P3(azıcık eski) bir laptop a windows kurucam. Fakat cd-rom u arızalı!! Usb den veya LAN dan boot özelliği de yok bios da!! Sadece disket sürücü var ve bir tanede harici usb cd-rom var... Usb boot desteği olmadığı için harici cd-rom dan kurulum yapamıyorum! Bu bilgisayara nasıl kurulum yapabilirim??
Açılış disketi kullanarak usb cd-rom u dos altında boot ettirebilir miyim mesela? veya aklınıza başka fikirler geliyo mu?
ozaman tek çözüm yolu kalıyor oda hdd den kurmak. bayağı uğraşlı tabii
hdd nin iki parça halinde olması ilk şart. eğer böyleyse hdd şuanda nette biraz araştır dökümanlar var. usb ile bir şekilde xp cd sini hdd nin format atmayacağın kısmına yüklüyorsun. sonra birkaç program vasıtasıyla yapabiliyorsun sanırım. biraz araştır derim
Bu durumda ya harici cd sürücüsünün içini açıcaksın ve içindeki ide üstünden direk anakarta bağlıyacaksın.(harici cd sürücüsünün içinde ide çıkışının durduğunu varsayıyorum) yada anakartın marka ve modelini yazıcaksın biz bulucağız.
bunun dışında pratik bi çözüm yok gibi. senin aklına bişeyler geliyosa yardımcı olalım.
Sadece disket sürücü var ve bir tanede harici usb cd-rom var... Usb boot desteği olmadığı için harici cd-rom dan kurulum yapamıyorum! Bu bilgisayara nasıl kurulum yapabilirim??
Açılış disketi kullanarak usb cd-rom u dos altında boot ettirebilir miyim mesela? veya aklınıza başka fikirler geliyo mu?