Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
3025
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yatakta boşluk ne demek? neden olur?
Y
14 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Motordan rölantide tıkır tıkır diye ses geliyordu. Servise götürdüm motor yatağında boşluk var dediler. Garantiden onarıyorlar ancak kafama takıldı. Motor yatağında boşluk ne demek? Motor yatağında boşluğun ses dışında ne zararı vardır? Ayrıca sebebi nedir? Araç daha 30000kmde.

Teşekkürler,

Saygılarımla.



T
14 yıl
Yarbay

Yataklar millerin dönmesi için gereken buşon ve zıvanalardan ibarettir, krank mili yatakları da içindeki delikler ile sürekli yağlanan iki yarım ay şeklinde madeni parçadır. Rulmanın bilyasız olanı olarak da düşünülebilir. Yağlanması aşırı önemlidir. Çok düşük viteste seyretmek ve çok erken yüksek vitese atmak gibi fenomenler bunların erken aşınmasına ve bozulmasına (yatak yakması, yatak sarması) neden olur. Tamiri motor indirilerek yapılır ve oldukça masraflıdır. Sanayide daha düşük fiyatlarla da yapılabilir.

Ancak modern motorların yatakları çok dayanıklıdır, rektefeye kadar ömürleri vardır. 30.000 km'de motor yataklarının boşluk yaptığını da ilk defa duyuyorum. Hatalı kullanımdan olsa gerek. Geçmiş olsun.


Resim için tıkla

http://www.motorlexikon.de/img.php4?fotos/klein/S/S27.jpg
http://www.motorlexikon.de/img.php4?fotos/klein/S/S26.jpg


< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.