Arkadaşlar 1 senedir sıfır sıkıntı kullandığım 35 megabitlik türk telekom internetim 2 gün önce bir anda 20 megabit civarına düştü (kotamı geçmedim) ve sık sık kopma olmaya başladı kronik gibi yarım saat 1 saat civarı sürekli oluyor. Neyse arıza kaydı yaptırdım gelip baktılar. Apartmanın bahçesinde ki kutudan apartmana giden kablonun eskidiğini değişmesi gerektiğini söylediler. Şimdi benim derdim 1 senedir sıfır sorunsuz kulladığım internet bir anda kablo eskimesinden dolayı böyle mi oldu ? değerlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? aşadağıda ki değerlerden bu anlaşılır mı ?
Hat zayıflamanız biraz fazla. Apartmanınızın bahçesindeki kutudan yapılan ölçümlerdeki değerler sorunsuz fakat size gelen bağlantıda sorun varsa dedikleri gibi kabloları değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Gelen görevliler ölçüm yaparken ellerindeki cihazdaki sonuçlara baktıysanız modeminizdeki değerlerle karşılaştırabilirsiniz.
Evet ölçüm yaptılar ancak evdeyken hızınız normal 35 gözüküyor dediler. Ben 20 civarlarında olduğunu ve kopma yaptığını söyleyince aşağıdan baktık. Bir anda böyle bir değişim olması garibime gitti sadece.
Bu gündüz vakitleri internet niye kopuyor veya 10kb gibi komik bir hıza düşüyor? Ben TTNet kullanırken de aynı sorun vardı şu an turknet kullanıyorum bu iki haftadır yine aynı sorun. Bu neyin nesidir bilen var mı acaba? Hep sorunlar aynı. Superonlineda da aynı sorunu yaşayan çok. Ülkede resmen internet çöktü çökecek o hale gelmiş anlaşılan.
Bu gündüz vakitleri internet niye kopuyor veya 10kb gibi komik bir hıza düşüyor? Ben TTNet kullanırken de aynı sorun vardı şu an turknet kullanıyorum bu iki haftadır yine aynı sorun. Bu neyin nesidir bilen var mı acaba? Hep sorunlar aynı. Superonlineda da aynı sorunu yaşayan çok. Ülkede resmen internet çöktü çökecek o hale gelmiş anlaşılan.
Bilmiyorum hocam hat değerlerini kontrol et. Benim kendi kendine düzeldi gündüz gece 35 mb alıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 8 Haziran 2018; 16:43:38 >