Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
7416
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Warzone 2 Çözülemeyen fps drop sorunu
C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar sistemimde ryzen 3700x ve 1070ti var. Hangi grafik ayarına alırsam alayım oyunda sürekli anlık fps düşüşleri yaşıyorum ve asla 60 civarı sabit bi fps ile oynatmıyor. Ufak kasmalar var demiyorum, oyun oynanabilir bi durumda değil yürüdüğüm yönü bile göremiyorum her saniyesi ayrı droplu. MSI afterburner ile izliyorum ne ekran kartım ne de işlemcim ısınmıyor çünkü işlemcim ve ekran kartımın tamamını kullanmıyor bile oyun. Cpu ve gpu kullanımları %60ı geçmiyor bile. Her zorlayıcı oyunda 70i gören ekran kartım oc modeta 59 dereceyi asla geçmiyor bile. Denemediğim şey kalmadı steamden kurdum. Battlenetten kurdum. Driver güncelledim hatta eski driverlarını yükleyip denedim. Yok olmuyor. Millet oyundan sıkıldı bile biz daha giremedik bi yardımcı olun. Var mı başka bu sorunu yaşayan?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chanser -- 16 Aralık 2022; 0:12:47 >

L
geçen yıl
Yüzbaşı

Yanlız değilsin ,sistemim iyi,15 20 fps :) İnternetteki bütün herseyi denedim oyunu 2 kere sildim deneye deneye tekrar yükledim yok.Menude bile 10 20 fps.Sonra krize girdim sonsuza kadar sildim.



B
geçen yıl
Yüzbaşı

Hddye kurulu ise ssdye taşıyın birde warzone 2nin optimizasyon konusunda sıkıntıları var darboğaz yapıyor her türlü çoğu işlemciye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Oyunu elimdeki her 2 ssdye de kurdum. Steamden indirdim, Battlenetten indirdim. Gsync kapadım açtım. Oyun içi tüm grafik ayarlarını denedim. Tüm driver sürümlerini indirip tek tek denedim. Win11i değiştirmek dışı her şeyi denedim. Sorun 11de çıkmaz umarım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
geçen yıl
Yüzbaşı

3080ti var bende hocam aynı problemi yaşıyorum kuzende 3070 var bende 3080ti aynı fps alıyorum hani darboğaz falan sa yok.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Chanser
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Options > Graphics > Quality > On-Demand Texture Streaming

Şu ayarı bir kapatıp dener misiniz ? Bu ayar siz oyundayken oyunun sürekli ufak ufak download yapmasına ve daha kaliteli görüntü kaplaması indirmesine sebep oluyor. Çok gereksiz bir ayar, sadece performans düşürüyor. Benim de sistemim epey iyi. Ben böyle çözmüştüm.

@Téquila @Chanser





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 17 Aralık 2022; 22:55:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Téquila , @Chanser
C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Baktım bende kapalıymış zaten hocam. Sanırım problemimizi ancak oyun yapımcısı updatelerle çözecek...



B
geçen yıl
Yüzbaşı

Acaba sorun Nvidia sürücüsüyle ilgili olabilir mi? Ben de hiçbir sorun yok çünkü. Ryzen 5600/ 6900xt ile 1440p yüksek ayarlarda 120-140 fps arası alıyorum.



C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Denedim hocam. Son 8-10 driverı tek tek indirip denedim. Bazı eski sürümler nazaran daha iyi performans verse de çözebilen yok. Hala oynanamaz derecede droplu.



B
geçen yıl
Yüzbaşı

Bir de bunu deneyin hocam, ben de baya etki etti bugün denedim. Sizin işlemci 8 çekirdekli oraya 8 yazıp bir deneyin, bir umut belki işe yarar.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. 7'den 8'e çektim yine değişmedi. Ekran kartım oyunun ısınma modunda 47 derecelerde çalışıyor. Bu oyun ekran kartımı neredeyse hiç kullanmıyor. 100 yıllık oyunda bile 60ı gören kart nasıl 47de çalışıyor? Sorunun ekran kartında olduğunu düşünüyorum. Bir şekilde bu oyunda kullanılmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Buradan maximum performansı seçsem ne olur?

EDIT: Denedim hiçbir şey olmadı arkadaşlar :D
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chanser -- 20 Aralık 2022; 23:50:29 >

D
geçen yıl
Yarbay

75-90 fps de oynuyorum ama paraşütle atlarken droptan geçilmiyor yere inince ilk 1 dakika sürekli lag drop takıla takıla ilerliyorum her defasında aynı ya. keyif alarak oynadığım tek oyun ama oynarken mutsuz ediyor şaka gibi. yani burada yazılanlara da bakınca 4080 kartın bile olsa bu sorunu yaşayacaksın gibi.



