Arkadaşlar selamlar, Xbox Series S konsolumu microsoft garantili olarak amazon üzerinden 3 ay kadar önce aldım ve controllerin sağ analogunda dünden beri drift problemi yaşıyorum. Garantiye göndermek için sitelerine girdim konsolu falan kaydetti sonrasında oraya destek alın falan yazan yere problemimi yazdım bide üzerine kolumu kaydetti onunda garantisinin 6. ayda biteceği yazıyor. Arayüz sıkıntılı sanırım biraz çözemedim. Garanti süreci yaşayan arkadaşlarım sizler nasıl yaptınız? Aramak mıdır daha mantıklı olan, neden ocakta aldığım konsolun kolunun garantisi 6. ayda bitiyor bilginiz var mı? Ayrıca drift problemi olduğunda garanti süreci nasıl işliyor ortalama kaç gün sürüyor elimde başka kontrolcüde yok malesef?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.