Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
32
Cevap
6981
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Xperia Z2 4.4.4 Root|Orjinal Rom Yedekleme|Recovery Kurma|Bootloader Kilitli
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

XPERİA Z2
D6502-6503-D65xx
AŞAĞIDA YAPACAĞINIZ İŞLEMLERLE İLGİLİ OLARAK;
TELEFONUNUZUN ORJİNAL ROM YEDEĞİNİ ALACAKSINIZ
XPERİA Z2 4.4.4 CİHAZINIZI ROOTLU KULLANACAKSINIZ.
XPERİA CİHAZINIZA RECOVERY MODE EKLENMİŞ OLACAK
TÜM BU İŞLEMLER SONUCUNDA BOOTLADER KİLİDİNİZ ETKİLENMEYECEK.
CİHAZINIZDA GARANTİ AÇISINDAN BİR PROBLEM OLUŞMAYACAK.
HERHANGİ Bİ AŞAMADA RESTART AÇILMAMA VB SORUN OLURSA TELEFONU ORJİNAL YAZILIMINA DÖNDÜREBİLİRSİNİZ.
DAHA ÖNCE XPERİA Z ROOTLAMA KONULARINDA OLDUĞU GİBİ AŞAĞIDA YAPTIĞIM TÜM İŞLEMLERİ KENDİM UYGULADIM VE SONUCUNDA BU KONUYU YAZIYORUM.
LÜTFEN ROOT ATARSAM GARANTİ GİDERMİ,BOOTLOADER KİLİDİ KALKAR MI NEDİR VS SORULARLA KONUYU YORMAYIN.AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI OKUYUN.



BU İŞLEMLER CİHAZINIZA ZARAR VERME İHTİMALİ OLAN İŞLEMLERDİR,VE BU YAZIDAKİ İŞLEMLER BİRÇOK DENEYEN YABANCI SİTELERDEN VE KENDİMDEN DE OLSA BAŞARILI SONUÇ VERSE DE BAŞARISIZ OLMA DURUMUNUZ VARDIR.YAPIP YAPMAMANIZ KENDİ SORUMLULUĞUNUZDADIR.


YAPACAĞIMIZ İŞLEM ÖZETİ...


Öncelikle Sony PC Companion ile telefonumuzun orjinal Rom unu indirip,o dosyayı FTF haline çevireceğiz (bu sayede her zaman Flashtool ile istediğimiz zaman orjinal romu yükleyebileceğiz.)
Ardından PC Companion ile verilerimizi yedekleyeceğiz. Bu sayede işlemler sonucunda hiç uğraşmadan tekrar tüm herşeyimizi geri telefona atacağız.
Vereceğim adresten telefonun Rom'una ait android 4.4.2 versiyonunu indirip telefona atacağız ve üzerinde Root,Recovery kurulumu yapacağız.
Ardından anlatılan yöntemle orjinal rom dosyalarınız (4.4.4) içine root dosyalarını gömeceğiz.
Gömülü dosyayı sd karta atıp recovery ile telefona yükleyeceğiz.
Yedeklerimizi telefona yükleyip...Rootlu 4.4.4 ve Güncellemeleri alan XPERIA Z2 cihazınız hazır olacak.

HEMEN OLAYA ATLAMADAN,BİLEN BİLMEYEN HERKES AÇIKLAMALARI OKUYARAK İŞLEM YAPSIN.
İşlem süresi çoğunlu yedek alma ve bilgisayar işlemcinize bağlı olarak en fazla 45 dakka.(Hata Yapmazsanız)

ROOT VE GARANTİ!
Bu yöntem sadece root yetkisi tanır.Bu sayede bazı sistem programlarını devre dışı bırakabilir,kaldırabilir,bazı programlar yardımıyla uygulamaların internete erişimini kaldırabilirsiniz.
Yapacağınız bu yöbtemdeki root ile GARANTİNİZ kalkmaz!!!Rootu kaldırmak istediğinizde Sony PC Campanion ile telefona tekrardan yazılım kurarsanız temiz ve rootsuz,garantisi mevcut olarak devam edersiniz.

BOOTLOADER KİLİTLİ
Anlattığımız yöntem Bootloader kilidi kırmamakta ve dolayısıyla garantiyi etkilememekte.

GÜVENLİK-ÇOK ÖNEMLİ-
Root yaptıktan sonra mutlaka Superuser veya SuperSu programını kurun ve root erişimine sahip olmak isteyen programları takip edin!Aksi taktirde bazı programlar tüm erişimizie sahip olacaktır ve sonu gelmeyen birçok probleme davetiye çıkaracaksınız.Güvenmediğiniz programların root erişim isteklerine bu programlarla engel koyabilirsiniz.Tavsiye olarak ücretli sürümnü alıp yetki verilen programın nelere girdiğini yaptığını da takip edin.

NEDEN ROOT!
Kafasına göre nete bağlanan programlarının internete erişimini kapatabilirsiniz-Tavsiye Avast kullanın-
Arkaplanda çalışan uygulamları otomatik kapatabilirsiniz-Tavsiye Greenfiy-
Kullanmadığınız sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirsiniz-Dikkat edin bazı uygulamalar gereklidir-
Sistem yazı tipini değiştirebilirsiniz-Dikkat edin Türkçe karakter sorunu olan yazı tipleri telefonun başlamasını engeler ve format atmaya kadar gidersiniz.

HADİ BAŞLAYALIM...

