Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
64
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yazılımcılık hakkında
L
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.(İlk konum olduğu için yanlış yere açmış veya başka hatalar yapmış olabilirim affola) 20 yaşında adı lazım olmayan bir sözel bölümde okumaktayım arkadaşlar. (Sözel bölümü neden tercih ettiğim bambaşka bir konu ve çok geniş özetle ilkokulda verdiği karara uyan başka hiçbir şeyi göz önünde bulundurmayan sayılsalcı olan beni yok sayan bir tercihti) İkinci sınıf öğrencisiyim tahmin edebileceğiniz gibi hiç memnun değilim. Bu sene başında hevesle başına oturduğum Game Maker Studio ile kodlama, programlama artık adına ne derseniz işine girişmiş bulundum. Çok basit bir şey yapmış olmama rağmen aşırı keyif aldığımı gördüm ve çalışmaya öğrenmeye devam ettim. Biraz araştırma yapıp mümkünse hayatımı bu kodların içerisinde geçirmek istediğime karar verdim. Tekrar hazırlanmak dahil pek çok şeyi göz önünde bulundurdum ancak pek mümkün görünmüyor. Gereksiz bilgilerle çok uzattığım için özür diliyor hemen konuya bağlıyorum. Bir bilgisayar bölümü okuma trenine "biraz" geç kaldım görüldüğü üzere, sizce okumadan yalnızca kendini geliştirilerek yapılabilecek bir iş mi, ne kadar yapılabilir? Bilgisayar mühendisi olayım kendi kendime demiyorum ama en azından bir yazılım firmasında çalışabilme ihtimalim var mıdır?(Seneye açık öğretimden web tasarım ve kodlama programına kaydolacağım ve az sonra soracağım soruya vereceğiniz cevaplar doğrultusunda sizin önereceğiniz sertifika vs gereken ne varsa yapacağım kendim öğrendim diye başvurmayacağım yani o firmalara) Eğer mümkünse sıfırdan başladığımı var sayalım sıfır sayılırım nereden nasıl başlamalıyım? Geçerlilik düzeyi çok olan, sözü geçen sertifikalar, kurslar, eğitimler var mıdır? Benzeri bir konuyu okudum bu konuyu açmadan önce o yüzden orada gördüğüm için belirteyim mühendis olmaya çalışmıyorum olmayacağını biliyorum dediğim gibi ben o treni kaçırdım. Tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için gerekenden çok daha uzun belki çok anlamsız bir yazı oldu, her konuda başta ilk konum olmasından dolayı yaptığım forumsal hatalar varsa seve seve düzeltirim. Saygılar.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



K
9 yıl
Yarbay

Üniversitede, bilgisayar ya da yazılım ile ilgili bir bölüm okumasan da yazılımcı olabilirsin.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.