| Hayırlı olsun.Herşeyin bir başlangıcı vardır elbet. |
| REZ |
| Riyzorviyd. |
| Rez |
Helal Olsun İp üretmekten bu günlere geldik sonunda |
|
| Destekliyorum bence çok iyi bir proje eğer geliştirilirse ülkemizin hazır yiyici konumundan çıkması için iyi bir fırsat olur. |
| Güzel çalışma destekliyorum, seçim çalışması gibi gözükse bile güzel bir gelişme. |
| iyi bakalım |
|
| Seçimden sonra unutulur. |
| hiç yoktan iyidir |
| Rez |
| Anlattigina gore cok iyi bi is basarmisiz hayirlisi olsun da herifler niye bize satmis o da onemli vardir bi bit yenigi :D |
|
güzel araba hakkını yememek lazım ama kafamda birkaç soru var şimdi bu araç 1500 kilodan aşağı değil birde malum ülkemizde benzin fiyatları uçuşta olduğunu düşünürsek(tahminim 5 yıl sonrada öyle olacaktır) bu araç 100/12L falan yakıt yakarsa cazipliği kalmıyor ben daha çok ufak HB 1.3 turbo falan daha halka hitap eden bir araç bekliyordum ama bu 30-40k gibi bir fiyata satılırsa süper olur |
|
Hayırlı olsun. Peki bu aracın ağırlığı nedir? Şekli güzel ama elektrikli aracın hafif olması lazım. Zaten kilolarca batarya yüklenecek. |
|
Yaninda Ibrahimovic alaydik.. Isvec ve Japonyaya guven sonsuz :) |
| Rez |
Ülkemiz GM Epsilon platformunu da satın aldı . Platform nedir ? = Otomotiv dilinde platform üretim bandı demek. Aynı platformu paylaşan araçlar ortak şasi parçalarıyla aynı üretim bandından ama birbirlerinden tamamen farklı üstyapılarla çıkabilirler.
GM Epsilon ile üretilen araçların tam listesi :
Buick Lacrosse/Alpheon
Cadillac BLS
Cadillac XTS
Chevrolet Classic
Chevrolet Impala
Chevrolet/Holden Malibu
Chevrolet Malibu Maxx
Fiat Croma
Opel Insignia/Buick Regal
Opel Signum
Opel Vectra
Pontiac G6
Roewe 950
Saab 9-3
Saab 9-5
Saturn Aura
Saab Scania 9-3 e gelecek olursak ; aracın fikri mülkiyet hakları Türkiye'de , dolayısı ile aracın her parçasıyla özgürce oynayabileceğiz. Ayrıca, marka Türk markası olacak, Saab olmayacak. Saab'ın birikimini ve güvenini arkamıza alacağız ama markamız Türk markası olacak ve teknolojiyi kesinlikle Türkiye'de geliştireceğiz. Aracın dizaynından tasarımına, diğer tüm unsurlarına kadar merkez Türkiye olacak. Şu anda kendi geliştirdiğimiz batarya teknolojisi var, elektrikli tahrik sistemleri var, TÜBİTAK'ın ve özel sektörün yaptığı çalışmalar var. Bu birikimden faydalanmayı arzu ediyoruz ve önemli nokta da şu , bu araç inşallah seri üretime geçtiğinde hedefimiz minimum yüzde 85 parçasının Türkiye'de üretilmesi. Ayrıca arabalar TUBİTAK'ın da üzerinde çalıştığı menzili uzatılmış elektrikli motorlar ile donatılmak isteniyor .
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Videoyu izlemek için tıklayınız
Araç içi inceleme videosu :
Videoyu izlemek için tıklayınız
Yerli otomobil için iki yolun bulunduğuna işaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bunlardan birinin her şeyin Türkiye tarafından yapılıp, ortaya bir prototip çıkarmak olduğunu söyledi. Böyle bir çalışmanın 3-5 yıl zaman alacağını ve 1 milyar dolarlık da maliyet gerektirdiğine dikkati çeken Işık, Şunları kaydetti:
"Bu, aslında Amerika'yı yeniden keşfetmek anlamına da gelir. İkinci yol nedir? Bu noktada çalışmış, bilinen, kendini ispat etmiş bazı firmalarla işbirliği yapmak ama her şeyden önce fikri mülkiyet hakları sizde olan bir platforma sahip olmak. Biz bu iki alternatif arasında karar vermek durumundaydık ve dedik ki, '5 yıllık zamanı ve 1 milyar doları boşa harcamayalım ve zaten var olan bir platformun fikri mülkiyet haklarını satın alarak, bunun üzerinden teknolojiyi geliştirmeye devam edersek, en az 3 yıl ve 1 milyar dolarlık avantajla başlamış oluruz ve o 1 milyar dolarla projeyi bitirebiliriz.' Bu noktada ciddi bir araştırma yaptık ve Saab 9-3'ün platformunun bizim açımızdan çok uygun olduğunu tespit ettik."
