Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
23411
Cevap
587811
Tıklama
69
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü (10. sayfa)
R
6 yıl
Çavuş

Sty modeli pil kapasitesi düşük olduğu için %7ye düşünce dönecek şekilde ayarlanmış hocam. S5x ve 1s ile aradaki büyük batarya kapasitesi farkının bir kısmını da bu şekilde kapatarak arttırmışlar temizlik süresini.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz
H
6 yıl
Yarbay

Ben yıllardır yanlış yerde, yanlış zamanda doğmuşum diyorum hep.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz
D
6 yıl
Teğmen

Tekiz ve Hepsirobot. Ürünü (1s) alma sürecimde çok başınızı ağrıttım, şimdi çook memnunum. Yardımlarınız için ikinize de çok teşekkürler Ne büyük kolaylıkmış ya😃



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz , @Hepsirobot
S
6 yıl
Çavuş

bende sty model cihazımı 2 gün önce aldım ve biraz kurcaladım. edindiğim deneyimleri paylaşmak istedim.
özellikle @tekiz hocama sorularıma cevap verdiği ve ilgilendiği için teşekkür ederim.

cihazın kurulumu çok zor değil yanında tr dönüştürücü geldi. kullanım kılavuzu çince geliyor google translate kameradan çevirme özelliğini kullanarak anlayabilirsiniz. ben daha çok fonksiyonlarına değineceğim.

uygulamayı kurarken region chinese mainland seçmek gerekiyor ben dili de ingilizce seçtim. bu sebepten dolayı görev belirlerken çin saatine göre belirlemek gerekiyor. çin bizden +5 saat önde bunu hesaplayarak görev belirlenebiliyor. başka yöntemi var mı bilmiyorum.

şarj dockundan haritalama başlattım. haritalama + standart modda çalışarak (en düşüğün bir üsttü) 60m2 alanı 75 dakika da haritaladı ve temizledi. yerde herhangi bir parça toz vs bırakmadı gerçekten standart modda bile yeterliydi. %55 batarya kullandı bu işlemlerin tümü için.

ertesi gün mop özelliğini denedim tank'ı takıp filtresini çıkarınca sadece mop yapılabiliyormuş sanırım ama denemedim. 2li tankı takıp sonra su koyabilirsiniz. ben tank dışarıdayken koydum üstteki tıpa açıkken su damlatıyor tıpayı kapatınca 10 saniye sonra falan damlama kesiliyor. mop + vacum birlikte denedim bi alana süpürgeyi yapıyor sonra geri doğru mop yapıyor.tek tank suyla medium modda 3 odayı temizledim tank suyu bitmedi. bezine köpürmeyen marc döktüm, sirke de olabilir. güzel koktu ve sıkıntı olmadı. mop u gayet iyiydi laminant yüzeyde kullanılabilir, girintili çıkıntılı yüzeyde pek iş görmez. cihazın içine su akıtma vs gibi bir problem olmadı.

genel olarak ise ürünün haritalaması bana çok çok iyi geldi. nesne algılaması ve yavaşlaması ufak ufak dokundurmaları akıllı hissettiriyor, öyle çat çat etrafa vuravura gitmiyor yani. giripte temizlemediği yer olmuyor şuan temizlemediyse bile iş sonunda falan dönüp temizliyor niye öyle yapıyor anlamadım :) bizim halının üstüne çıkmakta sıkıntı yaşıyor ama 5mmlik tahtanın üstünden bi iki zorlamada çıkabiliyor geçebiliyor. yükselmesi falan iyi baya. bir yere takılırsa önce yükseliyor çıkamazsa sonra alçalıyor ve geri dönüyor. bir yere sıkışıp kalmadı benim evde. köşe buçak temizliyor alttaki fırça baya işe yarıyor. köşeleri almaz etmez diye kesinlikle düşünmeyin. cihaz bana beklentimden fazlasını verdi ve üst düzey cihazmış gibi hissettirdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 yıl
Yarbay

Robotlar sizi iyice tembelliğe itmiş hocam, internette yazınca hemen geliyor İngilizcesi, buyrun:
https://files.xiaomi-mi.com/files/vacuum_cleaner/vacuum_cleaner-EN.pdf