**TÜM İŞLEMLERDE TELEFONUNUZUN USB Debugging mode OLMASINA DİKKAT EDİN.

1-FLASHTOOL KURULUMU VE PC COMPANION İLE ORJİNAL ROMU YEDEKLEME

-Flashtool İndirme Adresi linkinden Flashtool programını indirin ve kurun.
-C/Flashtool/drivers içindeki programdan Fastboot,Flashmode ve Xperia Z2 driverlarını kuralım.
-NOT:Kurulumda sürücülerde çarpı işareti çıkarsa Window 8-8.1 Sürücü Sorun Çözümü sayfasındaki işlemleri STEP 2'DEN itibaren yaparak tekrar deneyin. Sorun kalmayacaktır. Flashtool kurulumu bittiğinde programı açtığınızda bir pencere gelir ve C/Flashtool/firmware move yazarsa,firmwares içindeki dosyaları keserek alt satırda yazan yere taşıyın ve diğer ftf romları bu taşıyın dediği yere atın hep.
-PCComanion'a girin-Yazılım Güncelleştirme>Telefonu Tamir Et deyip yönergeleri takip edin.Cihazın bağlantısını keserek yazılımı indirtin.
-Yazılım indirme tamamlanınca hiçbirşey yapmadan.
-C:\ProgramData\Sony Mobile\Update Engine\db\some number\blob_fs,klasöründe ismi FILE ile başlayan 3-4 dosya olması gerek.
-Flashtool açın Tools>Bundles>decrypt files tıklayın ve klasör olarak yukardaki blob_fs klasörünü belirtiğinizde FILE dosyaları sol pencerede olacak,hepsini sağ pencereye taşıyın. Convert tıkllayın.
-İşlem tamamlanınca açılan pencerenin sol tarafındaki tüm dosyaları sağ tarafa taşıyın. TA isimli klasörü olduğu gibi tekrar sol tarafa atın.
-Üst taraftan telefon modelini koduyla birlikte seçin,branding kısmına Xperia Z2,versiyon kısmına Ayarlar/Cihaz Hakınnda/Derleme numarasını yazın.Bu bilgileri dosya isimlerini karıştırmamak için düzgün yazın, yoksa yazılım yüklerken sizin yazdığınız bilgileri değil dosya içindeki bilgileri esas alıyor. Ardından CREATE tıklayın. İşlem tamamlanınca Flashtools firmwares içinde orjinal Rom yedeğiniz sizi bekliyor olacak.
-PCComanionu açın ve yazılım yüklemeyi iptal edin.Yedekleme kısmından yedeklemek istediğiniz dosyaları yedekleyin.

2-ORJİNAL ROM YEDEĞİMİZİ ROOTLU HALE GETİRME

-PRFCreator v0.5.zip programını BURADAN indirin. Yüksek versiyonu çıkmış olabilir siz 0.5 indirin yine de.ZİP dosyasını açın.
-SuperSu programını indirin. Ancak zip dosyasını AÇMAYIN.
- XZDualRecovery's latest - 2.8.2 dosyasını bu adresten indirin. Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.flashable.zip olanı indirin.ZIP DOSYASINI AÇMAYIN.
-Elinizdeki dosyalar aşağıdaki gibi olmalı;
PRFCreator v0.5.zip
D6503_23.0.1.A.0.167_Telekom_HU.ftf (sizin kendi oluşturduğunuz isimde)
UPDATE-SuperSU-v2.46.zip
Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.flashable.zip

-PRF Creator programını açın ve açılan penceredeki üç haneye uygun dosyaları seçin. Sağ tarafta bulunan tüm kutuları işaretleyin.ve Create deyin.İşlem tamamlanınca (Create butonu aktif olur) PRF Creator programının bulunduğu klasörde flashable.zip isimli bir dosya oluşacaktır. Dosyayı Winrarla görüntülediğinizde içinde;
META-INF
busybox
system.ext4
dualrecovery.zip
SuperSU.zip
dosyaları kesinlikle olmalı ve başka diğer dosyalarda olacaktır.

-Sorun olursa tekrar yapın.İşlem tamamsa flashable.zip dosyasını SD karta atın.BU SİZİN ROOTLU ORJİNAL ROM'UNUZ.

3-ROOT VE RECOVERY İÇİN YAZILIMI 4.4.2'YE DÜŞÜRME,SONRASINDA ORJİNAL 4.4.4 ROOTLU YAZILIMI YÜKLEME

-Bu aşamada tüm bilgileriniz silinecek!!
-STOCK ROM İNDİRME Linkinden telefonunuzun modeline 6502-6503 vs uygun Stock Rom indirin. Sonunda 4.4.4 update olanlardan değil, sonu .314 olan sürümlerden indirin.Varsa ülkenizinkini yoksa herhangi birini indirebilirsiniz. Telefonunuzun hangi ülke yazılımı olduğunu öğrenmek için ARAMA EKRANINA *#7378423#*#* YAZIN -> Service info -> Software info - > Customization Version altındaki 1281-4650 (değişir) şeklinde çift dörtlü numara.
-İndirme işlemi tamamlanınca Flastool ile telefonunuza bu dosyayı Flashlayın. NASIL KULLANILDIĞI BURADA RESİMLİ VAR: TIKLAYIN
-ÇOK ÖNEMLİ yükleme işleminde WİPE KISMINI TAMAMIYLA SEÇİN VE Exclude KISMINDA ' TA ' VARSA SADECE BUNU SEÇİN ve flashlayın.
-İşlem tamamlanınca 4.4.2 verisyonuna inmiş bulunacaksınız.
-Towelroot İndir adresinden telefona Towelroot indirip telefonu rootlayın.
-Telefonunuza Superuser programını kurun.(SuperSu da problem oldu ben de)
-Şimdi Recovery yükleyeceğiz;
-BURAYA TIKLAYIN ve Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.installer.zip dosyasını indirin.ve ZIPi AÇIN.
-Install.bat dosyasına tıklayın.Önce 4 numaralı işlemi yapın.(numarayı yaz ve enter de) Press key yazsı çıkınca herhangi tuşa basın,tekrar ilk ekran çıkacak.Bu sefer Super Su yükleyenler 1 numarayı,superuser yükleyenler 2 numarayı yazsın.
-Bir sürü yazı çıkacak pencerede aşağı doğru ve bekleyin,telefon ekranına superuser/supersu vb onay gelirse hepsine evet deyin. Bilgisayara göre işlem uzun sürebilir ama en geç 15 dk içinde bitmeli ve sorunsuz tamamlandığında telefon recovery modunda başlayacaktır. Olmazsa tekrar deneyin.
-Açılan ekranda Install tıklayın ve flashable.zip dosyanızı seçip yükleyin.YÜKLEME İŞLEMİ TAMAMLANINCA RESTART YAPMADAN Clear Cache/Dalvik butonuna tıklayın. ve RESTART tıklayın.

