Merhaba Hocalarım. Bilgisayarıma SteamOS yüklemek istiyorum. Ama Dual-Boot ile Windows 7'yi de açmam gerekiyor. Nasıl Yapacağım Bilgisi olan varsa yazabilirse çok mutlu olurum.
Linux'da işler C,D diye işlemediğinden öncelikle D diskinden Linux'a biraz alan ayırmalısın. Bunu Windows altında Disk Yönetimi'nden yapabilirsin. Daha sonra SteamOS'un imajını indirip USB yada DVD'ye boot edilebilir şekilde yazdırmalısın. Bunun için Rufus, Unetbootin gibi yazılımları kullanabilirsin. Ardından USB (veya DVD)'yi bilgisayara takıp o aygıt üzerinden bilgisayarı boot etmelisin. Kurulum ekranında Linux için ayırdığın alanı ext4 dosya sistemi olarak biçimlendirip oraya Linux'u kurabilirsin. Tabii o ayırdığın alanın bir kısmını da swap (takas) alanı olarak ayırman daha doğru olur. Takriben 4-8 GB iş görür.
Tabii bu yazdıklarım kabaca şeyler. İnternette biraz araştırma yaparsan oldukça ayrıntılı anlatımlar bulabilirsin. SteamOS ile alakalı pek bilgim yok lakin genelde Linux dağıtımlarında durum böyle.
Sistemim:
I3 5005U 2.1 GHz
Intel HD 5500 + nVIDIA GT 920 Mobile 2 GB
DDR 4 GB RAM
900 GB HDD (D:\500 GB C:\400 GB)
Yardımınızı Bekliyorum :)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.