, şehre uyumlu bir gövdeyle birleştirerek, tüm aileniz için estetik, pratik ve güvenli bir seçenek sunuyor. 
Yolcular, sınıfının en iyileri arasında yer alan geniş kabin ve 85° açılabilen arka kapılar sayesinde çocuk koltukları kolayca yerleştirilebilir, araç içine rahat erişim sağlayabilir. Arka koltuklar için düşünülmüş iki adet USB bağlantı noktası ve havalandırma ızgaralarıyla yolcu konforu maksimuma çıkarılmıştır. 

< Resime gitmek için tıklayın >
Beklentilerin üzerinde bagaj hacmi

1.447 litreye kadar genişletilebilen bagaj hacmi sayesinde Nissan QASHQAI tüm taşıma ihtiyaçlarınız için bolca alana sahiptir.
İki parçalı bagaj düzenleyici (her ikisi de kolayca ve tamamen silinebilir bir tarafa sahip), yükünüz ne olursa olsun maksimum esneklik için 16 bagaj konfigürasyonu sunar. Nissan elektrikli bagaj kapağı ve geniş açılan arka kapılar gibi akıllı özelliklerle, bagaja eşya sığdırma veya bagajı açma zahmetini ortadan kaldırır. 

< Resime gitmek için tıklayın >
Odağında güvenlik var

Her Nissan QASHQAI, trafikte sürücü ve yolcularını güvende tutmak ve size maksimum huzur vermek için tasarlanmış ve gelişmiş güvenlik teknolojileri ile donatılmıştır.


< Resime gitmek için tıklayın >

Güvenli sürüş hakkında
 
Nissan QASHQAI, Avrupa'da AKILLI ADAPTİF UZUN FAR ASİSTANI sistemine sahip ilk Nissan otomobilidir. Uzun farı 12 ayrı bölüme ayırarak karşıdan gelen sürücülerin gözlerini kamaştırabilecek bölümleri otomatik olarak kapatır. Sizin için maksimum görüş kapasitesi, etrafınızdakiler için maksimum güvenlik sağlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Park yeri bir sorun mu? Sizin için değil

Park ederken stres oluyorsanız, Nissan QASHQAI' yi seveceksiniz. Yeni dijital, yüksek çözünürlüklü 360° Akıllı Çevre Görüş Sistemi güvenli ve kontrollü şekilde park etmenize yardımcı olur. Bunu yaparken ön, arka veya yan kameralar arasında seçim yapabilir ve güvenle park edebilirsiniz.  

< Resime gitmek için tıklayın >
Renk, Döşeme ve Jant Seçenekleri
< Resime gitmek için tıklayın >
Donanım Seçenekleri
< Resime gitmek için tıklayın >
İç ve Dış Donanım
< Resime gitmek için tıklayın >
Teknoloji ve Güvenlik
< Resime gitmek için tıklayın >
Teknik Veriler
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umityasar -- 7 Ocak 2023; 22:5:2 >

Herkese selamlar… Gruba yeni katıldım. Mart ayından bu yana Qashqai E-power Platinum Premium kullanıyorum. Aracı tanımak ve almayı düşünenler için uzun bir değerlendirme yazmak istedim....
Yoruma Git
Yorumun Devamı Marmolada - 12 ay +19
Batarya ile ilgili gözlemlerimi paylaşmak isterim.

Günlük kullanımda jeneratör bataryayı sürekli 25%-50% arası şarj ediyor, aslında 20%-80% bandında gidip gelse güzel ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yxsdf - geçen yıl +10
Madem şarj için benzinli motor var neden 1.5 litrelik koyuyorsun. Koy 0.9 litre, hem vergi hem mtv ucuzlar.
Daha küçük motordan arta kalan yer ile bataryayı genişlet daha uzun me...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ekomeko - 2 yıl +8
U
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

U
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

U
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Umarım soru ve sorunların çözüldüğü, tecrübelerin ve faydalı bilgilerin paylaşıldığı ve de güzel dostlukların kurulduğu bir forum başlığı olur.



K
2 yıl
Binbaşı

Nissan bu sistemi geliştirmeli .Mesela ülkemizde içten yanmalı motora sahip olduğu için yüksek ötv ile giriyor.Acaba Nissan yetkilileri devletle hiç görüşmüşlermidir .Bu araç içten yanmalı motoru aktarmada kullanmıyor vs diye

bir diğer sorumda şu.Şimdi bu aracı elektrikli diye pazarlıyorlar ve bildiğim kadarı ile diğer içten yanmalılar gibi dsg vb şanzıman sistemi yok normal bir elektrikli arabanın vitesi nasılsa bu da öyle 1,5 motor sadece jeneratör görevi görüyor peki bakımı nasıl oluyor?

yani aracı aldık 1.yıl bakımına gittik içten yanmalı motorun gerektirdiği tüm bakım işlemlerine mi tabii oluyor yoksa diğer elektrikli arabalar nasıl bakıma giriyorsa öyle mi oluyor

