Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
2273
Tıklama
1
Öne Çıkarma
TÜRKİYE'NİN EN İYİ EKONOMİ BÖLÜMÜ ?
K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Hangisidir sizce ? Akademik kadrosu,eğitim kalitesi,imkanları,yurt dışında top ünilerde master,doktora oranları,çıkan milyoner/milyarder sayısı bazında düşündüğümüzde hangisidir ?



Ekonomi ve iktisat tamamen ayni bolumler birinin adi ingilizce birinin ise arapca sadece. Aldiklari zorunlu dersler (giris, mikro makro, ekonometri 1) ve secmeli havuzlari filan ayni hep. Zaten odtu b...
Yoruma Git
Yorumun Devamı The Killing Road - 3 yıl +7
T
3 yıl
Yüzbaşı

Bilkent bence ama
quote:

çıkan milyoner/milyarder

İktisat okumak boyle bir sey değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Onbaşı

Koç boğaziçi ve bilkent aynıdır bence



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

Milyoner falan nedir ahaha milyonerler ilkokul mezunu sen yanlış yerdesin.

İktisat olarak kimse kusura bakmasın ama en iyi iktisat bence Bilkent'te.

Şehir avantajını ortaya katınca Boğaziçi bence bir adım öne çıkıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Teğmen

merkez bankası,spk vb. yerlerde çalışmak istiyorsan odtü, jp morgan, merill lynch vb yerler düşünüyorsan boğaziçi(koç da girer buraya), top ünilerde lisansüstü düşünüyorsan bilkent





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Ağustos 2021; 13:33:21 >

G
3 yıl
Teğmen

boun bilkent koç'tadır top tierler 1 numara dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok

altında da bilgi ekonomi derim ben top tierler dışında rakipsiz ekonomi bölümünde

lse ile çift diploma olanağı ve akademik kadrosu gerçekten sağlam



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Haklısınız hocam Türkiye bazında ilkokul mezunları milyoner olduğu için biraz absürt kaçmış.Ama genede globalde 65 milyarder ekonomi major'u var.Belki biraz klişe olacak ama Elon Musk,Susan Wojijci(youtube ceo)gibi insanlarda econ mezunu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kromozom473 -- 8 Ağustos 2021; 13:31:11 >


Bu mesajda bahsedilenler: @boun_econn
N
3 yıl
Teğmen

ekonomi ve iktisat aynı bölümler değil ancak herkes aynı olduğunu zannedip öyle yorum yapmış ekonomi bölümünde koç, itü ve özü var en iyisi koç diye düşünüyorum ancak itünün verdiği burs imkanları da hiç fena değil yapılan sıralamaya göre düşünülebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yüzbaşı

Ekonomi ve iktisat tamamen ayni bolumler birinin adi ingilizce birinin ise arapca sadece. Aldiklari zorunlu dersler (giris, mikro makro, ekonometri 1) ve secmeli havuzlari filan ayni hep. Zaten odtu boun bilkent iktisatin sayfalarına girerseniz department of economics yaziyor hep.
Bi de itu tmcilere burs vermiyo



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dawkim
N
3 yıl
Teğmen

İtü burs mevzusunu bilmiyordum hocam öğrenmiş oldum sağolun aslında ekonomi ve iktisat arasında farklılıklar var ama bölüm olarak aynı dersleri alıyorlar çoğu ünide üni farkı olabilir belki bölümler arasında ama dediğiniz gibi bir fark yok üniversite eğitim bazında normal olarak düşündüm ben ders programlarını incelemedim




Bu mesajda bahsedilenler: @The Killing Road
J
3 yıl
Çavuş

'en iyi' sıfatından kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. 'en' lafı başlı başlına bir objektiflik iddiasında ancak gelgelelim böyle bir nesnelliğin mevcut olması pek mümkün değil. 'Kime göre neye göre' muhabbeti yapmak istemiyorum, bu da en az 'en' muhabbeti kadar yüzeysel ve bir yere varmıyor. Objektiflik ancak kısıtlı ve dar bir alanda gerçekleşebilir onun dışında makro bir bakışta objektifliğin mümkün olduğunu düşünmüyorum. O nedenle de 'en iyi meslek', 'en çok kazandıran meslek', 'en iyi üniversite', 'en iyi bölüm', 'en iyi ekonomi bölümü' gibi ifadeler bizi bir yere götürmüyor. Çünkü 'en' dediğimizde bu tür konularda yanlışlamak çok kolay olduğundan anında çöküyor önerme.



G
3 yıl
Er

Ekonomi ve iktisat aynı şeydir. Ekonomi tarzı bölümler İstanbul'da okunmalı. Abd için Newyork neyse Türkiye için de İstanbul odur. Üniversite olarak farketmez İstanbuldaki devlet üniversitelerinin hepsi seçilebilir. İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi, Marmara... Bunların hepsi çok iyi zaten. Teknik üniversite seçilmemesi taraftarıyım. En köklü/kaliteli olanları zaten yukarıdaki üç üniversite. İstanbul iktisat nazilerden kaçan yahudi proflar tarafından kuruluyor. Ayrıca ülkenin en eski eğitim kurumlarından 400'lü yıllarda kurulan University of Constantinople'e kadar dayanıyor kökeni. Marmara'nın çekirdek fakültesi zaten iktisat fakültesi (ilk kurulan iktisat fakültesi eski adı istanbul iktisadi ve ticari ilimler akademisi). Boğaziçi iktisatta iyi bir bölüm. Bence ekonomide öncelik bunlar olmalı.



D
3 yıl
Teğmen

Odtü



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

boun binası çok güzel



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.