Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
45
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows 11 Masaüstü Ani Kapanma Sorunu
T
2 ay
Er
Konu Sahibi

Windows 11 Pro kullanıyorum. Herhangi bir şey yaparken aniden bilgisayar kapanıyor ve yeniden başlıyor. Mavi ekran hatası gelmiyor. Bir anda ana kart ışıkları yanmaya başlayıp yeniden açılış moduna giriyor. Bu hata çok sık olmuyor ama ne zaman olacağı hiç belli değil. Windows Edge ile internet sayfası açıkkende oluyor. Masaüstünde boşta beklerken de oluyor. Bu sorunu daha önce yaşadım ve format attıktan sonra düzelmişti ancak 10 gün kadar sonra tekrarladı. Bilgisayarda crackli bir oyun vb yüklü değil. Steam Xbox Epicgame ve EA Store dan satın alarak yüklediğim oyunlar var.
Check disk yap diyeceğinize eminim. Bu hatayı verip kendisini yeniden başlattığı zaman arada bir check disk yapıyor ön yükleme esnasında ancak sorunsuz tamamlayıp bilgisayarı tekrar açıyor.
Ekran kartı driverım güncel AMD Software Adrenalin uygulamasını kullanıyorum ve güncelleme kontrolü yaptığımda güncel diyor ekran kartım AMD Radeon RX 580 2048SP 8GB.
Diğer bütün driverları Windows Update ile otomatik yükledim. Ayrıca setup ile yüklemedim.
Windows Update güncelleme kontrolü yaptığımda 2024-03x64 tabanlı Sistemlere Yönelik Windows 11 Version 22H2 Toplu Güncelleştirmesi KB05035942 için indirme hatası görünüyor 0x80070002 hata kodu var. Ancak indirmede hata yok bunu bir kaç kez indirmeye ve kurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Update içinde bekleyen güncelleme olarak duruyor.



M
2 ay
Onbaşı

- Olay Görüntüleyicisini kontrol edin. Uyarı/hata varsa sebebini yakalarsınız.
- Aygıt yöneticisinde eksik donanım var mı kontrol edin
- USB Linux ile açın. Bilgisayarı en çok yoran işlemlerden birisi: Youtube 4K Video açın, baktınız olmuyor bir 4k video daha açın ama ikisini de ana ekranda oynar tutun. Linux ile sorun yoksa Windows kaynaklı olduğunu anlarız.
- şurada CoreTemp programının indirmesi, kurulumu anlatılıyor. CPU ısısına bakın:
https://bilgisayarinihizlandir.com.tr/termal-macun-yenileme/#once-tespit

Bana CPU ısısı gibi geldi sanki ama yukarıdaki adımları yaparsanız sebebini bulur çözeriz.



T
2 ay
Er
Konu Sahibi

Tekrar temiz kurulum yaptım format attım driver güncellemelerini yaptıktan sonra basit güncellemelerini kurdum ancak 2024 mart güncellemesini yüklemesine rağmen kurulumunu yapmadım. bilgisayarı kapatırken güncelleştir ve kapat seçeneğini seçmiyorum sadece kapatı seçiyorum böyle yaptığımdan beri bilgisayarda hiç kasma veya kapanma olmadı. mart 2024 güncellemesinden şüpheleniyorum. ilk mesajımda temiz kurulumdan 10 gün kadar sonra olduğunu yazmıştım. bu hatayı güncelleme yaparken güncelleme yüklenemedi deyip tekrar başlattıktan sonra yaşamıştım. muhtemelen mart 2024 güncellemesi sorunlu ya da driver dosyalarında değişiklik yapıyor ondan soruna neden oluyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.