Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
520
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeditepe tıp yerine diş yazılır mı
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

3.5k'yla dahi alındığı dönemler olmus yeditepe dişçilik top nokta diyorlar. İnsanlar tıp yerine dişçilik neden tercih eder 3.5k ile? Tıp %50 yazmak yerine diş burslu okumak ne kadar mantıklı olur?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Up türkiye'nin tartısmasız 1 numaralı dişi dediler + dünya'da bile sayılı dişlerdenmiş + hastane bağdat caddesinde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
3 yıl
Er

İlgin varsa yazılır kardeşim niye bu kadar tıp yerine dis yazılmasıni kastiniz anlamadim
Tip okuyunca disci kolelerin olmuyor meraklanma bos yere



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yüzbaşı

genelde diş ve tıp her yerde eşit ücrettir vakıfta. yeditepede diş daha pahalı sen oradan hesap et hocam.

yeditepe tıp'a hazırlıkla 7 senede vereceğin paraya yazık.

yeditepe diş, JCI onaylı bir fakülte bunu bırak trde avrupada bile alabilen fakülte sayısı çok az.


edit: şimdi inceledim 3 sene üst üste akredite alan dünyadaki tek diş hastanesi yeditepe diş hek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 22 Temmuz 2022; 12:54:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Hayallerim suya düştü Şaka bir yana o anlamda söylemedim marmara ege gibi güzel yerleri tutturan bir sıralama zaten yeditepeden sonra 10k'lara fırlıyor birden diş. Özel bir şey mi var demek istedim ki varmış gerçekten Ribas hocam açıklamış sebebini




Bu mesajda bahsedilenler: @çekanın dişi
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Hocam şimdi yeditepe tıptan mezun olsam klasik bir doktor olacağım muhtemelen. Dişçiliğin beni götürebileceği başka bir şey var mı? Tıpta her okuldan mezun olan doktor yaklaşık aynı maaşı alıyor diye biliyorum dişte de durum aynı mıdır? Yoksa yeditepeden mezun olduğum anda yurtdışına gidebilir miyim sizce? Çok prestijli bir okulmuş yeditepe yurtdışına çıkmada bir yardımı olur mu bunun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ribas0
R
3 yıl
Yüzbaşı

her şey bi kenara dursun. tıpa ya da dişe bu tüfe/üfe oranında senede 200 bin tl vermek -yine şahsi fikrimdir herkesin fikrine saygım sonsuz- bana çok geliyor hocam. onun dışında diliniz varsa prosedürleri ülkeden ülkeye değişmekle birlikte yeditepenin mavi diploma meselesi denklik sürecini hızlandırıyor sürekli deklare edilen şey bu..

fakat almanyanın bazı eyaletleri direkt telc b2 ile almaya başladı. geçici oturma izni veriyor 24 ay gel denkliği burada hallet diyor. böyle süreçler de var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ra09
D
3 yıl
Onbaşı

Hocamm selam geçen sene çok yardımcı olmuştun bana ege dişteyim.
Ne yapmayı düşünüyosun mezun olunca DUS a hazırlanacak mısın


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ribas0
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Hocam yıllık 81k ücreti yıllık 4.5k da bana veriyor (2021'e göre belki bu sene artabilir) 77 falan gibi bir paraya denk geliyor 6 yıl hazırlık da aynı şekil 20 civarı bir şeye denk geliyor. Bu para ben İstanbul dışında nereye gidersem gideyim harcanacak zaten kirası osu busu. Ki düşündüğümüz yer Antalyaydı orada da ev kiraları 5k'dan başlıyor kyk çok kötüymüş. Yeditepe'nin çok güzel imkanları var tek kişilik yurt yemek + aylık 500tl burs gibi. Bir de yurt amfiye 5dk olunca yol derdi de yok derslere odaklanabileceğim tam olarak. İstanbul'da da sbü vs. güzel değil diyorlar okumuşken güzel bir okuldan da mezun olmak istiyorum. Fakat dediğiniz gibi dişin imkanları çok iyi ise diş yazarım burslu. benim sıralamam 5.7 diş 5k ile ondan önceki sene 5.8 ile kapatmış. Bazı dişçilerin inanılmaz paralar kazandığını biliyorum. Bu muhtemelen tıptan mezun olduğumda bende olmayacak sıradan bir doktor olarak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ribas0
R
3 yıl
Yüzbaşı

Selam hocam, çok sevindim adına.

Şu an DUSDATA'ya kayıtlıyım dönem4'üm evet hazırlanıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Daneres
R
3 yıl
Yüzbaşı

Ücretler konusunda çok haklısınız. KYK'da kalınmaması konusunda daha da haklısınız. 2020'de kontenjanı vakıfların arttırılma zorunluluğu muhabbetinden +3 yemişti. 3.5K'dan 5.8K'ya geriledi. Daha sonra kont sabit kaldı sıralaması gerilemeyip ilerledi. 5K oldu. Bu seneyi kestiremiyorum hiç. Geçen sene 1k'dan yazan bile vardı.




Bu mesajda bahsedilenler: @ra09
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.