Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
102
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows için SSD'ye ayırmam gereken yer ne kadar olmalı?
U
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

240 GB'lık SSD aldım, anakartımdaki SATA yuvalarından birisi kırık o nedenle sadece 2 yuvalık yerim var. SSD'yi 2 partition'a ayırarak Kullanmayı düşünüyorum. Bir kısıma sadece Windows diğerine de programları kurmayı düşünüyorum. Sadece Windows için ne kadar yer ayırmalıyım? Teşekkürler.



A
4 yıl
Yüzbaşı

Benimki ilk kurulduğunda 25 gb yer kaplamıştı ama daha sonra güncellemeler geldikçe boyut artmaya başladı. Ayrıca ssd zaten hızlı açılış yapıyor neden 2 parçaya bölüyorsun ki!



J
4 yıl
Yarbay

Ayırmadan yükle



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
4 yıl
Binbaşı

Kuracağınız programların büyük bölümü siz hangi sürücüye kurarsanız kurun C sürücüsüne dosya yazacak hatta dosyaların %99'unu C'ye kuran programlar olacak yani konu sadece Windows'a disk ayırmaktan ibaret değil. Windows klasörü zamanla 30-40GB civarlarına ulaşabilir fakat Windows için gerekli dosyaların bulunduğu program files, programdata, users gibi klasörlerle + sanal bellek ve sistem geri yükleme noktaları gibi dosyalarla bu boyut çok daha yukarı çıkacaktır. Mutlaka farklı partition'lar olacaksa Windows için 70-100GB + kurulacak programlar için gerekli alan olarak hesaplayın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.