Eylül 2007 başında makinamı yeniledim.Bilgisayarcı arkadaşımdan.
Eski makinamı sattık.Yenisi için kendisine elimde mevcut olan Maxtor 120GB SATA HDD'mi, Firewall kartımı,CD ve DVD Writer'ımı verdim.
Diğer parçalarıda arkadaşımdan aldım.
Anakart ASUS İşlemci Core 2 Duo 2,0Ghz Ekran Kartı Ge Force 7300SE Bellek 1GB HDD Maxtor 120GB SATA Sistem XP service Pack 2 Makinamda Norton Internet Security,IE7,OFFICE 2007 ve benzeri programları kullanıyrum.
PROBLEM
Önceleri, kapanırken
resimdeki mesaj çıkıyordu.Internet kesiliyordu sürekli.10 Dak. 1 Saat bazen 3-4 Saat çalışıp kesiliyordu. Aynı zamanda çok program açtığımda, çok resim kaydettiğimde (sağ tıkla/resim kaydet) ram çok azmış gibi makina yeni program açmıyor, sağ tıklamıyor ve benzeri hatalar yapıyordu
Anakart'ı değiştirdik.Aynen hatalar devam etti. Ram'i değiştirdik.Aynen devam. Ram'i 633 yerine 533 taktık yine aynı. Ram'i 512MB Yaptık bu kez makina çöktü.
FORMAT Attım,aynı anda 2x512 Ram Taktık.Hata Mesajı çıkmıyor internet kesilmiyor ancak diğer hata (RAM Yetmeme Hatası) devam ediyor.
Arıza nerede arkadaşlar.Bana Acil yardım kafayı yiyeceğim.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Günümüz teknolojisine sahip ve Windows XP SP2 ile çalışan sistemler, işletim sisteminin son güncelleştirmeleri olmadan sağlıklı çalışmazlar. Bu teknolojinin gereklerini karşılayacak en hayati işletim sistemi yapıtaşları ise; Intel işlemci microcode update, kernel (çekirdek), HAL (Hardware Abstraction Layer: Donanım Soyutlama Katmanı) v.b.
EDIT: Birinci öncelikli güncellemelere ait dikkatimden kaçan bir ilave: Anakart yongaseti (chipset) sürücülerinin en güncel derlemesi.
İşletim sistemim Windows XP Service Pack 2 Yeniden yüklediğim için tüm güncellemeleri aldı karşıdan zaten ben hiç engellemedim. o/c çekmek nedir onuda bilmiyorum ama
bence burda bir donanım problemi var ama bulamıyoruz işte internet bağlantısı kesilmiyor artık demiştim ya oda başladı ara sıra kesilmeye tekrardan... Önce kesiliyor,sonra ağ bağlantılarımdan devre dışı bırakıp tekrar açıyorum bağlanıyor....
Ya elektrik sistemim problemsiz.Bundan eminim.Daha önceki makinamda aynı yerde takılıydı.Biri gitti diğeri geldi. Güç kaynağına bağlıu zaten.Topraklama OK.
Eylül 2007 başında makinamı yeniledim.Bilgisayarcı arkadaşımdan.
Eski makinamı sattık.Yenisi için kendisine elimde mevcut olan Maxtor 120GB SATA HDD'mi, Firewall kartımı,CD ve DVD Writer'ımı verdim.
Diğer parçalarıda arkadaşımdan aldım.
Anakart ASUS
İşlemci Core 2 Duo 2,0Ghz
Ekran Kartı Ge Force 7300SE
Bellek 1GB
HDD Maxtor 120GB SATA
Sistem XP service Pack 2
Makinamda Norton Internet Security,IE7,OFFICE 2007 ve benzeri programları kullanıyrum.
PROBLEM
Önceleri, kapanırken
resimdeki mesaj çıkıyordu.Internet kesiliyordu sürekli.10 Dak. 1 Saat bazen 3-4 Saat çalışıp kesiliyordu.
Aynı zamanda çok program açtığımda, çok resim kaydettiğimde (sağ tıkla/resim kaydet) ram çok azmış gibi makina yeni program açmıyor,
sağ tıklamıyor ve benzeri hatalar yapıyordu
Anakart'ı değiştirdik.Aynen hatalar devam etti.
Ram'i değiştirdik.Aynen devam.
Ram'i 633 yerine 533 taktık yine aynı.
Ram'i 512MB Yaptık bu kez makina çöktü.
FORMAT Attım,aynı anda 2x512 Ram Taktık.Hata Mesajı çıkmıyor internet kesilmiyor ancak diğer hata (RAM Yetmeme Hatası) devam ediyor.
Arıza nerede arkadaşlar.Bana Acil yardım kafayı yiyeceğim.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >