Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
643
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Volvo, kablosuz elektrikli araç şarj teknolojisini test ediyor (2. sayfa)
L
3 yıl
Er

Bu gerçekleşirse teknolojide bir çağ atlamaya hazırlanalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lordofdragon -- 4 Mart 2022; 18:56:27 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Teslanın kablosuz elektriğinde batarya belki vardır ama bu kadar çok değil.

Sen dünyanın her noktasına belli aralıklar ile Tesla Kulesi inşa edip kablosuz elektrik dağıtırsan bataryanın çevre kirliliğini de azaltırsın. Aklına gelebilecek her türlü araç gereç alet edavatı da bu elektrik ile çalıştırırsın.

Ama bize yedirmezler bunu tabi.



K
3 yıl
Teğmen

Merhaba,

Haberin orijinalinde pek bir şey olmadığı için tercümesinde de peki bir şey yazılmamış. Volvo'nun yapmış olduğu çalışmayı size anlatmaya çalışayım.

Diğer otomobil üreticileri gibi Volvo da kablosuz şarj teknolojisi geliştirmek için Ar-Ge çalışması yapıyor ve bunları bölüm içinde ve dış ortamda test ediyor. Belirli bir oldunluğa ulaşan kablosuz şarj teknolojisini, Götheborg şehrinde taksi olarak kullanılan tamamen elektrikli XC40 araçları ile yapacaklar. Bu araçları seçmelerinin sebepleri taksilerinin günlük yapmış olduğu kilometre miktarı ve şarj sayısının normal kullanıcılara göre çok daha fazla olması. Volvo kendisi birkaç araç ile belirli bir test yapabilecekken şimdi taksiler ile gerçek ortamda, üstelik yüksek kullanım ve şarj döngüsünde bunu gerçekleştirecek. Ayrıca taksilere yüklenecek donanım ve yazılım ile uzaktan kolayca test sürecini izlemelerine olanak sağlıyor. Son kullanıcı için böyle bir testte her bir kullanıcı için izin almak ve her biriyle ayrı ayrı uğraşmak gerekirdi.

Projenin ortakları; Volvonun kendi bayileri olan Volvo Bil ve Volvo Car Sörred, şarj ağından sorumlu İsveçli enerji şirketi Vattenfall, şehir enerji şirketi Göteborg Energi ve Göteborg Şehrine ait bir belediye ekonomik kalkınma ajansı olan Göteborg İş Bölgesi (Göteborg Ticaret Odası) var. Projenin amaçları sadece kablosuz enerjinin aktarımı değil. Araçların kablosuz şarj edilmesinin yanında şehir şebekesine olan yük durumunu dalgalanmaları gibi etkileri görmek, taksilerin park yerlerinde şarj olurken pil yıpranmalarını vb değerleri de ölçmek ve değerlendirmek.

Volvo'nun şarj teknolojisinin nasıl çalıştığı ile videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=hKQGKoY8mIw&feature=youtu.be


Benzer teknoloji, Alman ve Fransız otomobil üreticileri tarafından da test edilmiş ve o zamanki teknoloji ile kağıt üstünde hesapladıkları verime ulaşamamışlardı. Volvo'nun şu anda yapmış olduğu test araç park halinde dururken aracın şarj edilmesi. Normalde araç AC ile 11kW, DC ile 50kW gücünde şarj edilirken kablosuz test teknolojisinde 40kW şarj ediliyor. Bir AVM veya Otopark'a aracınızı şarj ettiğinizi ve 1 saat sonra geldiğinizde aracın şarj olduğunu düşündüğümüzde kablosuz şarj teknolojisi için bu muhteşem bir değer. Burada Götheborg Ticaret Odası ve belediyesi de aracın otomatik tanınması ve ödemele işlemleri için çalışmalar yürütüyor.

Aslında Volvo'nun haricinde benim daha çok ilgimi çeken bir firma var, o da İsrailli bir firma olan ElectReon. Bu firma hareket halinde şarj edilmeyi sağlayan daha gelişmiş bir teknolojiyi test ediyor. Sadece araçları değil otobüs ve kamyonları hem kullanıp hem de yüksek hızlarda şarj edebileceksiniz. ElectReon'un videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=jJ4ON3ETHRA


https://www.youtube.com/watch?v=04enYJUDpuI&feature=youtu.be
Saygılarımla.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.