*XPERIA Z2 CİHAZINIZ ARTIK ANDROID 4.4.4 OLARAK ORJİNAL ROMUYLA BİRLİKTE ROOTLU,RECOVERY MODLU VE BOOTLOADER KİLİTLİDİR.
*ROOT ERİŞİMİNİ,RECOVERY'İ KALDIRMAK İÇİN SONY PC COMPANION İLE TAMİR EDEBİLİR VE SAF ORJİNAL ROM'A DÖNEBİLİRSİNİZ, YADA FLASHTOOL İLE ORJİNAL ROM'DAN YAPTIĞIMIZ ROM'U YÜKLEYEBİLİRSİNİZ.
*YUKARIDA YAPTIĞINIZ İŞLEMLERİN HERHANGİ BİRİNDE PROBLEM OLURSA TELEFONUZUN KAPANIP AÇILMAZSA,VEYA SÜREKLİ KENDİNE RESTART ATARSA KORKMAYIN! FLASHTOOL İLE ORJİNAL DOSYANIZI SEÇİN YUKARDA ANLATILDIĞI ŞEKİLDE AYARLAMALARI YAPIP FLASH'A TIKLAYIN. EKRANA TELEFONU KAPATIP SES KISMA TUŞUYLA KABLOYU TAKIN UYARISI GELDİĞİNDE AÇILMAYAN TELEFONUNUZU SES KISMA TUŞUYLA USBDEN BAĞLAYIN,RESTART ATIYORSA KAPADIĞI ESNADA BU İŞLEMİ YAPIN DÜZELECEKTİR!
*YUKARIDA SAYILAN İŞLEMLER NETİCESİNDE ANLATILAN HARİCİNDE FARKLI BİR İŞLEM YAPMAZSANIZ IMEI KAYBI,SIMLOCK GİBİ HİÇBİR PROBLEM OLUŞMAMAKTADIR.
RECOVERY YÜKLÜ TELEFPNUNUZDAN ORJİNAL ROMLAR DIŞINDA FARKLI VE ÖZEL (CUSTOM) ROM YÜKLEMENİZ HALİNDE SİSTEMİN ÇÖKMESİ,BOOTLOADER,IMEI,SIMLOCK VE BENZERİ HATALAR ALABİLME DURUMUNUZ VAR DENENMEMİŞTİR VE TAVSİYEM DENEMEYİN.

4-RECOVERYİ TEKRAR AÇMA VE KALDIRMA!
-Recovery'i açmak için programlarlar kullanabilirsiniz.Ayrıca telefonunuzn açılışı artık değişti.İki titreme ve açılırken yeşil ışık yanacak,yeşil ışık yanarken SES KISMA tuşuyla TWRP recovery (önerilen) ses açma tuşuyla PhilZ Touch recrovery moduna girersiniz.
-Kaldırmak İçin aşağıdaki dosyaları silin;
/system/bin/recovery.twrp.cpio.lzma (yada .tar)
/system/bin/recovery.cwm.cpio.lzma (yada .tar)
/system/bin/recovery.philz.cpio.lzma
/system/bin/charger
/system/bin/dualrecovery.sh
/system/bin/mr

/system/bin/mr.stock dosyasının ismini /system/bin/mr yapın, /system/bin/ içindeki chargemon.stock dosyasını chargemonolarak değiştirin izinler ( 755 olmalı veya görünürlük -rwxr-x-r-x olmalı). Tamamdır.


GÜLE GÜLE KULLANIN...



Z2 6503-6502 LOLLİPOP YÜKLEME/ROOT ATMA
Z 4.4.4 ROOTLAMA

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 31 Mart 2015; 23:27:04 >

F
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: S.BAKAN

XPERİA Z2
D6502-6503-D65xx
AŞAĞIDA YAPACAĞINIZ İŞLEMLERLE İLGİLİ OLARAK;
TELEFONUNUZUN ORJİNAL ROM YEDEĞİNİ ALACAKSINIZ
XPERİA Z2 4.4.4 CİHAZINIZI ROOTLU KULLANACAKSINIZ.
XPERİA CİHAZINIZA RECOVERY MODE EKLENMİŞ OLACAK
TÜM BU İŞLEMLER SONUCUNDA BOOTLADER KİLİDİNİZ ETKİLENMEYECEK.
CİHAZINIZDA GARANTİ AÇISINDAN BİR PROBLEM OLUŞMAYACAK.
HERHANGİ Bİ AŞAMADA RESTART AÇILMAMA VB SORUN OLURSA TELEFONU ORJİNAL YAZILIMINA DÖNDÜREBİLİRSİNİZ.
DAHA ÖNCE XPERİA Z ROOTLAMA KONULARINDA OLDUĞU GİBİ AŞAĞIDA YAPTIĞIM TÜM İŞLEMLERİ KENDİM UYGULADIM VE SONUCUNDA BU KONUYU YAZIYORUM.
LÜTFEN ROOT ATARSAM GARANTİ GİDERMİ,BOOTLOADER KİLİDİ KALKAR MI NEDİR VS SORULARLA KONUYU YORMAYIN.AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI OKUYUN.



BU İŞLEMLER CİHAZINIZA ZARAR VERME İHTİMALİ OLAN İŞLEMLERDİR,VE BU YAZIDAKİ İŞLEMLER BİRÇOK DENEYEN YABANCI SİTELERDEN VE KENDİMDEN DE OLSA BAŞARILI SONUÇ VERSE DE BAŞARISIZ OLMA DURUMUNUZ VARDIR.YAPIP YAPMAMANIZ KENDİ SORUMLULUĞUNUZDADIR.


YAPACAĞIMIZ İŞLEM ÖZETİ...


Öncelikle Sony PC Companion ile telefonumuzun orjinal Rom unu indirip,o dosyayı FTF haline çevireceğiz (bu sayede her zaman Flashtool ile istediğimiz zaman orjinal romu yükleyebileceğiz.)
Ardından PC Companion ile verilerimizi yedekleyeceğiz. Bu sayede işlemler sonucunda hiç uğraşmadan tekrar tüm herşeyimizi geri telefona atacağız.
Vereceğim adresten telefonun Rom'una ait android 4.4.2 versiyonunu indirip telefona atacağız ve üzerinde Root,Recovery kurulumu yapacağız.
Ardından anlatılan yöntemle orjinal rom dosyalarınız (4.4.4) içine root dosyalarını gömeceğiz.
Gömülü dosyayı sd karta atıp recovery ile telefona yükleyeceğiz.
Yedeklerimizi telefona yükleyip...Rootlu 4.4.4 ve Güncellemeleri alan XPERIA Z2 cihazınız hazır olacak.

HEMEN OLAYA ATLAMADAN,BİLEN BİLMEYEN HERKES AÇIKLAMALARI OKUYARAK İŞLEM YAPSIN.
İşlem süresi çoğunlu yedek alma ve bilgisayar işlemcinize bağlı olarak en fazla 45 dakka.(Hata Yapmazsanız)

ROOT VE GARANTİ!
Bu yöntem sadece root yetkisi tanır.Bu sayede bazı sistem programlarını devre dışı bırakabilir,kaldırabilir,bazı programlar yardımıyla uygulamaların internete erişimini kaldırabilirsiniz.
Yapacağınız bu yöbtemdeki root ile GARANTİNİZ kalkmaz!!!Rootu kaldırmak istediğinizde Sony PC Campanion ile telefona tekrardan yazılım kurarsanız temiz ve rootsuz,garantisi mevcut olarak devam edersiniz.

BOOTLOADER KİLİTLİ
Anlattığımız yöntem Bootloader kilidi kırmamakta ve dolayısıyla garantiyi etkilememekte.

