Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
632
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uzak durun
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bağlatalı 1.5 ay oldu ve 1.5 aydır ping problemimle uğraşıyorum müşteri hizmetlerine telefona ulaşmak imkansız sitede destek kaydı oluşturduğumda ise yalandan mail atıp oyalıyorlar. Altyapım 100mpbs destekliyor ve binam yeni altyapı sıkıntım yok. Bu gereksiz netten önce Turk Telekom kullanıyodum ve bağlantı sıkıntım olmuyordu pahalı diye türknete geçtim. Evde kimse yokken herhangi bir oyunda pingim normal bir oyuncunun 1.5 katı ( cs1.6 da bile ) ve internette her gün kopmalar yaşıyorum kaç kere bildirdim ama altyapıyı kontrol ettik sıkıntı yok dediler. Hız testlerini atıp pingleri gösterdim hatta koptuğu zamanları bile kaydettim ama bir dönüş yok. Üstüne üstlük faturam gecikti diye 1 ay ücretsiz kampanyasını da iptal etmişler allah belalarını versin en kısa sürede iptal edeceğim sakın bulaşmayın 2 kat hızlı internet olacak diye kendinizi rezil etmeyin bu kadar profesyonellikten uzak ucuz bir iş görmedim. Hepsini allah kahretsin.



M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Şimdi iptal sürecine geçtim bakalım bu kısımda ne kadar rezil olacağım :D



M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Büyük firmalar müşteri memnuniyetini boşuna önemsemiyor. Bu gerizekalılar benden 85 lira kar etmek uğruna 2. evime bağlatacağım aboneliği kaybettiler ve bir bilgisayar mühendisi olarak gördüğüm her yerde Türkneti kötüleyeceğim potansiyel müşterilerini kaybettiler. Aptal olmak böyle birşey. Bu kafayla bok büyürsünüz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.