H
geçen yıl
Er

Aynı sorunu bende yaşıyordum dostum hatta bende foruma sormuştum benim özellikle donma sorunlarım oyun güncellemesiyle geçti fps drop ve düşük olma problemini r5 3600 olan işlemcimi r5 5500 e yükselterek düzelttim single thread yüksek bir işlemciye geçersen sorunun kalmaz benim r5 3600 çift kanaldı şuan r5 5500 tek kanal neredeyse aynı değerlerde işlemciler olmasına rağmen şuan 5500 ile en üst düzey ayarlarda rahatça oynuyorum ekran kartı kısmına gelirsek bende rtx 2060 var asusun 6gb lık bir ekran kartı gayet güzel güçlü ama bu oyun sanırım nvidia ve daha yüksek ihtimalle rtx serisi ekran kartlarına hiç yük bindirmiyor benim ekran kartı kullanımı yüzde 25 i geçmiyro bile bütün oyunu nerdeyse işlemciden oynuyoruz o yüzden r5 5500 yada r5 5600 gibi işlemcilere geçersen sorunun çözülür intel tarafında da 12400 ve 12100 gibi işlemciler iyi diye biliyorum bana da bu işlemcileri tavsiye etmişlerdi

yada işlemdinin daha fazla ısınmasına göm yumarak biostan dengeli olan işlemci kısmını yüksek performansa çekebilirsin çok ses çıkar çok ısınır ama performansın gayet artar ama dikkatli olmalısın gerçekten benim 3600 işlemcimde 95 dereceleri geçmesini sağlıyordu bayağı bi tehlikeli olabiliyor termal macun iyiyse bi dene olmazsa kapatırsın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hecin -- 21 Aralık 2022; 15:28:47 >

C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam çok garip ya. benm elimdeki işlemciyi de %20lerde kullanıyor ki. Nabıyor tek çekirdeğe mi abanıyor? İşlemci değiştirme şansım yok ama bi oc falan denenebilir belki.



O
geçen yıl
Binbaşı

Hocam oyun içerisinden Interface> Telemetry>Vram Usage'i açın oyuna girin yukarda Vram Usage'iniz kaçsa Graphics>Vİdeo Memory Scale Usage ayarını ona yakın tutmaya çalışın.

İkinci olarak Graphics>Cache Size'ı da Medium veya Ultra'ya alın. Graphics>Fullscreen Exclusive oynamaya çalışın. Graphics>Shadow Map Resulution'ı Normal'e alın. Graphics>Reflex'i de On'a alın. Bende 3070Ti var 144 sabit oynamaya çalıştığımdan bu dediğim ayarlar gibi ve diğer ayarlar Low'da. Vram usage %40-50 arası alıyorum. Ayarlardan Vram Usage'ı 60'a çektim uçaktan atlarkenki zamanlar hariç shuttering olmuyor. Hatta dün reddit'de araştırdığımda daha da düşürmem gerektiğini gördüm fakat şu an stabil oynabildiğim için ellemedim.
Hiç denemedim ama Graphics>Render Resulution'ı da artırabilirsiniz. Ekran kartına daha çok iş yaptırmak adına.

Onun dışında yine olmaz ise format atıp baştan kurulum yapmayı da deneyebilirsiniz. Zamanında BF 2042'de de birebir aynı sorunu yaşıyodum takıla takıla ilerliyordu sürekli fakat temiz kurulum yaptım düzelmişti.
Her şeyin sonunda yine olmaz ise %100 oyunun sorunu. Oyunu öyle bir çıkardılarki optimizasyon özürlüsü gibi bir şey oldu. İlk oyunun resmen beta'ya çevirip 2. oyun diye önümüze sürdüler. Oyunda doğru dürüst content bile yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan1477 -- 21 Aralık 2022; 16:32:51 >

C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam. Çalışmadı yine. Her türlü kullanım %5-25 arası gidip geliyor.



O
geçen yıl
Yarbay

Hocam aynı sorunu ben de yaşıyordum o ayarı önce 6 denedim sonra biostan SMT (HyperTherading) açıp 8 olarak ayarladım ve şuan 150 fps üstü alıyorum 5600 ve 3070 li sistemimde. Oyun 8 çekirdeğe optimize edilmiş o yüzden SMT kapalıysa açıp renderer work count'ı 8 yapın. Ayrıca grafik ayarlarında da bir kaç gereksiz ayarı kapatmak lazım. Ayrıca donanım hızlandırmalı gpu zamanlaması açıksa onu kapatıp deneyin. Win11 li sistemimde 15 fps e yakın artış sağladı kapamak.(Hala düzeltemediler bu sorunu)



https://www.youtube.com/watch?v=vogtDr0P0Js&t=415s&ab_channel=FR33THY




Bu mesajda bahsedilenler: @Chanser
C
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Yok hocam dedikleriniz de değiştirmedi. Aldığım değerler bunlar. Gördüğünüz gibi ekran kartım %12 hatta yer yer 0 lara kadar düşüyor. Ortalamaysa %30-60 arası diyebilirim. %100e yaklaştığını bile görmedim. İşlemcim de keza %40ı geçmiyor. Ram 11-12lerde ve bilgisayarımda 16gb ramim var. Sıcaklıklarsa normalde işlemcim 50 civarı, ekran kartımsa 65 civarı çalışıyor. Bu oyunda ne hikmetse ikisini de kullanmıyor, bu sebepten olsa gerek ki ısınmıyor. Youtube videosu açsam zaten bu kadar ısınır pc.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chanser -- 23 Aralık 2022; 22:0:44 >

F
geçen yıl
Çavuş

Sistemim RTX 2060 16 GB RAM Ryzen 7 3750H Laptop kullanıyorum dün Warzone 2.0 indirdim oyunu açtığımda oynanmayacak derece kasıyordu. Paraşütle atlama ekranında bile oyun 10 FPS takıla takıla ilerliyordu. Ekran kartı ve diğer sürücülerim güncel. Diğer oyunlarda en yüksek ayarlarda hiçbir sıkıntı yaşamadan oynayabiliyorum bu oyunda neden böyle oldu. Daha oyuna bile giremedim kasmadan takılmadan yürünmüyor bile öyle söyleyeyim. Ayarları en düşüğe de aldım yine aynı nasıl oynayacağız bu oyunu?