GÜVENLİK-ÇOK ÖNEMLİ-
Root yaptıktan sonra mutlaka Superuser veya SuperSu programını kurun ve root erişimine sahip olmak isteyen programları takip edin!Aksi taktirde bazı programlar tüm erişimizie sahip olacaktır ve sonu gelmeyen birçok probleme davetiye çıkaracaksınız.Güvenmediğiniz programların root erişim isteklerine bu programlarla engel koyabilirsiniz.Tavsiye olarak ücretli sürümnü alıp yetki verilen programın nelere girdiğini yaptığını da takip edin.

NEDEN ROOT!
Kafasına göre nete bağlanan programlarının internete erişimini kapatabilirsiniz-Tavsiye Avast kullanın-
Arkaplanda çalışan uygulamları otomatik kapatabilirsiniz-Tavsiye Greenfiy-
Kullanmadığınız sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirsiniz-Dikkat edin bazı uygulamalar gereklidir-
Sistem yazı tipini değiştirebilirsiniz-Dikkat edin Türkçe karakter sorunu olan yazı tipleri telefonun başlamasını engeler ve format atmaya kadar gidersiniz.

HADİ BAŞLAYALIM...

**TÜM İŞLEMLERDE TELEFONUNUZUN USB Debugging mode OLMASINA DİKKAT EDİN.

1-FLASHTOOL KURULUMU VE PC COMPANION İLE ORJİNAL ROMU YEDEKLEME

-Flashtool İndirme Adresi linkinden Flashtool programını indirin ve kurun.
-C/Flashtool/drivers içindeki programdan Fastboot,Flashmode ve Xperia Z2 driverlarını kuralım.
-NOT:Kurulumda sürücülerde çarpı işareti çıkarsa Window 8-8.1 Sürücü Sorun Çözümü sayfasındaki işlemleri STEP 2'DEN itibaren yaparak tekrar deneyin. Sorun kalmayacaktır. Flashtool kurulumu bittiğinde programı açtığınızda bir pencere gelir ve C/Flashtool/firmware move yazarsa,firmwares içindeki dosyaları keserek alt satırda yazan yere taşıyın ve diğer ftf romları bu taşıyın dediği yere atın hep.
-PCComanion'a girin-Yazılım Güncelleştirme>Telefonu Tamir Et deyip yönergeleri takip edin.Cihazın bağlantısını keserek yazılımı indirtin.
-Yazılım indirme tamamlanınca hiçbirşey yapmadan.
-C:\ProgramData\Sony Mobile\Update Engine\db\some number\blob_fs,klasöründe ismi FILE ile başlayan 3-4 dosya olması gerek.
-Flashtool açın Tools>Bundles>decrypt files tıklayın ve klasör olarak yukardaki blob_fs klasörünü belirtiğinizde FILE dosyaları sol pencerede olacak,hepsini sağ pencereye taşıyın. Convert tıkllayın.
-İşlem tamamlanınca açılan pencerenin sol tarafındaki tüm dosyaları sağ tarafa taşıyın. TA isimli klasörü olduğu gibi tekrar sol tarafa atın.
-Üst taraftan telefon modelini koduyla birlikte seçin,branding kısmına Xperia Z2,versiyon kısmına Ayarlar/Cihaz Hakınnda/Derleme numarasını yazın.Bu bilgileri dosya isimlerini karıştırmamak için düzgün yazın, yoksa yazılım yüklerken sizin yazdığınız bilgileri değil dosya içindeki bilgileri esas alıyor. Ardından CREATE tıklayın. İşlem tamamlanınca Flashtools firmwares içinde orjinal Rom yedeğiniz sizi bekliyor olacak.
-PCComanionu açın ve yazılım yüklemeyi iptal edin.Yedekleme kısmından yedeklemek istediğiniz dosyaları yedekleyin.

2-ORJİNAL ROM YEDEĞİMİZİ ROOTLU HALE GETİRME

-PRFCreator v0.5.zip programını BURADAN indirin. Yüksek versiyonu çıkmış olabilir siz 0.5 indirin yine de.ZİP dosyasını açın.
-SuperSu programını indirin. Ancak zip dosyasını AÇMAYIN.
- XZDualRecovery's latest - 2.8.2 dosyasını bu adresten indirin. Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.flashable.zip olanı indirin.ZIP DOSYASINI AÇMAYIN.
-Elinizdeki dosyalar aşağıdaki gibi olmalı;
PRFCreator v0.5.zip
D6503_23.0.1.A.0.167_Telekom_HU.ftf (sizin kendi oluşturduğunuz isimde)
UPDATE-SuperSU-v2.46.zip
Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.flashable.zip

-PRF Creator programını açın ve açılan penceredeki üç haneye uygun dosyaları seçin. Sağ tarafta bulunan tüm kutuları işaretleyin.ve Create deyin.İşlem tamamlanınca (Create butonu aktif olur) PRF Creator programının bulunduğu klasörde flashable.zip isimli bir dosya oluşacaktır. Dosyayı Winrarla görüntülediğinizde içinde;
META-INF
busybox
system.ext4
dualrecovery.zip
SuperSU.zip
dosyaları kesinlikle olmalı ve başka diğer dosyalarda olacaktır.

-Sorun olursa tekrar yapın.İşlem tamamsa flashable.zip dosyasını SD karta atın.BU SİZİN ROOTLU ORJİNAL ROM'UNUZ.

3-ROOT VE RECOVERY İÇİN YAZILIMI 4.4.2'YE DÜŞÜRME,SONRASINDA ORJİNAL 4.4.4 ROOTLU YAZILIMI YÜKLEME

-Bu aşamada tüm bilgileriniz silinecek!!
-STOCK ROM İNDİRME Linkinden telefonunuzun modeline 6502-6503 vs uygun Stock Rom indirin. Sonunda 4.4.4 update olanlardan değil, sonu .314 olan sürümlerden indirin.Varsa ülkenizinkini yoksa herhangi birini indirebilirsiniz. Telefonunuzun hangi ülke yazılımı olduğunu öğrenmek için ARAMA EKRANINA *#7378423#*#* YAZIN -> Service info -> Software info - > Customization Version altındaki 1281-4650 (değişir) şeklinde çift dörtlü numara.
-İndirme işlemi tamamlanınca Flastool ile telefonunuza bu dosyayı Flashlayın. NASIL KULLANILDIĞI BURADA RESİMLİ VAR: TIKLAYIN
-ÇOK ÖNEMLİ yükleme işleminde WİPE KISMINI TAMAMIYLA SEÇİN VE Exclude KISMINDA ' TA ' VARSA SADECE BUNU SEÇİN ve flashlayın.
-İşlem tamamlanınca 4.4.2 verisyonuna inmiş bulunacaksınız.
-Towelroot İndir adresinden telefona Towelroot indirip telefonu rootlayın.
-Telefonunuza Superuser programını kurun.(SuperSu da problem oldu ben de)
-Şimdi Recovery yükleyeceğiz;
-BURAYA TIKLAYIN ve Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.installer.zip dosyasını indirin.ve ZIPi AÇIN.
-Install.bat dosyasına tıklayın.Önce 4 numaralı işlemi yapın.(numarayı yaz ve enter de) Press key yazsı çıkınca herhangi tuşa basın,tekrar ilk ekran çıkacak.Bu sefer Super Su yükleyenler 1 numarayı,superuser yükleyenler 2 numarayı yazsın.
-Bir sürü yazı çıkacak pencerede aşağı doğru ve bekleyin,telefon ekranına superuser/supersu vb onay gelirse hepsine evet deyin. Bilgisayara göre işlem uzun sürebilir ama en geç 15 dk içinde bitmeli ve sorunsuz tamamlandığında telefon recovery modunda başlayacaktır. Olmazsa tekrar deneyin.
-Açılan ekranda Install tıklayın ve flashable.zip dosyanızı seçip yükleyin.YÜKLEME İŞLEMİ TAMAMLANINCA RESTART YAPMADAN Clear Cache/Dalvik butonuna tıklayın. ve RESTART tıklayın.

