sağol sununda girdi . acces point olarak kullanmak isteyenler. vodafone g-240w-b içindeki dhcp yi kapatın Asıl modemin kablosunu vodafone g-240w-b modemine takın --- hem wifi hemde diğer ethernet portları internet çıkışı veriyor. ben kablo modemden gelen kabloyu taktım işim oldu
O değil de bu internet bağlantısı kesildikten sonra yeniden Auth ışığı yanıp internetin gelmesi tam 5 dakika sürüyor.
Vodafone GPON ve bu modemi kullanan herkeste bu durum aynı mı? Simdi bağlantıyı kessem 5 dakika sonra tekrar online olabilirim. Yıllardır böyle..
Yine de bu ISS'nin bu kadar sağlam olduğuna hayret ediyorum. 7 senedir bu hizmeti kullanıyorum 7 yılda sadece 2 - 3 kez arıza oldu Türkiye'de böyle bir kalite enteresan bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Temmuz 2025; 5:32:29 >
Konuyu hortlatacağım ama affedin lütfen. G-240w-C modem sahibiyim. Wi-fi 7 router alıp kullanmayı pilanlıyorum. G-240w-C modem'i bridge moduna alıp yeni alacağım wi-fi 7 router'i bu modeme lan-1 portundan bağlayı planlıyorum. Bundan sonra tüm internet trafiğimi ve yerel ağımı yeni alacağım wi-fi 7 router üzerinden kullanmak istiyorum. Fakat G-240w-C modem bridge moduna nasıl alınır bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Modemin arayüzünde dolaşırken aşağıda resmini eklediğim menüye geldim. Buradan modemi bridge mod'a (köprü moduna) alıp yeni alacağımız wi-fi routeri geçerli modem yapabilir miyiz?
Herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim. Herkese hayırlı geceler.
hortlattım konuyu. modem olarak degilde köprü yani brıd olrak kulanacaksan brıdı sec. sonra dhcp yi kapat.ve Ana modemın ip si 192.168.1.1 ise brid olan dagiticida 192.168.1.100 yapın Bu kadar dhcp kapatma amacın ama modem ip atasın demek oluyor.nokia ıp atamasını kapatmassan dhcp yi yani .Nokia da ip atar ve ip cakışması olur. cok basit yani nokiada en son wifi şifresi koy kulan 192.168.1.1 ana modem oluyor 192.168.1.100 de dagitici modem oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 9 Mayıs 2026; 15:1:29 >
Bende wifi7 router alıp, ana sizin gibi yapmayı düşünüyorum. Aklıma takılan konu, şu anda nokia da takılı olan mevcut fiber kabloyu router a mı takacağım ? Cevap evet ise bunu nasıl yapacağım? Siz kabloyu söktünüz mü? Uç kısmı nasıl? Soketli mi ?
Kablonun ucunun nasıl olduğunu bilmediğim için sormak istedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @Sergenss