Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1008
Tıklama
0
Öne Çıkarma
YENİ GELEN BANDROL VERGİSİ HAKKINDA
W
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar hepimizin haberi vardır ki, olmayana aşağıda link var, yurt dışından getirilen elektronik cihazlara ek bir bandrol vergisi getirildi. Benim sorum şu, bu bandrol yurt dışından gelen yolcu için de geçerli olacak mı? Olacak ise satın alma tarihi mi baz alınacak yoksa yurda giriş tarihi mi? Örneğin 2020 den önce yurt dışına çıkıp laptop alan ve dönüş tarihi ocak olan biri bu vergiye tabi mi? Tabi ise bu verginin tahsilatı havalimanında mı olacak? Peki yeni alınan bilgisayar ile yurttan çıkarken yanımızda olan bilgisayar nasıl ayırt edilecek? Kafamda deli sorular var. Yardımcı olabilen olur mu acaba.


https://indigodergisi.com/2019/12/bandrol-ucreti-yurt-disindan-getirilen-elektronik-vergi/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Binbaşı

Bence o is yurumez. Uygulanamaz bir vergi bu. Pratikte uygulamasi cor. Ne yapacaklar? Havaalanlarinda valiz valiz acip laptop-ipad mi arayacaklar simdi. IPAD'im var, Turkiye'den aldim. MacBook var Turkiye'den aldim. Ne yapacagim kanitlamak icin yanimda dosya dosya fatura mi tasiyacagim elektronik esyalarimla beraber. Almisim 2-3 sene once Neyse dedigim gibi uygulamada yurumez bu is



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.