*XPERIA Z2 CİHAZINIZ ARTIK ANDROID 4.4.4 OLARAK ORJİNAL ROMUYLA BİRLİKTE ROOTLU,RECOVERY MODLU VE BOOTLOADER KİLİTLİDİR.
*ROOT ERİŞİMİNİ,RECOVERY'İ KALDIRMAK İÇİN SONY PC COMPANION İLE TAMİR EDEBİLİR VE SAF ORJİNAL ROM'A DÖNEBİLİRSİNİZ, YADA FLASHTOOL İLE ORJİNAL ROM'DAN YAPTIĞIMIZ ROM'U YÜKLEYEBİLİRSİNİZ.
*YUKARIDA YAPTIĞINIZ İŞLEMLERİN HERHANGİ BİRİNDE PROBLEM OLURSA TELEFONUZUN KAPANIP AÇILMAZSA,VEYA SÜREKLİ KENDİNE RESTART ATARSA KORKMAYIN! FLASHTOOL İLE ORJİNAL DOSYANIZI SEÇİN YUKARDA ANLATILDIĞI ŞEKİLDE AYARLAMALARI YAPIP FLASH'A TIKLAYIN. EKRANA TELEFONU KAPATIP SES KISMA TUŞUYLA KABLOYU TAKIN UYARISI GELDİĞİNDE AÇILMAYAN TELEFONUNUZU SES KISMA TUŞUYLA USBDEN BAĞLAYIN,RESTART ATIYORSA KAPADIĞI ESNADA BU İŞLEMİ YAPIN DÜZELECEKTİR!
*YUKARIDA SAYILAN İŞLEMLER NETİCESİNDE ANLATILAN HARİCİNDE FARKLI BİR İŞLEM YAPMAZSANIZ IMEI KAYBI,SIMLOCK GİBİ HİÇBİR PROBLEM OLUŞMAMAKTADIR.
RECOVERY YÜKLÜ TELEFPNUNUZDAN ORJİNAL ROMLAR DIŞINDA FARKLI VE ÖZEL (CUSTOM) ROM YÜKLEMENİZ HALİNDE SİSTEMİN ÇÖKMESİ,BOOTLOADER,IMEI,SIMLOCK VE BENZERİ HATALAR ALABİLME DURUMUNUZ VAR DENENMEMİŞTİR VE TAVSİYEM DENEMEYİN.

4-RECOVERYİ TEKRAR AÇMA VE KALDIRMA!
-Recovery'i açmak için programlarlar kullanabilirsiniz.Ayrıca telefonunuzn açılışı artık değişti.İki titreme ve açılırken yeşil ışık yanacak,yeşil ışık yanarken SES KISMA tuşuyla TWRP recovery (önerilen) ses açma tuşuyla PhilZ Touch recrovery moduna girersiniz.
-Kaldırmak İçin aşağıdaki dosyaları silin;
/system/bin/recovery.twrp.cpio.lzma (yada .tar)
/system/bin/recovery.cwm.cpio.lzma (yada .tar)
/system/bin/recovery.philz.cpio.lzma
/system/bin/charger
/system/bin/dualrecovery.sh
/system/bin/mr

/system/bin/mr.stock dosyasının ismini /system/bin/mr yapın, /system/bin/ içindeki chargemon.stock dosyasını chargemonolarak değiştirin izinler ( 755 olmalı veya görünürlük -rwxr-x-r-x olmalı). Tamamdır.


GÜLE GÜLE KULLANIN...


Hocam şimdi recovery kurulunca bootloader kilidi kapalı olarak custom rom yükeleyebilecekmiyiz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

aosp ve custom rom için bootloader açık olası gerek. bu şekilde yüklenirse olurmu olmazmı ne sonuçlar doğurur bilemiyorum ve araştırmadım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: S.BAKAN

aosp ve custom rom için bootloader açık olası gerek. bu şekilde yüklenirse olurmu olmazmı ne sonuçlar doğurur bilemiyorum ve araştırmadım.

Deniyorum şuan yorum atarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Teğmen

Lütfen bana yardımcı olun... Telefona yeni recovery yükledikten sonra flashmode bozuldu yani flash atılamıyor. CWM recovery ile rom yüklüyorum bu sefer de PC Companion veya OTA ile güncellemeler yüklenmiyor çünkü flashmode'da geçmiyor(normalde ses kısma tuşuyla geçer) En son ExintenZ Ultimate romunu yükledim. Yok mu bunu düzeltmenin bir yolu...




Bu mesajda bahsedilenler: @S.BAKAN
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Size yardımcı olmak isterdim ama ciktim rom yükleme vb konulara stok rom dışına çıkmıyorum.Yardımcı olacak arkadaşlar varsa olabilir. nette sorunu ararken genel olarak model belirtmeden arayın çıkar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Çavuş

hocam emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş adım adım takip ederek herşeyi hallettim şuanda Xperia Z2 D6503 23.0.1.A.3.9 derleme sürümlü kitkat 4.4.4 rootlu allah senden razı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: nezihgfb

hocam emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş adım adım takip ederek herşeyi hallettim şuanda Xperia Z2 D6503 23.0.1.A.3.9 derleme sürümlü kitkat 4.4.4 rootlu allah senden razı olsun.

Hocam burda anlatılan yolları izleyerek lollipop yani 5.0.2 Son güncelleme ile rootlu cihazada sahip olabilirdiniz...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army


quote:

Orijinalden alıntı: nezihgfb

hocam emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş adım adım takip ederek herşeyi hallettim şuanda Xperia Z2 D6503 23.0.1.A.3.9 derleme sürümlü kitkat 4.4.4 rootlu allah senden razı olsun.

