Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
2555
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni konut kredisi paketi 0.89 dan kredi çekme detayları hakkında
O
4 yıl (1161 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, yeni açıklanan konut sigortası paketlerinden, 2. Pakette 1 Nisan öncesi açılmış altın döviz hesabı bozdurma veya mb sına hurda altın bozdurma yoluyla, satın alınan evin yarısını bu şekilde ödersen diğer yarısını 0.89 ile sana kredi vereceğim diyor.

Konuyla ilgili sormak istediğim bazı şeyler var, bilen var ise bana yardımcı olursa sevinirim.
1-bu pakette, evin sıfır olmasına gerek olmadığı yazmakta, peki satın alacak kişinin de ilk evi olma zorunluluğu var mı?
2- Nisan öncesi enpara da açılmış altın dolar euro hesaplarım var, bunlar işlemde nasıl hesaplanacak, kredi onaylandıktan sonra alım satım sürecinde kredi için belge olarak bunları bozdurduğumuza dair belge mi sunacağız.
3- yine bir kısım da fiziki altın var bunları da götürüp mb na satacağız, peki 2. Maddedeki hesaplarım ve fiziki altınları bu şekilde bozdurma yapmam hepsini belgelemek sonucuyla mı bu krediye sahip olunacak? Mb na hurda altın diye kast edilen altınlar grubuna çeyrek, Cumhuriyet altını vs de giriyor mu?

4- ev alırken satıcının son dak cayması ya da başka bir pürüz çıkma ihtimalleri var malum, bu bozdurma işlemleri belgeleme süreci ilk krediye başvuru anında mı olmalı yoksa hangi aşamada bu talep ediliyor?
< Resime gitmek için tıklayın >

Biraz araştırdım ama bu detaylar ile ilgili bilgi edinemedim, bir iki bankada çalışan arkadaşımdan da yanıt alamadım net bir şekilde. Bu konular ile ilgili bana yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
4 yıl (15907 mesaj)
Yarbay

Merhaba herhangi bir bilgi bulabildiniz mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl (7329 mesaj)
Binbaşı

deneyen var mı hangi banka avantajlı acaba kaçtan aldınız



S
4 yıl (75 mesaj)
Çavuş

Arkadaslar merhabalar. Bugun Ziraat Bankasi'ndan 0.89 oraninda 10 yillik kredi kullandim. Konuyla alakali sorusu olanlar bana yazabilir. Banka asagidaki ucretleri benden kesti. Sorum su ki bunlari iptal edebilir miyim? Iptal edersem eger bankanin herhangi bir yaptirimi olabilir mi? (Kredi fazia orani degisimi gibi) Cunku bankaci israrla bu bir paket dedi. Bu ucretlerin yaninda fatura talimati ve zorunu kredi karti da almak zorunda kaldim. Konuyla alakali yardimci olacak arkadaslarin yorumlarini bekliyorum. 0.89 krediyle alakali sorulari da ben cevaplayabilirim.



Kesilen ucretler


EŞYAM
< Resime gitmek için tıklayın >





Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl (508 mesaj)
Teğmen

Hiçbir şekilde 0.89'dan kredi vermiyorlar.



B
4 yıl (335 mesaj)
Er

Hocam konut bedelinin % kaçı kadar kredi verdiler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @suchagambler
Y
4 yıl (102 mesaj)
Çavuş

yakın zamanda 0,89 konut kredisi kullanabilen var mı? Halkbankası ile görüşüyorum bana pek olumlu cevap vermiyorlar, beni 1.29 orana yönlendiriyorlar.



N
4 yıl (7329 mesaj)
Binbaşı




O
4 yıl (1161 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Güncelleme 0.89 dan kredi kullanamadım ben ,
Ben bu postu attığımda tüm detaylar çıkmamıştı.

0.89 kredi ile alınacak konutun haricinde üstüne konut olmaması gerekiyor. Hatta eşinin vs de evi olmaması gerekiyor. Biz bu maddeden elendik.

1.29 dan bi kredi çektik.

Ancak şuan güncel olarak, devlet bankaları 150.000 den fazla kredi vermemeye çalışıyorlar. Şartlar uygunsa da maksimum 500.000 kredi veriyolar. Ortalama bir dairenin 1 milyon TL üstüne tırmanış gösterdiği günümüzde. Artık devlet bankaları aracılığı ile kredi çekip de almak da neredeyse imkansız hale geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.