Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
526
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WIFI 6 destekli Router önerisi
J
11 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Evimde Uydunet 100Mbps bağlantı var. Modemin olduğu yerden bulunduğum odaya kablo çekili, odada router ile masaüstü PC-NAS-Apple TV (kablolu) ve telefon-laptop (kablosuz) bağlantı kullanıyorum. Fakat kullandığım router Zyxel'in eski ve uyduruk bir modeli, son zamanlarda kablosuz performansı da canımı sıkmaya başladı ve değiştirmek istiyorum.

Modemden kablo çektiğim için ve ayrıca 3 cihazı kablolu bağladığım için 4 tane LAN girişi olması gerekli. Telefonumda WIFI 6 olduğundan o da kıstaslarımdan bir tanesi. MU-MIMO desteği de olsun istiyorum. Zaten NAS cihazım olduğu için USB olmasa da olur. OpenWRT özellikli olmasına gerek yok, zaten ağ konularından çok anlamıyorum düz kullanıcıyım, bu yüzden de arayüzü kolay olmalı :) Bütçem normalde 1000-1100 TL civarı ama şu cihaz var vereceğiniz farka değer derseniz 1400 TL civarına da çıkabilirim.

TP-Link Archer AX20 modelini gözüme kestirdim, okuduğum yorumlar iyi ama network cihazlarını pek bilmediğimden parasına değer mi, o fiyata daha iyisi alınır mı bilmiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jarmusche -- 27 Mayıs 2023; 12:58:35 >

T
11 ay
Binbaşı

Tplink Deco ları da incelemenizi tavsiye ederim. Kullanıpta memnun kalmayan duymadım. Geçen gün bir arkadaş tavsiyem üzerine 2 li M4 Deco mesh aldı hala bana dua ediyor.
AX Deco X20 ile başlayan modeller var. İnceleyin isterseniz.
Tplink modem pek önermem fakat Deco lar ayrı bir dünya olmuş resmen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
11 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam Deco modellerine de baktım ama online oyun oynadığımdan mütevellit interneti modemden odama her halükarda kablo ile taşımam lazım, iki Deco modeli arasında kablo çekmek de bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Bir de odamda ben her şekilde 3 tane cihazı kablolu bağlayacağım, 3 LAN girişli Deco S7 modeline bile öteki Deco'dan gelen kabloyu bağlayınca boşta iki LAN girişi kalıyor, bana yine yetmiyor.

Deco modelleri sanki kablolu bağlantı hiç kullanılmayan, çok sayıda akıllı ve kablosuz cihazın olduğu evler için ideal gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tcebeci1
T
11 ay
Binbaşı

"Deco modelleri sanki kablolu bağlantı hiç kullanılmayan, çok sayıda akıllı ve kablosuz cihazın olduğu evler için ideal gibi."

Evet hocam haklısınız. Kablolama imkanı olmayan yada çok meşakkatli olan alanlar için daha uygun. Bu işin zirvesi kablo, doayısıyla gigabit portlu
WiFi 6 destekli klasik bir router bufferbload gibi testlerde çok daha iyi sonuçlar verecektir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Jarmusche
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.