Hocam burda anlatılan yolları izleyerek lollipop yani 5.0.2 Son güncelleme ile rootlu cihazada sahip olabilirdiniz...

son çıkan stock lolipop romu aynı şekilde root dosyalarını yükleyerek zip dosyası haline getirdikten sonra değil mi ?



L
11 yıl
Yarbay

Hocam ben öyle yapmadım...
Direk hazırı var xda forumunda...
Yanlız lockedrecovery versiyonu bende 2.8.3 olarak indirdim zaten sitesinde de başka yok yani 2.8.2 yok...
Ben dediğim gibi hazırı indirdim 4.4.2. 314'e döndüm rootkit ile root yapıp sonra recorvery'den lollipop versiyonlu root'lu zipi flashladım...

Biraz karışık oldu ve bildiğin şeyleri anlattım hep ama :) dediğim gibi stock rom'a kendim eklemedim direk hazırı vardı...

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @S.BAKAN
N
11 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army


quote:

Orijinalden alıntı: nezihgfb

hocam emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş adım adım takip ederek herşeyi hallettim şuanda Xperia Z2 D6503 23.0.1.A.3.9 derleme sürümlü kitkat 4.4.4 rootlu allah senden razı olsun.

Hocam burda anlatılan yolları izleyerek lollipop yani 5.0.2 Son güncelleme ile rootlu cihazada sahip olabilirdiniz...

Walla simdilik bu işimi görüyor 5.0 ı daha sonra aynı şekilde yaparım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
11 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: S.BAKAN

aosp ve custom rom için bootloader açık olası gerek. bu şekilde yüklenirse olurmu olmazmı ne sonuçlar doğurur bilemiyorum ve araştırmadım.





Hocam bu 3 numara olan RECOVERY yüklemeyi daha detaylı anlatabilirmisiniz ???



Hocam bu 3 numara olan RECOVERY yüklemeyi daha detaylı anlatabilirmisiniz ??? bi türlü anlamadım :D



S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Recovery çok basit orda anlatıldığı şekilde dosyayı indirip,telefonu rootladıktan sonra yükleyeceksiniz.işlem başarılı olursa cihaz recovery modunda başlar. Recovery kurmak için açılan ekrana Supersu kurduysan 1 numara,süperuser kurduysan 2 ye bas.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
11 yıl
Çavuş

Hocam ben spuersu de yukledim super userde yükledim 1 veya 2 ile olmadı :D ilk 4 e bastım. sonra direk 3. seçeneği seçtim ve yükledim ;) ayrıca 4.4.4 root ile hangi yazılımı denediysem ki en başta app2sd olmak üzere hiç bir şekilde uygulamaları mı SD Karta taşıyamadım :( Bende aynı şekilde şimdi lolipop 5.0.2 için rootlu dosya yapıyorum bakalım deneyeceğim olacak mı :)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Y
11 yıl
Çavuş

[size=7]veeeeee mutu son 5.0.2 root lu olarak kullanmaya hazır



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Y
11 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: S.BAKAN

XPERİA Z2
D6502-6503-D65xx
AŞAĞIDA YAPACAĞINIZ İŞLEMLERLE İLGİLİ OLARAK;
TELEFONUNUZUN ORJİNAL ROM YEDEĞİNİ ALACAKSINIZ
XPERİA Z2 4.4.4 CİHAZINIZI ROOTLU KULLANACAKSINIZ.
XPERİA CİHAZINIZA RECOVERY MODE EKLENMİŞ OLACAK
TÜM BU İŞLEMLER SONUCUNDA BOOTLADER KİLİDİNİZ ETKİLENMEYECEK.
CİHAZINIZDA GARANTİ AÇISINDAN BİR PROBLEM OLUŞMAYACAK.
HERHANGİ Bİ AŞAMADA RESTART AÇILMAMA VB SORUN OLURSA TELEFONU ORJİNAL YAZILIMINA DÖNDÜREBİLİRSİNİZ.
DAHA ÖNCE XPERİA Z ROOTLAMA KONULARINDA OLDUĞU GİBİ AŞAĞIDA YAPTIĞIM TÜM İŞLEMLERİ KENDİM UYGULADIM VE SONUCUNDA BU KONUYU YAZIYORUM.
LÜTFEN ROOT ATARSAM GARANTİ GİDERMİ,BOOTLOADER KİLİDİ KALKAR MI NEDİR VS SORULARLA KONUYU YORMAYIN.AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI OKUYUN.



BU İŞLEMLER CİHAZINIZA ZARAR VERME İHTİMALİ OLAN İŞLEMLERDİR,VE BU YAZIDAKİ İŞLEMLER BİRÇOK DENEYEN YABANCI SİTELERDEN VE KENDİMDEN DE OLSA BAŞARILI SONUÇ VERSE DE BAŞARISIZ OLMA DURUMUNUZ VARDIR.YAPIP YAPMAMANIZ KENDİ SORUMLULUĞUNUZDADIR.


YAPACAĞIMIZ İŞLEM ÖZETİ...


Öncelikle Sony PC Companion ile telefonumuzun orjinal Rom unu indirip,o dosyayı FTF haline çevireceğiz (bu sayede her zaman Flashtool ile istediğimiz zaman orjinal romu yükleyebileceğiz.)
Ardından PC Companion ile verilerimizi yedekleyeceğiz. Bu sayede işlemler sonucunda hiç uğraşmadan tekrar tüm herşeyimizi geri telefona atacağız.
Vereceğim adresten telefonun Rom'una ait android 4.4.2 versiyonunu indirip telefona atacağız ve üzerinde Root,Recovery kurulumu yapacağız.
Ardından anlatılan yöntemle orjinal rom dosyalarınız (4.4.4) içine root dosyalarını gömeceğiz.
Gömülü dosyayı sd karta atıp recovery ile telefona yükleyeceğiz.
Yedeklerimizi telefona yükleyip...Rootlu 4.4.4 ve Güncellemeleri alan XPERIA Z2 cihazınız hazır olacak.

HEMEN OLAYA ATLAMADAN,BİLEN BİLMEYEN HERKES AÇIKLAMALARI OKUYARAK İŞLEM YAPSIN.
İşlem süresi çoğunlu yedek alma ve bilgisayar işlemcinize bağlı olarak en fazla 45 dakka.(Hata Yapmazsanız)

ROOT VE GARANTİ!
Bu yöntem sadece root yetkisi tanır.Bu sayede bazı sistem programlarını devre dışı bırakabilir,kaldırabilir,bazı programlar yardımıyla uygulamaların internete erişimini kaldırabilirsiniz.
Yapacağınız bu yöbtemdeki root ile GARANTİNİZ kalkmaz!!!Rootu kaldırmak istediğinizde Sony PC Campanion ile telefona tekrardan yazılım kurarsanız temiz ve rootsuz,garantisi mevcut olarak devam edersiniz.

