Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
717
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni Monitör Tavsiyesi
A
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Eski kasamı vakti geldi deyip güncelleyip, i7 işlemcili güzel yeni bir kasa topladım. Tabi elde avuçta para kalmadı. Bu yeni kasayı, yıllar önce aldığım Inca IL-1023 model 23 inç monitörümle kullanıyorum. Biraz zorlarsam, 800-850-TL maksimum olacak şekilde bir monitör bütçesi oluşturabiliyorum. Bilgisayarda müzik kayıtları aldığım için 23-24 inç altı ekranları düşünmüyorum.


Hedefim direkt bu değil ama, misal olarak bu linkteki model bütçeme uygun. http://www.vatanbilgisayar.com/hp-t3m78aa-24es-23-8-genis-ekran-ips-led-monitor.html

Merak ettiğim ve sizlerin değerli fikirlerine başvurmak istediğim şu:

Elimdeki Inca IL-1023 eski kaba, saba bir monitörde olsa da 1080p çözünürlük sunuyor. Almayı düşündüğüm monitörlerde bütçem sebebiyle 1080p yi geçemiyor. Bu durumda, yeni bir monitör almak bana çağ atlatacak mı? Yoksa çok da birşey farketmiyecek mi? Kafam karışık, inca dan da memnunum, acaba pis boğazlık mı yapıyorum çözemedim.

Artık sanki bir cihazı değiştirirken, yeni teknolojiye geçmiyeceksen bir anlamı yok gibi düşünüyor insan. Keza Phenom x4 965 işlemciyi yıllarca kullanıp, yeni nesil i7 işlemciye geçişi sorgulamamıştım, mantıklı gelmişti. Ama Full hd bir monitörden, başka full hd monitöre geçmeli miyim işte orada kafam karışık. Ne değişecek, hadi versin versin de daha canlı renkler versin gibi düşündürüyor. Ama yeni monitörlerin dizaynı, inceliği, sıfır çerçeve olması da ağzımı sulandırmıyor değil, estetikleri muhteşem bendeki incaya göre.

Az daha biriktir 4k vb monitör al tavsiyeleri doğal olarak gelebilir. Ancak şu an yeni bir monitör aldım aldım, yoksa bir daha bütçe ayırmaya hiç imkanım olmayacak. Bir de son olarak mağazalara gidip bakmaya işlerimin yoğunluğu sebebiyle bir türlü fırsat bulamadım. O yüzden değerli fikirleriniz bana yön verecektir. Teşekkürler.

Bu arada dip not olarak : oyun oynayan biri değilim, sistemimde hackintosh kurulu ve müziyen olduğum için bilgisayarı müzik kayıt işlerim için ve nette sörf yapmak için kullanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allexstone -- 8 Temmuz 2018; 10:41:7 >

T
6 yıl
Binbaşı

film falan seyretmiyorsan eski kullandığın monitörle devam. ama oyun ve film varsa şöyle karar verebilirsin: yeni monitör ips yani yanlardan ve aşağıdan baktığında ekran kararmaz. renkler milyar tonda. ekran kartın ne?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.