Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
863
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Xiaomi vs. Redmi
M
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,
Eşime telefon alacağım ve bu yüzden 3-4 bin bandındaki telefonları inceliyordum. Donanım Haberde ki bir çok yorumda Xiaomi Redmi de karar kılmıştım yalnız aşağıda başka bir sitedeki deperlendirmeye rastladım. Linkini de yazıyorum. Başka bir siteden bu şekilde paylaşım yapmanın bir sakıncası var mı yok mu bilmiyorum. Adminler gerekeni yapar diye düşünüyorum eğer varsa. Samsung'u malzeme kalitesinden dolayı pek düşünmemiştim ama kısacası Xiaomi'den de vazeçtim gibi. Sizin düşünceleriniz nedir?

https://www.technopat.net/sosyal/konu/neden-redmi-telefon-almamaliyiz.1115097//?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com&utm_campaign=dbr

Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (Bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım Desteği

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsunglar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB Hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu Puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB Hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu Puanı)


4- Ömür


Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerin 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonların da bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.



E
3 yıl
Binbaşı

Samsung'u gereğinden fazla yüceltmiş olsa da Xiaomi-Redmi'ler hakkında yazanların çoğu doğru.

Bu arada Xiaomi geçtiğimiz günlerde Apple'ı geride bırakarak dünyanın en çok satılan 3. telefon markası haline geldi. Bunu sadece Hindistan'da sokakta satarak yaptıklarını düşünmüyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ü
3 yıl
Binbaşı

Rn 8 pro 11 alacak diye güncellendi sanırım. Biliyorum redmi serileri ciktiktan sonra tek güncelleme alıyor ama rekabet için 11 i verecekler diye okudum cok yakinda bir yerde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

@medjai82

1-Yanlış. "daha düşük kalitede" değildiller. Daha uygun fiyatlı olmaları için uygun fiyatlı malzeme seçilir. İki markanında müşterisi farklı pazarlardır.

2-Yazılımları aynıdır, cihaza uygun optimize (pil tüketimi/ısınma) edildikleri için ona uygun çalışır. Kasa materyalleri farklı soğutma sistemleri farklı bu sebeple az ısınması gereken yerde tek çekirdek kullanımı buna bağlı kısılır.

3-Sürüm yükseltmeleri sanıldığı gibi tüm cihazları ileriye götüren bir şey değildir. Ekstra özellikler getirebilir fakat performanstan kısma ihtiyacı duyabilir. MIUI güncellemeleri ve güvenlik güncellemeleri almak çok daha mantıklı. Amiral gemisi modellere sunulan Android 11 sürümlerinin hiçbiri stabil değil malesef.

4-Cihazın sunulduğu Android sürümünde kalınırsa son güncellemesi ile senelerce kullanılabilir olduğu düşüncesindeyim. Keza ben öyle yaparım. Android 10 ile sunulduysa en son güncellemesi ile kullanırım uzun süre.

5-İşlemcinin tek çekirdek hızına göre akıcı veya yavaş olabiliyor yine aynı etkenler.

6-Yazılım test prensibi konusunda problemler mevcut. Tüm kullanıcıları test kullanıcısı olarak görüp herkese yolluyor güncellemeleri o kısımda sıkıntı mevcut.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @medjai82
C
3 yıl
Çavuş

eğer android konusunda tecrübeliyseniz xiaomi redmi telefonlar rakipsiz tr piyasasında. bootloader unlock yaparken uğraştırmıyor zaten. custom rom yükleyip telefonu miui'dan kurtarınca üst segment bir telefon almış gibi akıcı ve sorunsuz performans alabiliyorsunuz. konuda yazan her şey zaten yazılım konusundaki şikayetler ve tamamiyle haklı. stok yazılımla xiaomi telefon kullanmak işkencedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClaymoreW -- 5 Aralık 2020; 12:40:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Binbaşı

Bunları yapabilmek için Snapdragon işlemcili model seçmek daha doğru olur diye duymuştum, doğru mu? Mediatek'li modellerde problem oluyormuş.