Üstelik resimli





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 18 Aralık 2019; 12:39:29 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hyponsoinage
M
6 yıl
Çavuş

Maalesef otomasyon çok başarılı değil sadece halı üzerinde motor gücü artsın diye yapmıştım bende ancak çok tutarsız olduğu için fabrika ayarlarına dönmek zorunda kaldım heralde beta diye bu şekilde o yüzden bende sizinle aynı sorunları yaşadım çözümü:

• Home tuşuna basılı tutun çince bir ses gelene kadar
• Sesten sonra tekrar Home tuluna basılı tutun 2. çince ses gelicek
• Home ve Power tuşuna aynı anda basın wifi resetlenecek
• Uygulamayı açın vacuum cleaner yeniden tanıtın yeniden haritalandırma yapın evinizi bu kadar test edilmiş bir yöntemdir sonuç başarılı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilgarage -- 18 Aralık 2019; 20:45:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @d_darko
K
6 yıl
Yüzbaşı

Hocam aynı dertten muzdaribiz. Fakat ben çözüm buldum gibi. Dün, koltuk takımını aldığım İnegöl'deki mağazayı fikir almak için aradım. İyi ki aramışım Allah herkesi böyle insanlarla, böyle esnaflarla karşılaştırsın. Niye diyeceksiniz? Başımdan geçenleri kısaca anlatayım. Şöyle ki, önce durumu anlattım, ne yapabiliriz gibisinden, önce dedi ki, abi ben bir imalat birimiyle görüşeyim, ayaklara ilave, sen kaç cm istersen birer ayak çakar yükseltiriz. Estetik açıdan sırıtmasın diyede onları ayaklarla birebir ölçüde yapar, ayakların renklerine boyarız. Ama teknik açıdan mukavemette bir sorun yaratır mı orası önemli, yeter ki sorun olmaz desinler, gelir hallederiz, dedi. Bugün tekrar aradı, ilgili birim ile görüşmüş, teknik açıdan, mevcut ayaklara bir ek ileride sorun yaratabilir, denmiş. (Arkadaş böyle söyleyince bir an, acaba işlerine mi gelmedi, yapmak mı istemiyorlar diye düşünmedim değil) Durum böyle olunca bu seferde dedi ki, abi şöyle yapalım, senin temizlik robotu gelsin, mevcut yüksekliği ile olması gereken yüksekliği bize söyle, biz o ayakları söküp yerine olması gereken yükseklikteki ayakları orijinal olarak gelir senin evde yaparız, dedi. Kardeşim o bir sürü iş ya, ne gerek var, deyince, olur mu abi, işimiz bu, dedi. E peki bununla ilgili borcum ne olacak diye sorduğumda, ne borcu abi estağfurullah, senin işin görülsün, dedi. Koltuk takımını alalı 2,5 yıl olmuş, ben Yalova Çınarcık'tayım, onlar 150 km ötede İnegöl'de!! Ne diyebilirim ki? Söyleyebileceğim tek şey, inşallah kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız oldu.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ozann
H
6 yıl
Yarbay

Merdiven çıkamıyor, eşik atlayamıyor, paspasa çıkamıyor vs diyordunuz.
Alın size uçan robot!
https://www.youtube.com/watch?v=wA2yIVFb2lI&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay

Fiyat farkı normal, Xiaomi’nin iç donanım kalitesi oldukça düşük bu son serilerde, ilk seri ve S5X ile alakası yok.
Bir tekerlek ünitesini 50 dolara satıyor, iki tane değiştirseniz garanti kapsamında olmayan robotlar için, zaten Ecovacs ile aynı paraya gelir.
Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CoMMaNDeRCX
C
5 yıl
Onbaşı

Merhaba, Sty'sinde tekerlek modülü problemi olanlardan biri de benim. Benden sonra sayı daha da yükselmiş. :/ Bu konuyla alakalı banggood ve Xiaomi Global servisle görüşmüştüm. Bu sabah servisten mesaj gelmiş, onlardan almadığım için (başka yerden alınca sahte xiaomi oluyor sanırım 😂) yardımcı olamayacaklarını ama garantisini ülkemdeki servise güncelleyebileceğimi söylediler. Yoğunluktan servisi arayamadım bir türlü. Pek imkân vermiyorum böyle bir şeye ama varsa dahi sanırım astronomik ücretler talep edeceklerdir ve yetkili servisinde robot tamiri konusunda ne derece uzman olabileceği hesaba katılınca, tabiri caizse Türkiye'de robot garantisi olanın da garantisi yok gibi. Xiaomi Türkiye servisi hakkında garanti kapsamındaki ürünlerden ücret talep ettiği yönünde çok şikayet var maalesef.

Xiaomi nihai kullanıcı için tekerlek modülü değişimi paylaşmış, Aliexpress'te de çifti 250₺ gibi fiyatlara tekerlek modülü satılıyor ama genelde tamir sonrası robottan tekerleğe bağlı ses çıktısının arttığı yönünde dönüşler var. Hepsirobot hocamın da dediği gibi maalesef çok hassas cihazlar.

Ben Hepsirobot hocama göndereceğim tamire. Ülke şartlarında yetkili servise falan güvenebileceğimi sanmıyorum. Servis dönüşü de bunu anneme verip kendimize Ecovacs alacağım. Xiaomi'yle birlikteliğimiz sadece 3 gün sürmüş olacak maalesef. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hepsirobot

Merhaba
Öncesinde de yazdım, karamsar olmak veya satın almaktan vazgeçmek için bir sebep yok bence.
Bazen arka arkaya gelen bir seride sorun olabilir, bazen de bir yıl hiç bir sorun gelmez. Burada önemli olan üretici firmanın yaklaşımıdır.
Robotlarınız evlerinizde şimdiye kadar hiç yaşamadığınız bir rahatlık ve konfor sağladı, haklarını yemeyelim.
Arıza olduğunda da çöpe atılacak şeyler değil, her şeyin bi çaresi var.
Güzel günlerde kullanınız.
Katılıyorum size hocam.

Artık neredeyse sınırların dijital olarak kalktığı bir çağda yaşıyoruz. Bir firmanın sen x yerden aldın diye teknik destek vermemesi, cihazının arkasında durmaması çok abesle iştigal ediyor tabiri caizse.

En basiti arkadaşım Amerika'dan yanında getirdiği Dyson cihazının garantisini burada sürdürebiliyorsa, İlife gibi bir firma 1 seneden fazla kullanılmış cihazı Çin'den buraya "kullanma payı/ kullanıcı hatası " gibi şeyleri göz ardı ederek değiştirebiliyorsa (bunun Dh'da da örneği var. ) bu global kurumsallıktır, satış sonrası adam gibi hizmet vermektir.

Ben de bu forumun katkısıyla aldım STY cihazını ama bir firma bariz şekilde hatalı üretim yapıp/yeterince test etmeyip bir cihazı son ürün şeklinde piyasaya çıkarıp nihai kullanıcıya sunuyorsa, ben onu velinimet olarak göremiyorum maalesef. 2-3 kişi (global anlamda 2-3'ten fazlası ) teknik sorun yaşadı diye kimse bir cihazı karalamıyor/soğutmaya çalışmıyor elbette. Sorun, %2-3 göz ardı ederek üretim yapılması ve müşterinin başka koldan da kaybedilmesi.

Örnek vermem gerekirse, benim Dyson'ım var mesela. Bataryası öldü. Dyson bunun ömrü iki yıl ve ömür sonunda bunu sen ödersin diyor dürüstçe. Banggood da 3 gün içinde yaşanan problemlerde değişim garantisi veriyor ve yerine getirildi mi? Hayır. Ben yeni batarya almak yerine Xiaomi 1C stick vacuum alacaktım ve bunu yaşayınca satış sonrası desteği yüzünden vazgeçtim.

Şu an da etrafımda alacak biri olursa ki benim tavsiyemle beraber 3 kişi aldı. Ben %1'lik risk dahi olsa eksi ve artısını söylerim. Bir o kadarı da almak için denememi bekliyordu. Sorunu görünce ben hiçbir şey demeden vazgeçip başka markalara yöneldiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Xiaomi'nin ülkemize resmi olarak girmeyişi, yurtdışından alınan ürünlere karşı resmi servislerinin de bu mesafeli yaklaşımı kesinlikle eksi puandır. Banggood zaten tavrını baştan belli ediyor, benim kapıma gelme diyor açıkça. Onu ayrı tutuyorum konudan.. Umarım bu politikalarından vazgeçerler ve sizin gibi müşterileri kaybetmeye devam etmezler.

Herkes konuyu kendi yaşadıkları ve tecrübe ettiklerine göre yorumlayabilir elbette, saygı duyarım. Ben yukarıda yazdığım gibi tecrübe ettim bu konuyu 2 küsür yıldan bu yana, siz 3 günde büyük bir talihsizliğe uğradınız. Ben yüzlerce kişinin robot süpürge almasına vesile oldum, siz üç arkadaşınızın başka markalara yönelmesini sağladınız. İyi yorumlar, edinilen güzel tecrübeler başkalarına da yansır, kezâ sizin gibi edinilmiş kötü tecrübeler de öyle. Biz bildiklerimiz aktarmaya, anlatmaya devam edelim, iyisiyle kötüsüyle anlatalım, gerisi kullanmaya düşünenlerin inisiyatifidir artık.

Bu arada, elbette ki bir velinimettir bu. Robot süpürgelerin hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını, bizlere nasıl yardımda bulunduğu aşikar bir durum. Herkes bütçesine göre risk alıyor tabiki, kimisinin migrosta satılan birkaç yüz liralık robotları almaya gücü yetiyor, kimisi 10bin liralar verip en kalite, servis hizmeti en iyi olan robotu alabiliyor. Aynı model robot xiaomi resmi sitesinde 3500-4000 liralara satılıyor, ona almaya gücü yetmeyenler de 2000 küsür liraya Çin'den garantisiz ürün alıyor, bu riskin de bilincinde olarak elbette.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekiz -- 23 Aralık 2019; 21:33:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @cordeliac
C
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: m16a2carbine

Bir kaç gündür styj nin teker sorunundan bahsediliyor, yabancı forumlarda araştırayım dedim styj den çok s50 lerin şarj olma problemi karşıma çıktı mesela çözümü ise kimi anakart değişimi kimisi istasyon değişimiyle çözmüş, diyeceğim o ki her modelin bir sorunu oluyor illaki teker sorunu basit geliyor parça temin edilirse kolayca değiştirilebilir
S50 iki seneyi askin suredir piyasada kimi sorunlari elbette olacaktir. Ancak sty daha yeni urunken bu kadar tekerlek sorunu olmasi ve tekerlegide 300 TL ye satmaları ayrica hepsirobot arkadasimizin cihazin ic ünitesini soktugunde vidalarin karsiliginin metal civata degilde direk vidalarin plastige girmesini ve malzemelerin plastiğin vs. ince yapida oldugunu tespit etmesi soru isareti yaratiyor. Sonucta bu urunler cin ic piyasasina yonelik urunler oldugu icin CE gibi de sertifikalarida yok haliyle distan guzel gozukuyor her urun ama hepsirobot gibi iyi bir tamircinin yorumlarini dikkate almak lazim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam bu konuyu çok fazla dillendirmesek daha iyi olabilir:) Yoksa enpara her an kapatabilir bunu, çünkü mantıken yurtdışı alışverişi, ama PayU üzerinden sipariş verildiği için Türkiye olarak görünüyor, farkedilip kapatılması çok kolay olur.

Biz yine soran arkadaşlara özelden bilgi vermeye devam edebiliriz, benim için sıkıntı değil..:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekiz -- 25 Aralık 2019; 12:11:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kompetan
T
5 yıl
Binbaşı

Roborock S 50 serisi için resmi ağızdan güncelleme alacağını duyurdu.

Bu da Oda seçme ve temizletme ve oda isimlendirme olarak güncelleme yapılacağı anlamına geliyor.

S6 daki özellikler şimdi S50'ye geliyor.

Gününüz aydın olsun


---- alıntı ----

Dear friends,
At Roborock, we value your usage experience.
In months leading up to today, we have been working closely on an important project which has great significance to the Roborock community and are very proud to announce the Roborock S5 will be updated with some of the new software features introduced with Roborock S6, namely the automatic room identification and the selective room cleaning functions.

