Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
290
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türkiye petrol siber saldırı
Y
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Öncelikle merhabalar 3 gün önce babamın işlettiği petrolün ana bilgisayarı hacklendi.aşağıda gönderdiğim fotoğraflara bakabilirsiniz.Bu bir trpak ve diğer muhasebe programları gibi yerlerden bulaştı maalesef bilgisayarı tamamen ele geçiriyorlar belgelere ulaşmak istediğimizde fotoğraflarda gösterdiğim şifre ekranı geliyor pek bi bilgim yok bu konu hakkında bizden bi mevla para istediler karşımızdaki muhattap türktü türk biriydi.email yoluyla ulaştık ve istediği fidyeyi vereceğimizi söyledik.bize hesaplar gönderdiler ve bizim bu hesaplara fidyeyi ulaştırmamızı söylediler kendileri canlı destek gibi bayım teşekkür ederim gibi hitaplar kullanıyorlar hani gören sanacak bizi hacklemedi banka canlı destek.adamlara fidyeyi ulaştırdık ve bize açmayacaklarını söylediler pazarlık yapmasaydınız dediler.kendileri kısaca bizi dolandırdı bu bizle alakalı olan birşey değil şuanda türkiye genelinde 100 ün üstnde petrole bulaşmış vaziyette lütfen bu adamlara fidye vermeyin bakın yan hesaplarından birine pra göndermek istediğimizde hesabı sorguladık ve hesapta takribi 109milyom dolar para değermde bitcoin gördük bu bizi üzdü saldırıyı yapan kişiler rus şuan da bizim kaybettiğimiz veri 8 yıllık nerdeyse 8 9 milyon tl alacağımızın kimde ne kadar borç var herşey hani bütün emeğimiz heba oldu gerçekten çok aşırı üzücü bi durum cidden yardım bekliyoruz lütfen kanmayın istedikleri fidyeyi göndermeyin o kadar hüsranla bu mesajı yazıyorum ki ne yazdığımı bile bilmiyorum yazım yanlışlarım içim özür dilerim iyş günler.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Teğmen

Geçmiş olsun öncelikle. Benim çalıştığım muhasebe ofisinde sanırım 2017 yılı idi hacklenmiştik. Bu olaydan sonra arşiv belgelerimizi program vasıtasıyla sürekli günlük yedek alıyorduk zip olarak. Hafıza dolmaya yakın her aysonunu bırakıp ay ortalarını siliyoruz.( Ay sonları tam yedekleme yapmış mı diye kontrol edip siliyordum) sizde yerel bir firma bulup destek almanızda fayda var. Farklı bir sürücü veya bulut sistemine yükleyip günlük veya haftalık yedekleme ile verilerinizi saklayabilirsiniz. Ana bilgisayarda mümkün olduğunca işlem yapmayın kullanmayın hatta. Mailden gelen fake iletilerdeki linke tıkladıysanız sizin hatanız maalesef. Dikkatli olmalısınız.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.