Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
34
Cevap
1339
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye, en fazla Dacia Duster satılan 4'üncü ülke (2. sayfa)
D
2 yıl
Yarbay

Şahsen bedava versen almayacağım bir araba. Renault zaten pek beğenmediğim bir araba. Romanya malı bu araba etse etse bugün 100 binden fazla etmez. Biraz tutuldu diye gereksiz pahalı satılıyor. Hemen hiç bir özellik yok olanı da ateş pahası, olmayanı da. 4 teker, bir motor deyip pahalı almak istenirse o başka. Arazi arabası isteniyorsa Lada Niva alınır. Sırf yerden 4 cm daha yüksekte durmak için bu arabaya 400.000 bin lira vermeye yazık. Sandero Stepway getirdiler otm vites falan, altına bir eğilip bakın tekerlek içleri falan sac! Plastik kaplama yok, İstanbul'da bir yılda paslanır, lastik sesiyle gitmek te cabası ! Fiyatına gelince, korkunç! O paraya Bayon alınır, biraz daha eklenip Kona alınır. Yazık verilen paralara bu Dacia'ya...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 yıl
Yarbay

evet araç biraz pahalı ama 4*4 özelliği çok iyi. internette bolca vidoları var arazi kabiliyetine dair. o bayon ve kona mal gibi bakar onun arkasından bu arada. dacia alanlar genelde araziye çıktıkları için alıyor öyle birileri gibi hava atmak için değil. ayrıca işletme ve parça maaliyetleri uygun olduğu içinde adamı üzmüyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
B
2 yıl
Yarbay

€5.790 Porsche Cayenne S Panorama
< Resime gitmek için tıklayın >
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=337183695

€11.990 BMW Baureihe 5 Touring 523i

< Resime gitmek için tıklayın >
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=338680223

€15.990 Jaguar XF Sportbrake 2.2 D

< Resime gitmek için tıklayın >
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=337696495

Gerisini kendiniz araştırın. Millet yurtdışındaki refahı bir tarafından uydurmuyor. Biraz saygı gösterin.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
S
2 yıl
Yarbay

hala şu akp yi övüyorsun ya pes kardeşim neyse senin gibi tipler oldukça daha çok 17 tl ye probis yeriz




Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
L
2 yıl
Yarbay

araç güzel araç... şundan 4-5 sene önceye kadar orta direk arabasıydı şimdi o da gittiii..




M
2 yıl
Yarbay

Evet ucuz ama yürütme maaliyeti, bakım yedek parça vs ile çok daha pahalı olacaktır.

Duster ucuz yürütme maaliyeti bakım vs ile bu araçlar ile kıyaslanmaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Biyturs_OnSr
B
2 yıl
Yarbay

Mesajını yanıtladığım üye maalesef bunu görmezden geliyor, ya da farkedemedi. Sırf para var diye lüks araç almak zorunda değil kimse, katılıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @muhalif13
M
2 yıl
Teğmen

2019 model aralıkta sıfır 1.0 tce Duster aldım. extrasız 92000 tl idi. Hurda indirimi ve 20000 sıfır faiz kampanyası vardı. Satan bayi çalışanı ilk duster geldiğinde internetten kredi kartıyla satıyorduk dedi. fiyatların bu seviyelere gelmesine şaşırıyoruz demişti.

O dönem 2. elde çok baktım. Bütçem 60-70 arasıydı. Genelde otomatik baktım ve 100 bin km üstü araçlar karşıma çıkıyordu.

Bu araç hem sıfır hem yerden yüksek, yeni nesil turbo motor, yakıt sarfiyatı düşük, mtv, bakım, yedek parça, kasko vs yürütme maliyetleri düşük

Dedimki ilerde elektrikli arabalar çıkana kadar binerim. Tabi pandemi etkisi ile otomobil fiyatları artarken üstüne çip krizi ve kur maliyetleride eklenince sıfır araba bulmakta sıfır araba almakta hayal oldu. Elbette o dönem 2.elde alacağım herhangi bir model daha çok prim yapmış olacaktı fiyat olarak. Ancak ben hala sıfır sorunsuz aldığım bir arabaya biniyorum bu duygu bile beni güvende hissettiriyor.