3.olarak bu bir dilek Nissan bataryayı büyütse ve ev modunda 5km yerine 200-300 km lere çıkabilse bunu yanında yakıt deposunun kapasitesini düşürebilse nasıl bir araç meydana çıkar acaba



E
2 yıl
Binbaşı

Madem şarj için benzinli motor var neden 1.5 litrelik koyuyorsun. Koy 0.9 litre, hem vergi hem mtv ucuzlar.
Daha küçük motordan arta kalan yer ile bataryayı genişlet daha uzun menzil daha düşük benzin tüketimi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Onbaşı

Motor hacmine göre vergi alma garabetini sadece Türkiye uyguladığı için,
adamların Global pazar için üretilen araçların motor hacmini Türkiye'de ki vergi dilimine göre ayarlayalım diye bir kaygısı olmuyor tabi :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ekomeko
E
2 yıl
Binbaşı

Aslında bilinen bir yanlış olarak vergi sistemi diğer ülkelerde de benzer.
Ülkemiz kadar yüksek olmasa da co2 salınımına göre vergi alıyorlar, bu da ne kadar yüksek motor hacmi o kadar yüksek vergi.
Ülkemiz co2 bakmayıp motor hacmine bakıyor. Dolaylı olarak benzer vergi sistemi.

Sanırım daha düşük hacimde yüksek sarj kapasitesi sağlayamadıklarından yada halihazırda zaten 1.5 litre motor kullandıklarından değişime gitmediler.


Kendi hesabıma göre aradaki fark yüksek olduğundan epower siparişi vermeyip normal benzinli siparişine gideceğim.
Test aracını kullandım;

Artıları;
Elektrikli motorun anlık gücü
Sessizliği
Çevreye duyarlılık

Eksileri;
Yüksek fiyat
4x4 olmayışı
Bakımlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @synthetic
S
2 yıl
Onbaşı

Yaklaşık iki aylık (1500km) Designpack klasik benzinli model Qashqai kullanıcısı olarak diyebilirim ki, araç biraz yakıyor. :)
İstanbul'da oldukça sıkışık dur kalk trafikte ve nispeten kısa mesafelerde kullandığımda tüketim rahatlıkla 10lt. üzerine çıkıyor.
İlk aldığım günden bu yana geçen süredeki ortalama yakıt tüketimiyse 8.6lt.
E-power uzun yolda, klasik benzinlinin tüketimine yakın değerler sunacaktır elbet, ama şehir içi sıkışık trafikte kullanacaksanız neredeyse yarı yarıya değerler yakalamak mümkün olabilir gibi gözüküyor.
Bakım maliyetininde açıkçası çok farklı olacağını sanmıyorum, e-power'da klasik bir şanzıman bakım maliyeti yok en basitinden.
Yani e-power bana yararmış aslında :), ama ben Qashqai almaya karar verdiğimde henüz lansmanı yapılmamıştı ve nasıl bir fiyatlamayla piyasa gireceği de belirsizdi.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ekomeko
E
2 yıl
Binbaşı

E-power ortalaması 4lt bile olsa ki çok zor, 4lt fark oluşacak. yaklaşık 80TL/100km eder.
Güncel fiyatlarla yaklaşık 130bin TL fark var, ancak 165bin km fark kapanıyor. Ekonomik anlamda pek mantıklı görünmüyor.

Şahsi görüşüm tüm e-powerlar 4x4 gelseydi o zaman kesinlikle kimse benzinli almazdı diye düşünüyorum. Ancak bu şartlarda mantıksız gibi, tamamen şahsi görüşüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekomeko -- 14 Ocak 2023; 13:35:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @synthetic
Z
2 yıl
Onbaşı

Bende de 2022 4x2 benzinli design pack var.
Olabilecek en minimumda + Eko da kullansan bile şehir içi 6.5-8.5 arası yakıyor. Normal kullanırsan da 8-9 civarı yakıyor. 10 lt yi geçtiğini pek görmedim.

Şehirler arasında 5.0-6.5 arası yakacağını düşünüyorum. Benim şimdiye kadarki ortalamam 8lt.

Daha önce 1.0 Clio 5 kullanıyordum ortalaması 7 litreydi, 1.5 corrolla kullanıyordum onun da ortalaması 6.5 litreydi.




Bu mesajda bahsedilenler: @synthetic
T
2 yıl
Binbaşı

Benzinli araç ile kıyaslanması doğru değil. Elektrik ihtiyacını benzinli motor karşılıyor. Tork olsun beygir gücü olsun çok aktarma direk bildiğimiz tip bir şanzuman yok. Araç hem performanslı hem de benzinli motor ile elektrik ürettiği için şarj problemi yok. Ve aynı performansı verebilecek bşr benzinli aracın en çok yarısı kadar yakıt sarfiyatı var. Bu yönleriyle düşünğldüğünde ülkemizde alınabilecek en iyi araç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