< Resime gitmek için tıklayın >
Türkiye'nin elinde artık geliştirmeye hazır bir araç bulundunuyor.
Bu, Türkiye'ye en az 3 ila 5 yıl arasında zaman kazandırdı. Türkiye'nin asıl ilerlemek istediği alan menzili uzatılmış elektrikli araç. Bunun için bu bir platform olacak ve bu platformu Türkiye geliştirmeye başladı. TÜBİTAK burada önemli bir liderlik üstlenecek .
< Resime gitmek için tıklayın >
Neden Saab tercih edildi?
Öncelikle sağlamlığı dillere destan bir firmadır SAAB , İsveç Tankı da denilen SAAB'ın dünyanın en sağlam arabalarını ürettiği kabul edilir .
Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
Saab'ın gerçekten iyi bir teknolojisi var. Çok kaliteli, konforlu ve sağlam araçlarıyla tanınıyor. Dolayısıyla böyle bir araçla başlangıç yapmanın, Türkiye'nin menfaatine oldu düşünülmüş .
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Benzer şekilde İtalyan Agusta firmasından teknoloji transfer edilerek ürettiğimiz Atak T-123 savaş helikopterleri gibi , Kuzey Kore'li Hyundai Rotem firmasından teknoloji transfer ederek ürettiğimiz Altay tankımız gibi , bu aracı da üretip dilediğimiz gibi dünyaya satabileceğiz. Edindiğimiz tecrübe sayesinde de pek çok yeni modeller tasarlayıp üretebileceğiz .
SAAB Firması Hakkında :
Saab, 1937'de İsveç'te kurulan otomobil ve uçak şirketidir. Saab firmasının dünyanın en sağlam ve güvenli otomobillerini ürettiği savunulur ki bunu da girdikleri güvenlik testlerinden iyi sonuçlar alarak kanıtlamışlardır . Saab aynı zamanda süper sonik savaş uçakları da üretmektedir. SAAB'ın ticari araç markası ise SCANİA'dır .
Saab önce uçak üretmiş daha sonra araba üretimine geçmiştir. Bu firmanın asıl önemli özelliği turbo teknolojisini ilk olarak geliştiren ve kullanan firma oluşudur.
Konforlu ve yüksek kalitede araçlar üretirler. Forumlarda biraz dolaşarak bu arabanın pek çok hayranından yorumlara erişebilirsiniz. Arabadan az çok anlayan herkes Saab kalitesini bilir.
GM Epsilon altyapısını kullanarak üretilen araçlar. ( Onlar bu altyapıyı kullanınca kendi arabalarını üreritiyorsa biz de bu altyapıyı kullanarak kendi milli arabamızı üretmiş sayılırız , kimse kopya araç falan demesin saçmalamış olur sadece .
Opel Vectra
< Resime gitmek için tıklayın >
Buick Lacrosse
< Resime gitmek için tıklayın >
Alpheon
< Resime gitmek için tıklayın >
Cadillac BLS
< Resime gitmek için tıklayın >
Cadillac XTS
< Resime gitmek için tıklayın >
Chevrolet Classic
< Resime gitmek için tıklayın >
Chevrolet Impala
< Resime gitmek için tıklayın >
Chevrolet/Holden Malibu
< Resime gitmek için tıklayın >
Chevrolet Malibu Maxx
< Resime gitmek için tıklayın >
Fiat Croma
< Resime gitmek için tıklayın >
Opel Insignia
< Resime gitmek için tıklayın >
Buick Regal
< Resime gitmek için tıklayın >
Opel Signum
< Resime gitmek için tıklayın >
Pontiac G6
< Resime gitmek için tıklayın >
Roewe 950
< Resime gitmek için tıklayın >
Saab 9-3
< Resime gitmek için tıklayın >
Saab 9-5
< Resime gitmek için tıklayın >
Saturn Aura
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahapcemil -- 16 Ekim 2015; 14:51:43 >