Arabaya gelirsek, Türkiye'nin yolları düşünüldüğünde istediğiniz kadar büyükşehirde yaşayın yolları berbat. heryerde kasis var. Bu araçla giremeyeceğin yer yok. Ben zaten şehir içi kullanacağım için konfor beklentim düşüktü. işten eve git gel vs. Araç bagajı geniş. Bebek te var. Geniş geniş otur.

Bir bebek arabası bile kocaman. benim arabanın bagajına anca yetiyorken B hatchbackleri düşünemiyorum.

Arabayı alırken çok kişiden duydum dacia alınmaz diye. doğrudur arabayı öveceğim noktalar kadar eleştirilecek konuda çok. başta malzeme kalitesi. Her yer sert plastik. Aracı baz model en boşu. Arka camlar yan aynalar bile manuel. Ama dert ettiğim birşey değil. 6 hava yastığı, Elektrikli direksiyon, ESP, klima var. yeter şimdilik :)

Fayda fiyat olarak çok memnunum.

Elbette daha pahalı ama daha eski modelli en az 9-10 yaş farkta çok km yapmış araçlar da alabilirdim. aşağıdakiler gibi. Aşağıdaki araçları alsaydım daha konforlu daha donanımlı araçlar olacaktı. Ancak bakım ve yedek parça fiyatıydı, kaskosuydu, arıza yaptığındaki yüksek maliyetleri ile kafamı bulandırmak istemedim. Ki muhtemelen aşağıdaki araçlardan birine sahip olsam daha dikkatli kullanırdım. ama dusterda o kadar bile dikkat etmiyorum.

nissan qashqai
hyundai ix35
nissan xtrail
honda crv
kia sportage
ford kuga

Duster Türkiye için üretilmiş bir araç gibi bence . O yüzden insanlar seviyor. Tabiki fiyatıda alınabilirliğide önemli. Ancak ülkemizde 2.el de bu kadar çok alternatif varken hala dolu (dacia alınmaz deyip yine insanların Duster almasını hak vermek lazım) duster satılıyor.

Benim asıl şaşırdığım dünyada sadece ABD de düzgün satışlara ulaşan, avrupada çok az satılan civic ülkemizde yıllardır baştacı ve çok pahalı.



M
2 yıl
Teğmen

konu tamamen ekonomik başka nedeni bilmem.



C
2 yıl
Yarbay

Mais bu aydan itibaren o kadar çok Duster 1.3 EDC Comfort getiriyor ki, bundan sonra hep SUV satışlarında 1. sırada Duster göreceğiz.
Tırlar dolusu geliyor, öyle böyle değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

Şık ve güvenilir DACIA??? Anlıyorum yazan arkadaş ncap testlerini hiç izlemiyor sanırım. Son kasa FİAT RENAULT DACIA serisi KOCAMAN SIFIR YILDIZ alıyor güvenlik testlerinden.!!!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Hindistanda mi yaşıyorsunuz da o testleri baz alıyorsunuz?
Türkiye'de satılan Duster'larda 6 hava yastığı standart, Hindistan versiyonu tek airbagle geliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Semihh16
S
2 yıl
Yüzbaşı

Dalga geçiyorsun değil mi? NCAP testleri boş kasa değil en dolu paket üzerinden yapılıyor. Al izle 2021 DACIA atıyorum. TEsti izlersen yanlarda AIRBAG mevcut arabanın. 2 airbag mi 6 mi görürsün... 1 yıldız aha zorla almış. NCAP kendi youtube kanalı


https://www.youtube.com/watch?v=2indFTVpQ_Y


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Sıfır yildiz dedin simdi de bir yildiza cikardin.
Sifir yildiz yazdigin icin ANCAP testlerinden bahsettigini düşündüm.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Semihh16
S
2 yıl
Yüzbaşı

Genelde bir çok model sıfır yıldız alıyor renault, Fiat, Dacia... Keşke 5 yıldız alsa en çok satan 3 firma bu ekonomik şartlardan. Haa güvenlik konfor ve tasarım şık diye başlık atarsa editör o zaman baya söglenirim. F/p ürünü dese neyse... 1 yıldız iyi mi sahi??? Bende söyleyeyim 5 yıldız olsa 120 üstünde fren yapılmadıysa şansın yok gibi bir şey. NCAP testleri Avrupada full donanım paket üzerinde yapılıyor. Keşke Türkiye gelen araçlarına 6 airbag zorunlu kılsa!!!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Carsever
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.