BOOTLOADER KİLİTLİ
Anlattığımız yöntem Bootloader kilidi kırmamakta ve dolayısıyla garantiyi etkilememekte.

GÜVENLİK-ÇOK ÖNEMLİ-
Root yaptıktan sonra mutlaka Superuser veya SuperSu programını kurun ve root erişimine sahip olmak isteyen programları takip edin!Aksi taktirde bazı programlar tüm erişimizie sahip olacaktır ve sonu gelmeyen birçok probleme davetiye çıkaracaksınız.Güvenmediğiniz programların root erişim isteklerine bu programlarla engel koyabilirsiniz.Tavsiye olarak ücretli sürümnü alıp yetki verilen programın nelere girdiğini yaptığını da takip edin.

NEDEN ROOT!
Kafasına göre nete bağlanan programlarının internete erişimini kapatabilirsiniz-Tavsiye Avast kullanın-
Arkaplanda çalışan uygulamları otomatik kapatabilirsiniz-Tavsiye Greenfiy-
Kullanmadığınız sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirsiniz-Dikkat edin bazı uygulamalar gereklidir-
Sistem yazı tipini değiştirebilirsiniz-Dikkat edin Türkçe karakter sorunu olan yazı tipleri telefonun başlamasını engeler ve format atmaya kadar gidersiniz.

HADİ BAŞLAYALIM...

**TÜM İŞLEMLERDE TELEFONUNUZUN USB Debugging mode OLMASINA DİKKAT EDİN.

1-FLASHTOOL KURULUMU VE PC COMPANION İLE ORJİNAL ROMU YEDEKLEME

-Flashtool İndirme Adresi linkinden Flashtool programını indirin ve kurun.
-C/Flashtool/drivers içindeki programdan Fastboot,Flashmode ve Xperia Z2 driverlarını kuralım.
-NOT:Kurulumda sürücülerde çarpı işareti çıkarsa Window 8-8.1 Sürücü Sorun Çözümü sayfasındaki işlemleri STEP 2'DEN itibaren yaparak tekrar deneyin. Sorun kalmayacaktır. Flashtool kurulumu bittiğinde programı açtığınızda bir pencere gelir ve C/Flashtool/firmware move yazarsa,firmwares içindeki dosyaları keserek alt satırda yazan yere taşıyın ve diğer ftf romları bu taşıyın dediği yere atın hep.
-PCComanion'a girin-Yazılım Güncelleştirme>Telefonu Tamir Et deyip yönergeleri takip edin.Cihazın bağlantısını keserek yazılımı indirtin.
-Yazılım indirme tamamlanınca hiçbirşey yapmadan.
-C:\ProgramData\Sony Mobile\Update Engine\db\some number\blob_fs,klasöründe ismi FILE ile başlayan 3-4 dosya olması gerek.
-Flashtool açın Tools>Bundles>decrypt files tıklayın ve klasör olarak yukardaki blob_fs klasörünü belirtiğinizde FILE dosyaları sol pencerede olacak,hepsini sağ pencereye taşıyın. Convert tıkllayın.
-İşlem tamamlanınca açılan pencerenin sol tarafındaki tüm dosyaları sağ tarafa taşıyın. TA isimli klasörü olduğu gibi tekrar sol tarafa atın.
-Üst taraftan telefon modelini koduyla birlikte seçin,branding kısmına Xperia Z2,versiyon kısmına Ayarlar/Cihaz Hakınnda/Derleme numarasını yazın.Bu bilgileri dosya isimlerini karıştırmamak için düzgün yazın, yoksa yazılım yüklerken sizin yazdığınız bilgileri değil dosya içindeki bilgileri esas alıyor. Ardından CREATE tıklayın. İşlem tamamlanınca Flashtools firmwares içinde orjinal Rom yedeğiniz sizi bekliyor olacak.
-PCComanionu açın ve yazılım yüklemeyi iptal edin.Yedekleme kısmından yedeklemek istediğiniz dosyaları yedekleyin.

2-ORJİNAL ROM YEDEĞİMİZİ ROOTLU HALE GETİRME

-PRFCreator v0.5.zip programını BURADAN indirin. Yüksek versiyonu çıkmış olabilir siz 0.5 indirin yine de.ZİP dosyasını açın.
-SuperSu programını indirin. Ancak zip dosyasını AÇMAYIN.
- XZDualRecovery's latest - 2.8.2 dosyasını bu adresten indirin. Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.flashable.zip olanı indirin.ZIP DOSYASINI AÇMAYIN.
-Elinizdeki dosyalar aşağıdaki gibi olmalı;
PRFCreator v0.5.zip
D6503_23.0.1.A.0.167_Telekom_HU.ftf (sizin kendi oluşturduğunuz isimde)
UPDATE-SuperSU-v2.46.zip
Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.flashable.zip

-PRF Creator programını açın ve açılan penceredeki üç haneye uygun dosyaları seçin. Sağ tarafta bulunan tüm kutuları işaretleyin.ve Create deyin.İşlem tamamlanınca (Create butonu aktif olur) PRF Creator programının bulunduğu klasörde flashable.zip isimli bir dosya oluşacaktır. Dosyayı Winrarla görüntülediğinizde içinde;
META-INF
busybox
system.ext4
dualrecovery.zip
SuperSU.zip
dosyaları kesinlikle olmalı ve başka diğer dosyalarda olacaktır.

-Sorun olursa tekrar yapın.İşlem tamamsa flashable.zip dosyasını SD karta atın.BU SİZİN ROOTLU ORJİNAL ROM'UNUZ.

3-ROOT VE RECOVERY İÇİN YAZILIMI 4.4.2'YE DÜŞÜRME,SONRASINDA ORJİNAL 4.4.4 ROOTLU YAZILIMI YÜKLEME

-Bu aşamada tüm bilgileriniz silinecek!!
-STOCK ROM İNDİRME Linkinden telefonunuzun modeline 6502-6503 vs uygun Stock Rom indirin. Sonunda 4.4.4 update olanlardan değil, sonu .314 olan sürümlerden indirin.Varsa ülkenizinkini yoksa herhangi birini indirebilirsiniz. Telefonunuzun hangi ülke yazılımı olduğunu öğrenmek için ARAMA EKRANINA *#7378423#*#* YAZIN -> Service info -> Software info - > Customization Version altındaki 1281-4650 (değişir) şeklinde çift dörtlü numara.
-İndirme işlemi tamamlanınca Flastool ile telefonunuza bu dosyayı Flashlayın. NASIL KULLANILDIĞI BURADA RESİMLİ VAR: TIKLAYIN
-ÇOK ÖNEMLİ yükleme işleminde WİPE KISMINI TAMAMIYLA SEÇİN VE Exclude KISMINDA ' TA ' VARSA SADECE BUNU SEÇİN ve flashlayın.
-İşlem tamamlanınca 4.4.2 verisyonuna inmiş bulunacaksınız.
-Towelroot İndir adresinden telefona Towelroot indirip telefonu rootlayın.
-Telefonunuza Superuser programını kurun.(SuperSu da problem oldu ben de)
-Şimdi Recovery yükleyeceğiz;
-BURAYA TIKLAYIN ve Z2-lockeddualrecovery2.8.2-RELEASE.installer.zip dosyasını indirin.ve ZIPi AÇIN.
-Install.bat dosyasına tıklayın.Önce 4 numaralı işlemi yapın.(numarayı yaz ve enter de) Press key yazsı çıkınca herhangi tuşa basın,tekrar ilk ekran çıkacak.Bu sefer Super Su yükleyenler 1 numarayı,superuser yükleyenler 2 numarayı yazsın.
-Bir sürü yazı çıkacak pencerede aşağı doğru ve bekleyin,telefon ekranına superuser/supersu vb onay gelirse hepsine evet deyin. Bilgisayara göre işlem uzun sürebilir ama en geç 15 dk içinde bitmeli ve sorunsuz tamamlandığında telefon recovery modunda başlayacaktır. Olmazsa tekrar deneyin.
-Açılan ekranda Install tıklayın ve flashable.zip dosyanızı seçip yükleyin.YÜKLEME İŞLEMİ TAMAMLANINCA RESTART YAPMADAN Clear Cache/Dalvik butonuna tıklayın. ve RESTART tıklayın.

*XPERIA Z2 CİHAZINIZ ARTIK ANDROID 4.4.4 OLARAK ORJİNAL ROMUYLA BİRLİKTE ROOTLU,RECOVERY MODLU VE BOOTLOADER KİLİTLİDİR.
*ROOT ERİŞİMİNİ,RECOVERY'İ KALDIRMAK İÇİN SONY PC COMPANION İLE TAMİR EDEBİLİR VE SAF ORJİNAL ROM'A DÖNEBİLİRSİNİZ, YADA FLASHTOOL İLE ORJİNAL ROM'DAN YAPTIĞIMIZ ROM'U YÜKLEYEBİLİRSİNİZ.
*YUKARIDA YAPTIĞINIZ İŞLEMLERİN HERHANGİ BİRİNDE PROBLEM OLURSA TELEFONUZUN KAPANIP AÇILMAZSA,VEYA SÜREKLİ KENDİNE RESTART ATARSA KORKMAYIN! FLASHTOOL İLE ORJİNAL DOSYANIZI SEÇİN YUKARDA ANLATILDIĞI ŞEKİLDE AYARLAMALARI YAPIP FLASH'A TIKLAYIN. EKRANA TELEFONU KAPATIP SES KISMA TUŞUYLA KABLOYU TAKIN UYARISI GELDİĞİNDE AÇILMAYAN TELEFONUNUZU SES KISMA TUŞUYLA USBDEN BAĞLAYIN,RESTART ATIYORSA KAPADIĞI ESNADA BU İŞLEMİ YAPIN DÜZELECEKTİR!
*YUKARIDA SAYILAN İŞLEMLER NETİCESİNDE ANLATILAN HARİCİNDE FARKLI BİR İŞLEM YAPMAZSANIZ IMEI KAYBI,SIMLOCK GİBİ HİÇBİR PROBLEM OLUŞMAMAKTADIR.
RECOVERY YÜKLÜ TELEFPNUNUZDAN ORJİNAL ROMLAR DIŞINDA FARKLI VE ÖZEL (CUSTOM) ROM YÜKLEMENİZ HALİNDE SİSTEMİN ÇÖKMESİ,BOOTLOADER,IMEI,SIMLOCK VE BENZERİ HATALAR ALABİLME DURUMUNUZ VAR DENENMEMİŞTİR VE TAVSİYEM DENEMEYİN.

4-RECOVERYİ TEKRAR AÇMA VE KALDIRMA!
-Recovery'i açmak için programlarlar kullanabilirsiniz.Ayrıca telefonunuzn açılışı artık değişti.İki titreme ve açılırken yeşil ışık yanacak,yeşil ışık yanarken SES KISMA tuşuyla TWRP recovery (önerilen) ses açma tuşuyla PhilZ Touch recrovery moduna girersiniz.
-Kaldırmak İçin aşağıdaki dosyaları silin;
/system/bin/recovery.twrp.cpio.lzma (yada .tar)
/system/bin/recovery.cwm.cpio.lzma (yada .tar)
/system/bin/recovery.philz.cpio.lzma
/system/bin/charger
/system/bin/dualrecovery.sh
/system/bin/mr

/system/bin/mr.stock dosyasının ismini /system/bin/mr yapın, /system/bin/ içindeki chargemon.stock dosyasını chargemonolarak değiştirin izinler ( 755 olmalı veya görünürlük -rwxr-x-r-x olmalı). Tamamdır.


GÜLE GÜLE KULLANIN...



Z2 4.4.4 ROOT/ROOM YEDEKLEME/RECOVERY
Z 4.4.4 ROOTLAMA

Hocam 5.0.2 bu yöntem ile rootladım :D ama rocorvery moda alamıyorum :D lolipop da reorvery mod calışmıyor. Açılırken iki kez titreme olmuyor. acaba ben yanlış bişey mi yaptım ki ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Z2 6503-6502 LOLLİPOP YÜKLEME/ROOT ATMA
recovery yüklemeye gerek yok şu anda çalışmıyor lollipopta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Binbaşı

arkadaşlar usb debuggingi kapattım. şuan root yetkisi var ama recovery yok telefonda. recoveryi tekrar yüklüyorum yüklendi diyor açılmıyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Binbaşı

tekrar 4.4.2 ye dönüp aynı işlemleri yaptım. recovery den 4.4.4 attıktan sonra recovery çalışmıyor. tekrar recovery yüklemeye çalıştığımda ise yüklenmiyor. yapabileceğim birşey var mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: lj94

tekrar 4.4.2 ye dönüp aynı işlemleri yaptım. recovery den 4.4.4 attıktan sonra recovery çalışmıyor. tekrar recovery yüklemeye çalıştığımda ise yüklenmiyor. yapabileceğim birşey var mı ?

Flasheble.zip dosyasını düzgün yapınca girebilrsn.açılış ekranında titremeden sonra ses kısma tuşuna basın.