Clio 5 Touch Otomatik Benzin (2021) aracım var, satıp Qashqai benzinli 2022 Skypack 4x2 almaya niyetlendim ve hali hazırda 10 bin lira kapora gönderdim bakalım hayırlısıyla, Şubat ayı ortasından sonra teslim dedi bayi. E-power ile kıyasladım lakin bana da çok mantıklı gelmedi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı

e-power hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu videoyu seyretmelisiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=yQhRHGoeEao&feature=youtu.be



C
2 yıl
Binbaşı

Yaklaşık 13 gündür kullanıyorum. 7lt hiç görmedim. 6,2-6,7 arasında gidip geliyor. Performans ilginç.
Kesintisiz ve anlık müthiş bir güç.
E-Pedal moduna alışırsanız nerede ise motoru hiç kullanmıyorsunuz...
Kış ayları nedeni ile çalıştırmak zorundasınız zira iç sıcaklık sebebi ile...
Onun dışında E-pedal modu ile kendi kendini de şarj edebiliyor...
Tabi arada benzinli motor tabi ki ihtiyaç...
Ama 10lt ye ulaştırmak olsa olsa 180km topuk gaz ile olur kanaatindeyim...



R
2 yıl
Çavuş

Merhaba, ben de 1 haftadır kullanıyorum aracı. E-Power tercih etmemin sebebi sessizlik ve performanstı. Yakıt ekonomisine gelince çok fazla değişken var hesaplamalarda. Araç her stop ettiğinde son sürüşün yakıt tüketim değerini veriyor. Evim ve işyerim 10 km mesafede. Bu yolculuk esnasında hem çevre yoluna çıkıyorum hem de şehir içi dur kalk mesafe gidiyorum. Elde ettiğim değerler 5,7 ve 7,6 arasında değişti. (Ne çok sert, ne çok yumuşak kullanırım.) Çocuğumun okulu 1km mesafede. Okula giderken hazır şarjdan tüketiyor ve yokuş aşağı gittiği için 1.0 yakıyor. Eve dönerken benzin motoru elektrik motorunu şarj ediyor ve tüketim o 1km’de 13.0 oluyor. Yani ortalama yine 7.0 olmuş oluyor :) EV modu YouTube videolarında izlediğim gibi 3 km olmadı hiç. Bir iki dakika kullandıktan sonra yeterli güç olmadığı için EV modu kapanıyor. Sizce bu EV modunu sürekli kullanmaya çalışmak zaralı mıdır?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

2500 km dir kullanıyorum
Ankara soğukları ve kış lastiği ile 6.3 idi genel ortalamam
Hava 1 haftadır ısınınca direkt 6.1 oldu genel ortalamam
Benzer şekilde her kullanımda tüketim 1 de olabiliyor 13 de. Jeneratörün çalışmasına ve benzini bu nedenle çok daha fazla harcamasına bağlıyorum ben.
e pedala gerçekten cok alıştım ve fren yapma derdi yok neredeyse


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yüzbaşı

Aracın sürüş modunu sabitleme var mı? Her yeniden başlattığımda standart modda açılıyor.
Bir de camlar açıkken aracı kapttığımda anahtar kullanmadan ya da yeniden başlatmadan camları kapatamıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Teğmen

Bu değerler biraz fazla değil mi?? bende almayı düşünüyorum ama içten yanmalı benzinli araçlar arasında çok da birşey oynamıyor. Şehir içi 5 litreyi geçmemesi lazım alınabilirlik olması için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @umityasar
C
2 yıl
Binbaşı

Bu aracı almak isteyen arkadaşlara tavsiyem;
Bu arabaya neden fazla ödeyeyim diyen için uygun değil.
Daha önce 240hp'ye kadar güçlerinde araçlar kullandım.
Bu arabayı alan kişi biraz performansa ve sürüşe odaklanmalı.
Kesintisiz bir 190hp
Şanzuman kaybı,iletim kaybı,tork aralık derdi yok. Müthiş keyifli.
Bunu denemek için aldım. Bence hybrid oluşu ve asla elektrik şarj derdi olmaması süper. Şİmdi hedefim X-trail e-power
Alıştım açıkçası artık kendi günlük kullanımımda nerede elektrikli nerede benzinli motorun çalışacağını hesaplayıp ona göre kullanırsanız 5lt leri sabitlemek güç değil.
İlginç olan klasik benzinli araçlarda ki sorunu: soğuk motor çok yakıyor. Bu araçlarda öyle uzun uzadıya çalışmıyor. Yaklaşık 2dk. Çalışıp motor kapandığından ısınma süresi yeterli olmuyor. , Şundan eminim yazın sıcak havalarında ve havalar biraz kırılırsa bu ısınma sorunu da kalkacak ve 4-5lt li değerler sabitlenecektir.
T-Roc aracımızda var şanzumanın neler çaldığını ona geçince anlıyorum...
Toyota hybrid modelleri ile mesela kıyaslarsam:Toyota'nın hybird sistemi tam anlamıyla ucube...
Araç gerçekten gitmiyor
Qashqai de hem ilerleyip hem de şarj edebilme imkanız acayip ilginç e-pedal buna müsait....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 17 Mart 2023; 20:26:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.