Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
2387
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ubuntu Ortamında Windows iso dosyasını usb'ye nasıl yazdırabilirim ?
A
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Beyler ben 2-3 gün önce ubuntu kurdum. Çoğu programın linux-ubuntu desteği yok ubuntu'nun yanında windows 8.1 kullanmak istiyorum yada ubuntuyu tamamen silip Windows 8.1 format atmak istiyorum. Kısaca Ubuntu ortamında Windows İSO Dosyasını USB Belleğe nasıl yazdırırım ?

İyi Forumlar...



K
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alperendan81

Beyler ben 2-3 gün önce ubuntu kurdum. Çoğu programın linux-ubuntu desteği yok ubuntu'nun yanında windows 8.1 kullanmak istiyorum yada ubuntuyu tamamen silip Windows 8.1 format atmak istiyorum. Kısaca Ubuntu ortamında Windows İSO Dosyasını USB Belleğe nasıl yazdırırım ?

İyi Forumlar...


Bilgisayarınızda halihazırda Ubuntu yüklü ise Ubuntu kurulum USB belleği hazırlamak için "Başlangıç Diski Oluşturucu" (Startup Disk Creator) isimli yazılımı kullanabilirsiniz. Program, Ubuntu ile kurulu gelmektedir.

Bu programı kullanarak hazırladığınız kurulan/çalışan Ubuntu USB belleğini, isterseniz "çalışan" şekilde kullanabilirsiniz ve ayrıca seçeneklerde aksini belirtmediğiniz sürece oluşturduğunuz başlangıç diskini kullanırken yapacağınız ayar ve değişiklikler USB belleğinizde kalacaktır ("Ayrılan ek boş alan içine kaydet" seçeneği).

USB belleği bilgisayarınıza takın. Herhangi bir işlem yapmadan önce USB belleğinizdeki belgeleri bir yere yedeklemeyi unutmayın!
Seçke menüsünde "Başlangıç Diski Oluşturucu" programını aratın ve uygulamayı çalıştırın.
Açılan pencerede Diğer yazan yere tıklayın ve indirdiğiniz Ubuntu ISO dosyasını buradan gösterin.
Eğer birden fazla USB bellek varsa alt kısımdan isteğinize göre seçin.
"Başlangıç Diski Oluştur" yazan yere tıklayın ve işlem bitene kadar bekleyin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.