Bir ara custom rom işlerine merak salmıştım ama karışık geldi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ClaymoreW
C
3 yıl
Çavuş

evet mediatek işlemcili telefonlarda bir sorunla karşılaştığınızda çözme işi çok daha fazla yorucu oluyor, eliniz kolunuz bağlanıp servise gitmeniz gerekebiliyor. ben mesela bu sebeple, redmi note 8 pro yerine redmi note 8 tercih etmiştim ve tercihimden gayet memnunum. çok fazla custom rom üretiliyor ve bin türlü mod/modifikasyon mevcut. google kamera portları vs. de işin içine girince google pixel kadar olmasa da o performansa yakın bir telefonunuz oluyor. telefonu almadan önce bu konuları araştırmakta da fayda var merakı olanlar için. telefonu alıp sonradan o telefon için hiçbir custom rom/mod developerının olmadığını görürseniz stok yazılıma mahkum oluyorsunuz çünkü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClaymoreW -- 5 Aralık 2020; 13:17:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @evlbleef
Ü
3 yıl
Binbaşı

Doğru diyorsunuz hocam. Kesinlikle snapdragon olmali mesela mediatek dimensity 1000 plus islemcili bir telefon almaktansa yerine snapdragon 410 işlemcili bir telefon almak daha mantıklı değil mi hocam?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜyeyeHakaret -- 5 Aralık 2020; 14:27:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ClaymoreW
C
3 yıl
Çavuş

siz hangisini canınız istiyorsa onu alın. ben custom rom yükleyen google kamera veya magisk modül bilmemne uğraşan arkadaşlar için konuşuyorum. telefonu aldığı gibi kullanan, uğraşmak istemeyen varsa istediği işlemciyi alsın. bunu anlamak bu kadar zor mu da böyle bir yorum yaptınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClaymoreW -- 5 Aralık 2020; 14:33:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ÜyeyeHakaret
E
3 yıl
Binbaşı

Arkadaş benim soruma cevaben onu yazdı hocam. Snapdragon vs. Mediatek olayı değil.

Rom twrp kernel bilmem ne işleriyle uğraşanlar genelde Snapdragon'lu işlemcilerin alınması taraftarıdırlar. Ayrıntılarını çok bilmiyorum ama SD bazı izinleri veriyormuş. Mediatek'de daha sınırlı kalıyormuşsunuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ÜyeyeHakaret
Ü
3 yıl
Binbaşı

Anlamadığımi nerden çıkardınki ? Hakaret vs olmadığı sürece istediğimiz cevabı yazabiliyoruz. Sadece yoklamak istedim seni amacima ulaştım. Öpüyorum yanaklarindan :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜyeyeHakaret -- 5 Aralık 2020; 16:50:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ClaymoreW
C
3 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: ÜyeyeHakaret

Anlamadığımi nerden çıkardınki ? Hakaret vs olmadığı sürece istediğimiz cevabı yazabiliyoruz. Sadece yoklamak istedim seni amacima ulaştım. Öpüyorum yanaklarindan :)
tabi ki istediğin cevabı yazarsın, ben de sana istediğim şekilde cevap veririm. nickini de şimdi gördüm, forumdaki amacın insanları böyle rahatsız edip hakaret toplamak anladığım kadarıyla. amacına ulaşamamana üzüldüm :) iyi akşamlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ü
3 yıl
Binbaşı

Yok be abartma birader bu kadar batmış anlaşılan. Hafif sinir etmekti seni ulaştım şu cevabı bile yazmandan belli oluyor. Neyse uzatma hadi öptüm tekrardan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ClaymoreW
F
3 yıl
Binbaşı

bazen marka fanboylugunu bile gecip direkt model fanboylugu yapan aptallara bile rastliyorum.. yakin zamanda xiaomi ve redmi markalari farkli markalar gibi satilmaya baslaninca, bazi yurdum aptallarina bir seyler oldu, redmi yi baska marka diye karalamaya mi yi yuceltmeye basladilar.. o konuda buna benzer bir aptallik.. ustelik linkini verdigin forum da copluk..

sorun diyorsan xiaomi redmi farketmez hepsinde sorun problem olabiliyor cunku cihazlar ucuz ve maliyeti boyle dusuruyorlar.. genellikle panel sorunu olusuyor ama fiyat performans o kadar uygun ki turkiye de bile avantajli oldugu icin riske girip aliyorsun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 7 Aralık 2020; 22:48:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.