We appreciate your patience as our engineers worked hard to make this possible, and are happy to confirm we are now entering the beta-testing stages for these features to be built onto the Mi Home app.
Please stay tuned for our updates!

Should you have questions for us, or if you are keen to speak to our customer service team directly, please drop us a message in our inbox!

Thank you for your continuous support,
Team Roborock


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben hayran kaldım hocam bu ablama yaa:) Robot süpürgeler konusunda bildiğimiz herşeyi unutup onun dediklerine inanmamızı istiyor:)

Söylediği özellikler bana çok abartı geliyor bu arada, yanlış bilgi verdiklerini düşünüyorum. Hepsirobot hocam daha doğru bilgi verecektir bize.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tolg...
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar, herkes olumlu veya olumsuz tecrübelerini burada yazabilir, bunun bir sakincasi yok, hatta ben mutlu oluyorum, kendi farketmedigim şeyleri burada farkeden arkadaşlar olduklarinda yeni bir sey ogrenmek cok hosuma gidiyor.

Ben xiaomi markasini ve cihazlarini begeniyorum, uzun suredir xiaominin hemen her urununu alip deneyip kullanim deneyimlerimi de paylasmaya calisiyorum, bundan da keyif duyuyorum. Robot supurgelerinin de fiyat performans urunu oldugunu dusunup incelemesini yapip bilgilerimi ve tecrubelerimi paylasmaya calisiyorum.

Burasi bir kullanici kulubu ise herkes fikrini ozgurce ifade edebilir tabiki saygi cercevesinde. Sinir strese gerek yok yani, paylasima tartismaya ogrenmeye devam..:)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

İ
5 yıl
Teğmen

Herkesin yeni yılını kutlar sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Mihome uygulamasını da play store'dan indirdiğinizde 70+60mb gibi bir boyutta iniyor güncellemesi ile birlikte. Mihome bayağı gelişmiş bir uygulama, desteklediği çokça cihaz var çünkü, boyutu da buna göre büyüyor her geçen gün.

STYJ02YM'nin menüsü ile benzerlikleri var ama farklı ayarları da var tabiki. Kısmetse bu haftasonu 1s videosunu da hazırlamayı düşünüyorum. Teşekkürler:)




Bu mesajda bahsedilenler: @kumuk980
İ
5 yıl
Onbaşı

1s ile ilk denemelerimi yaptim. Tecrubelerimi paylasmak istiyorum. Mi home a baglamadan once deneme olmasi icin kendim calistirdim. salonu temizlettim. mi home kurulduktan sonra salonun haritasi otomatik geldi. demekki kendi icinde de bir kayit mekanizmasi var. Mi home kurulumdan sonra isteyken cihazi calistirdim. Sagolsun hanimin corabi yerde kalmis cihazda cekmis fircaya takildi. Aninda telefona bildirim geldi. Aksam eve gidince robotu kurtarip devam etmesi icin calistirdim. Sarji azalinca dockuna geri yolladim. tekrar devam etmesini saglamak icin caliatirdigimda ilk haritayi sildi. Acaba ben onu sarja yolladigim icin mi sifirladi? Normalde amacim git biraz sarj ol sonra devam edersin kaldigin yerdendi. Ama ben kendi sistemine elle dahil oldugum icin sifirladi sanirim kendi. Orjinal apk. kullaniyorum cin serveri gayet hizli, sikinti yasamadim hic. Robotun cok guzel sesleri var kendi icinde. mi home icindeki ayarlarda parcalarin, sensorlerin durumunu gosteriyor ancak bana cok guvenilir gelmedi.

Yeni alan arkadaslara ufak bir tavsiyem. ilk calistirmadan once sonkez bir evi supurmeleri. Yoksa cok cabuk doluyor haznesi. Sevdigim en güzel ozelligi hali performansi. Gercekten cok guzel ve nizami temizliyor. Sanki haliyi tespit edip, haliyi bitirene kadar birakmadi. Bu arada mutfak ve bir odada siyah halim var, ikisinde de sikinti yasamadim. Garip bir sey farkettim, haliya cikamadi zaman gerilip hizlanip kendini atiyor gibi geldi. Baya bir hirs yapiyor giremedigi cikamadigi yer oldugu zaman.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.