DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2
Cevap
664
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Vb de kafamdaki kodu yazamamak
T
11 yıl (992 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi geceler arkadaşlar. Ödevim için program yazıyorum fakat bi noktada ihtiyacım olan kodu bi türlü yazamadım.

if 'buton1'in y kordinatı artarsa then 
...
elseif 'buton2'nin y kordinatı artarsa then
...
else


şeklinde kordinatın artması veya azalmasını şart koşmak mümkün mü? mümkünse nasıl yazabilirim bu kısmı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
11 yıl (2052 mesaj)
Teğmen

Bunun için dinleyici lazım. Mesela hazır fonksiyonlar oluyor onlara dinleyici deniyor senin dediğin olay olduğu anda tetikleniyor çalışıyor fonksiyon. Ama VBde o fonksiyon ne bilmiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl (1410 mesaj)
Yüzbaşı

mouse on move'a bak(event) ya da thread kullan





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keftar -- 30 Ekim 2014; 16:23:59 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.